Robin Overdreef is SVH Wijnmeester

24 juni 2015 |
Robin Overdreef is SVH Wijnmeester

Gisteren is Robin Overdreef, sommelier van Restaurant Joelia in Rotterdam, geslaagd voor de Meesterproef SVH Wijnmeester. Daarmee beschikt het in februari geopende restaurant over een tweede SVH Meestertitel, want chef-kok Mario Ridder is in het bezit van de titel SVH Meesterkok.

Wijn-spijs in harmonie
De proef werd afgenomen door SVH Wijnmeesters Nic van Lokven (Restaurant Het Savarijn in Nijmegen) en Roy Pelgrim (Restaurant Cordial * in Oss), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). De commissie kijkt naar eigen zeggen terug op een schitterende proef waarbij de wijn-spijscombinatie van het 'Gouden gebak' (ganzenlever met truffel) met daarbij een 2008 Domaine Coche-Dury, Meursault Les Rougeots, Bourgogne het hoogtepunt van het Meesterlijk diner werd genoemd. "De wijn is groots, het gerecht is groots: alles is in harmonie", aldus de commissie. Robin werd omschreven als een pure, warme en betrokken sommelier die zijn vak verstaat en zijn enorme kennis graag deelt met zijn brigade en de gasten, zonder ermee te pronken.

Loopbaan
Robin Overdreef werkte tien jaar als Maître-Sommelier in Restaurant Hermitage in Rijsoord-Ridderkerk en daarna vijf jaar in De Zwethheul in Schipluiden. Toen chef-kok Mario Ridder eind vorig jaar met zijn staf de overstap maakte naar Rotterdam, ging Overdreef mee. In februari 2015 opende de deuren van Restaurant Joelia in Hilton Rotterdam.

Zwarte brigade laten schitteren
Bezoeken aan toonaangevende restaurants in Europa en gesprekken met collega-sommeliers motiveerden Overdreef om de lat steeds hoger te leggen. Het behalen van de titel SVH Wijnmeester ziet hij als een logische volgende stap in zijn carrière. Daarbij werd hij mede geïnspireerd door zijn collega en SVH Meesterkok Mario Ridder. "Het is voor mij een uitdaging om de zwarte brigade meer te laten schitteren, net zoals onze collega’s in de keuken", aldus Overdreef.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Branded Content
Auping presenteert nieuw bed: Auping Noa

Auping lanceerde op 1 oktober 2020 Auping Noa, een nieuw bed ontworpen door de Deense designer en architect Eva Harlou. Met dit bed voegt Auping een nieuw ontwerp toe aan een lange rij van iconische ontwerpen. Geheel volgens de Scandinavische ontwerptraditie heeft Eva Harlou met Auping Noa een bed o ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: