Restaurant Hemingway valt in de prijzen

15 november 2016 | Thijs Jacobs

Restaurant Hemingway is in 2016 voor het eerst door Michelin bekroond met een Bib Gourmand, een onderscheiding voor restaurants met een goede prijs-kwaliteitverhouding en waar gasten voor minder dan € 37,- fantastisch kunnen eten.

Het keukenteam van chef Sander Doggen heeft de verwachtingen meer dan waar kunnen maken. Restaurant Hemingway had de ambitie om een Bib Gourmand in de wacht te slepen en we kregen zoveel meer dan dat. Het hele team is euforisch, geweldige prestatie van zowel de witte als de zwarte brigade.

Chef Sander Doggen:
“Hard werken wordt beloond en we zijn groot geworden door klein te blijven.”

De chef vervolgt: "Het gaat bij ons om stabiliteit, dat uit zich bijvoorbeeld in Grand Hotel de Draak het oudste hotel van Nederland dat ruim 600 jaar bestaat. We staan nu vermeld in de Bib Gourmand 2017 gids en volgend jaar gaan we ook voor een vermelding in de Gault & Millau en Lekker 500 gids en we zullen er alles aan doen om dit voor de komende 600 jaar vast te houden. Passie gaat nu eenmaal nooit met pensioen."

"De onderscheiding vanuit Michelin is voor ons als restaurant een hele eer, een kroon op het werk en het product dat we hebben weggezet in Bergen op Zoom. We zullen elke dag ons stinkende best blijven doen om onze gasten in de watten te leggen. Onze verwachting is dat Bergen op Zoom nog veel meer kan betekenen voor Culinair Nederland, de potentie is er en de streekproducten van de Brabantse Wal staan als een huis."

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

De oplossingen voor lastige medewerkers

Met regelmaat krijg ik een vraag van een werkgever wat hij kan doen met een medewerker als er iets niet meer lekker loopt in de arbeidsrelatie. Dat kan van alles zijn: de werknemer gaat zijn eigen gang, trekt zich weinig van werkafspraken of collega’s aan, maakt fouten, meldt zich te pas en te...

Personalia
Nieuwe Academiedirecteur Stenden Hotel Management School

Marco ten Hoor is per 1 november door het College van Bestuur van NHL Stenden Hogeschool benoemd als Academiedirecteur van Stenden Hotel Management School. Hij volgt in deze functie Craig Thompson op, die NHL Stenden na acht jaar gaat verlaten. Marco ten Hoor is een hospitalityprofessional pur sa...

Verbouwen
City Resort Hotel Leiden realiseert nieuw Meeting & Event Center

City Resort Hotel Leiden gaat haar huidige Meeting & Event Center uitbreiden en vernieuwen. Het Meeting & Event Center van City Resort Hotel Leiden komt op de vijfde verdieping van het Level-gebouw aan de Bargelaan, direct naast het Centraal Station en krijgt een oppervlakte van maar liefst ...

Van der Valk
Cantharel’s keukentafel verbindt gast met eten

Vanaf 1 november start Van der Valk Hotel Apeldoorn-de Cantharel met een nieuwe initiatief. Gasten kunnen vanaf dat moment ook dineren aan Cantharel’s Keukentafel. Een culinair avondje uit in het naast het hotel gelegen landhuis waar ze onder leiding van chef-kok Justa van Ryssen en sommelier...

Columns Sander Allegro
Column Sander Allegro: vijf keer raak

“De hotelindustrie verliest de controle over haar eigen kamervoorraad.” Dat was een van de belangrijkste – wat apocalyptisch aandoende - voorspellingen in de white paper van de International Hotel Association over de toekomst van de hotelsector. Het in 1996 gepubliceerde rapport me...

Economie Achtergronden
Stevige groei meetings- en eventsbranche verwacht in 2019

Een decennium na de wereldwijde economische recessie van 2008, is de meetings- en eventsbranche teruggeveerd. Voor het vierde achtereenvolgende jaar laat de sector een consistente groei van uitgaven en bezoekers zien. Deze gestage en stabiele groei is de nieuwe norm binnen de meetings- en eventsbran...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: