Ricardo Eshuis toegetreden tot bestuur Bocuse d Or Nederland

26 juli 2016 | Linda Groothuijse

SVH-directeur Ricardo Eshuis per juni is toegetreden tot het bestuur van Bocuse d’Or Nederland. Ricardo wordt verantwoordelijk voor verdere profilering van onze organisatie en voor commerciële zaken. 'We zijn er trots op dat hij zijn expertise en netwerk wil inzetten voor onze doelen', laat de organisatie dinsdag weten.

Bocuse d’Or staat voor het hoogste wedstrijdniveau dat te behalen is voor (jonge) koks. De SVH Meesterkok staat voor de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca. ‘De kruisbestuiving tussen de wedstrijdkoks en het inspireren van jongeren om te kiezen voor de horeca en deel te nemen aan wedstrijden: het ligt allemaal in het verlengde van het werk van SVH: het vergoten van de vakbekwaamheid in de horeca’, aldus Eshuis. 

Kruistocht

Eshuis is op kruistocht om de vakbekwaamheid in de horeca te verhogen en wil graag meehelpen Nederland culinair nog meer op de kaart te zetten. 'Wat onze branche nodig heeft, is voldoende vakbekwaam personeel: van kok tot hotelmanager. Om jongeren te inspireren te kiezen voor een mooie baan in de horeca, worden de SVH Meesterkoks vaak ingezet om voorlichting geven. Meesterkoks zijn immers een soort sterren.' Volgens Eshuis is wedstrijdkoken een goede stimulans voor de ontwikkeling van jonge koks. 'Het is net als met voetbal: wanneer je geen goede amateurclubs hebt, blijft het profvoetbal achter. De breedtesport is van belang voor het succes van de top. Dat is in het koken niet anders.'

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Achtergronden Interview
De Weekendselectie: Ambities, krakers en zwemmers

De Weekendselectie: Ambities, krakers en zwemmers Het is weer weekend! Met die hoge temperaturen van afgelopen week kunnen wij ons voorstellen dat u het een en ander heeft gemist. Daarom hebben wij de beste artikelen van dezeweek voor u op een rijtje gezet. Deze week gemist? - Een interview...

Hotel Achtergronden
Overzicht: Hospitality Terminologie

Een alfabetische lijst met veelgebruikte termen en begrippen uit de hotellerie. Aangeboden door Hospitality Management. Ideaal voor managers, hotelscholen (of studenten aan hotelscholen) en personen werkzaam in hotels. Heb je aanvullingen? Stuur deze naar redactie@uitgeverijps.nl. Je kunt het overzi...

Food Bar Golden Tulip
Golden Tulip Hotels komt met mobiele hotelbar

Nederlands eerste hotelketen lanceert dit jaar een geheel nieuwe merkstrategie. Deze maand werd het eerste Golden Tulip Hotel nieuwe stijl in Marseille gepresenteerd aan de internationale pers. In Nederland introduceert het hotel label voor deze zomer de 'Mobile Hotel Bar'. De bar annex food...

Hotelketens
Charme Hotels breidt uit met hotel De Arendshoeve te Bergambacht

Charme Hotels heeft hotel De Arendshoeve aan haar collectie mogen toevoegen. Hotel De Arendshoeve is gelegen aan de rand van Bergambacht, midden in de Krimpenerwaard; een mooi en divers gebied met oer-Hollandse polderlandschappen, rivieren en dorpjes én niet ver van de leuke steden Gouda en R...

Hotelketens Internationaal
Hotelketen zonder naam

InterContinental Hotels Group heeft aangekondigd dat het een nieuw hotelmerk in de markt gaat zetten. Opvallend gegeven is, dat er voor het merk nog geen naam of logo bekend is gemaakt. Tijdens de IHG 2017 Americas Owners Conference in Las Vegas werd het nieuws naar buiten gebracht, ten overstaa...

Achtergronden
Aanhoudingen na brand in Preston Palace, Almelo

Na de brand in Preston Palace in Almelo gisterenavond zijn een 20-jarige man uit Hoogezand en een 22-jarige man uit Scheemda opgepakt. Zij zouden betrokken zijn bij de brand. Rond 22.00 uur brak er brand uit in een uitgaansgedeelte bij het bekende hotel, waardoor de ongeveer 400 gasten zich in ve...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: