Pompoentaco’s

1 januari 2016 | Jorien Slager

Het eten van taco’s is een feestje en het eten van deze speciale versie met geroosterde pompoen, zwarte bonen, guacamole en feta al helemaal.

Ingrediënten (voor 8 taco’s)

8 tacoschelpen 
500 gram pompoen
1 rode ui
blik zwarte bonen
olijfolie
1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
1/2 theelepel cayennepeper
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel balsamicoazijn
1 avocado
sap van 1/2 limoen
2 teentjes knoflook
klein bosje koriander
1/2 Spaanse peper
peper en zout
100 gram feta

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder daarna de schil van de pompoen en snijd de pompoen in kleine blokjes van ca. 2 bij 2 cm. Verdeel de blokjes pompoen op een bakplaat en bestrooi de pompoen met het gerookte paprikapoeder, wat zout en een scheutje olijfolie. Meng door elkaar en plaats 30 minuten in de oven. Snijd de rode ui in ringen, verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui met wat zout. Voeg na 5 minuten de uitgelekte zwarte bonen, samen met het komijnpoeder en cayennepeper, toe. Roer de bonen met de specerijen door de ui en voeg een eetlepel water toe. Laat het geheel 5 minuten zachtjes sudderen en zet hierna het vuur uit. Meng de balsamicoazijn er doorheen en bestrooi met wat peper. Daarna is het tijd voor de guacamole. Mix de avocado, het sap van de limoen, de teentjes knoflook, een klein bosje koriander, een halve Spaanse peper en wat peper en zout in een keukenmachine of gebruik een staafmixer. Verwarm daarna de tacoschelpen in de oven, 5 minuten op 180 graden Celsius. Vul de taco’s met pompoen, zwarte bonen, guacamole en besprenkel tot slot met wat verkruimelde feta.

Met dank aan billybilly.nl voor het recept en de foto.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Amsterdam Achtergronden
Sir Hotels ruilt luxe bedden in voor bureaus

Vanaf vandaag biedt hotel collectie Sir Hotels flexibele werkplekken aan. Waar de vraag naar bedden voor de zakelijke markt drastisch afgenomen is, stijgt de vraag naar rustige werkplekken. Meer kantoren zoals Nike en Google houden hun kantoren tot zeker het einde van het jaar gesloten. Sir Hotels s...

Personeel
Preston Palace lanceert nieuwe werkcampagne

In tijden waarin werkgevers noodgedwongen hun gewaardeerde werknemers moeten laten gaan, lanceert Preston Palace juist een campagne om nieuwe collega's te werven. Van fulltime, parttime tot bijbaantje. Zelfs een combinatie van diverse afdelingen binnen in één functie is mogelijk. ...

Events Internationaal
EQUIPHOTEL uitgesteld naar 2022

Gezien de huidige situatie rondom de COVID-19 epidemie, die momenteel op lokaal en mondiaal niveau voortdurend verslechtert, kondigt Reed Expositions France aan dat de 2020-editie van de EQUIPHOTEL, die oorspronkelijk gepland stond van 15 t/m 19 november 2020, is uitgesteld naar 2022. De afgelope...

Hotelbouwplannen Amsterdam
Hotel Okura Amsterdam geeft 7 suites een complete metamorfose

Hotel Okura Amsterdam heeft 7 suites een complete metamorfose gegeven. Bij de renovatie, die in december 2019 van start ging, is het hele design vernieuwd. Architect Bert Verwey heeft de renovatie van de suites en The Lounge onder zijn hoede genomen. Ruimtelijkheid, comfort en sereniteit vormen de b...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Toerisme Coronacrisis
Nederlandse vakantiegangers verwachten weer te kunnen reizen in 2021  

De coronazomer is voorbij. Na een zomer van thuisblijven, daguitstapjes in eigen land en geklus, verwacht het grootste deel van de Nederlandse vakantiegangers volgende zomer weer normaal te kunnen reizen. Dat blijkt uit onderzoek van Vliegtickets.nl. Meer dan de helft (54%) van de ondervraagden...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: