Ricardo Eshuis toegetreden tot bestuur Bocuse d Or Nederland

26 juli 2016 | Linda Groothuijse

SVH-directeur Ricardo Eshuis per juni is toegetreden tot het bestuur van Bocuse d’Or Nederland. Ricardo wordt verantwoordelijk voor verdere profilering van onze organisatie en voor commerciële zaken. 'We zijn er trots op dat hij zijn expertise en netwerk wil inzetten voor onze doelen', laat de organisatie dinsdag weten.

Bocuse d’Or staat voor het hoogste wedstrijdniveau dat te behalen is voor (jonge) koks. De SVH Meesterkok staat voor de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca. ‘De kruisbestuiving tussen de wedstrijdkoks en het inspireren van jongeren om te kiezen voor de horeca en deel te nemen aan wedstrijden: het ligt allemaal in het verlengde van het werk van SVH: het vergoten van de vakbekwaamheid in de horeca’, aldus Eshuis. 

Kruistocht

Eshuis is op kruistocht om de vakbekwaamheid in de horeca te verhogen en wil graag meehelpen Nederland culinair nog meer op de kaart te zetten. 'Wat onze branche nodig heeft, is voldoende vakbekwaam personeel: van kok tot hotelmanager. Om jongeren te inspireren te kiezen voor een mooie baan in de horeca, worden de SVH Meesterkoks vaak ingezet om voorlichting geven. Meesterkoks zijn immers een soort sterren.' Volgens Eshuis is wedstrijdkoken een goede stimulans voor de ontwikkeling van jonge koks. 'Het is net als met voetbal: wanneer je geen goede amateurclubs hebt, blijft het profvoetbal achter. De breedtesport is van belang voor het succes van de top. Dat is in het koken niet anders.'

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Regelgeving OTA's KHN
KHN roept nieuwe kabinet op om verbod op ‘beste prijsgaranties’ boekingssites 

Gisteren, donderdag 23 november, maakte de Belgische regering bekend dat zij een wetsvoorstel gaan indienen waarmee de ‘beste prijsgaranties’ van boekingssites, zoals Booking.com en Expedia, worden verboden. "Als dit verbod er in België komt, waarom dan ook niet in Nederland?&q...

Awards OTA's
HotelSpecials wint award voor Beste gebruik van Search in travel

HotelSpecials heeft de Dutch Search Award binnen weten te halen voor de categorie ‘Beste gebruik van Search in Travel’. Het in Haarlem gevestigde boekingsbedrijf verslaat hiermee de concurrenten OAD en Weekendjeweg. De Dutch Search Awards zet de topspelers van de Nederlandse searchin...

Personalia Chefs
Post-Plaza kiest voor kwaliteit met nieuwe Chef

Jarst Bekius is per direct de nieuwe Chef van Post-Plaza. Jarst komt van restaurant Ratatouille Food + Wine, het met 1 Michelin ster bekroonde restaurant uit de Haarlemse binnenstad. Zijn carrière is hij gestart als souschef bij Vis en Ko, van SVH meester-kok Imko Binnerts. Met de aanstell...

Achtergronden
La Bergère Group wordt LBG Hotels & Spaces

LBG Hotels is voortaan de nieuwe merknaam waarmee La Bergère Group, het creatieve brein achter hippe en innovatieve hotels in Maastricht en Amsterdam, verder gaat. En dat betekent meer dan alleen een naamsverandering. Deze week presenteert LBG Hotels haar nieuwe positionering in de hospitalit...

Personeel
FNV Horeca wil in gesprek met horecamedewerkers over cao

FNV Horeca wil samen met ontevreden horecamedewerkers in gesprek over de de nieuwe horeca cao en organiseert bijeenkomsten. De werknemersorganisatie is niet blij met de uitkomst van de nieuwe cao horeca. Volgesn het FNV zal de koopkrachtdaling die in de afgelopen jaren is ontstaan niet verbeteren en...

Van der Valk
Bouw Van Der Valk Leeuwarden loopt vertraging op

Het nieuwe Van der Valk Hotel bij leeuwarden heeft vertraging opgelopen. De bouw van het hotel en het restaurant ligt zo'n zes weken achter op schema. Het hotel gaat daarom pas begin volgend jaar open, een exacte datum is nog niet bekend. Een van de oorzaken van de vertraging is het slechte, ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: