Samenwerking wellnesshotels gewenst

27 augustus 2012
Samenwerking wellnesshotels gewenst

André Steinschuld van "Hotel Klein Zwitserland":http://www.kleinzwitserland.com/ in Slenaken wil komen tot een samenwerkingsverband van wellnesshotels in Nederland en eventueel de Benelux. In Duitsland bestaat al zo'n verband.

*Toekomst in wellness*
Het in 1970 gebouwde familiehotel werd in 2011 uitgebreid met (onder andere) de wellnesszone. "Wellness is de toekomst voor de hotellerie. Onze gasten willen dezelfde faciliteiten die ze tegenkomen op cruiseschepen en in wintersportgebieden. Wij bieden die, net als een aantal collega's. Ik wil me samen met die collega's onderscheiden, het begrip wellness wordt breed genomen. Alleen een zwembad is niet voldoende. Als groep zouden we minimumeisen kunnen opstellen."

*Faciliteiten*
Hotel Klein Zwitserland beschikt over 600 vierkante meter wellness met uitzicht op het glooiende landschap rond Slenaken. Een binnenzwembad, drie sauna's, drie beauty-behandelkamers, een fitnessruimte en een rustruimte binnen en buiten maken deel uit van het complex bij het viersterrenhotel.

*Partner*
Steinschuld denkt aan Nederlandse collega's als Landgoed De Holtweijde, Grand Hotel Opduin, Landhuishotel De Bloemenbeek, De Wiemsel en Landgoed Lauswolt en in België Chateau de Thermes (Chaudfontaine), Bütgenbacher Hof en La Butte aux Bois. "Het zijn maar een paar voorbeelden."

*Goede keuken*
Niet helemaal toevallig beschikken deze hotels ook over een uitstekende keuken. "Dat hoort bij het wellnessconcept. Het gaat bewust om hotels met wellness, niet om thermen met een hotel. Wellness houdt voor mij op als het medisch wordt", aldus Steinschuld.

*Wat iedere hotelier moet weten*
Alles weten over wellness in de hotellerie? Lees dan de septembereditie van Hospitality Management. Hierin aandacht voor wellness, beauty en spa. We belichten onder meer 'quick wellness' en de steeds kritischer wordende wellnessconsument. Verschijnt 7 september in print en in de dagen daarna online.

~Frank Lindner~

Overig nieuws