Soesjes met kaas

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten (50 stuks)

bakpapier
100 gram boter
250 ml water
150 gram bloem
nootmuskaat, zout en peper
4 eieren
50 gram geraspte overjarige kaas
100 gram oude kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 220 graden. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Verhit de boter met het water en een snufje zout in een kleine gesloten pan op een laag vuur tot de boter is gesmolten. Breng alles aan de kook, neem de pan van het vuur en voeg de bloem toe. Zet de pan terug op het vuur en kook onder voortdurend roeren tot het mengsel als een bal van de bodem loslaat. Breng het deeg over in een kom en klop er de eieren met deeghaken doorheen. Blijf kloppen tot het deeg glad en glanzend is en meng er dan de geraspte kaas, nootmuskaat, zout en peper door. Maak 25 kleine bergjes deeg per bakplaat met een tussenruimte van 5 cm. Bak ze 20 minuten tot ze opgeblazen en goudbruin zijn. Laat de soesjes afkoelen, knip ze open en vul ze met de oude kaas. Warm vlak voor serveren kort op in een hete oven.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Accor
Halfjaarcijfers Accor: 1,5 miljard verlies en 1000 banen weg

Accor draaide over het eerste halfjaar van 2020 een verlies van 1,5 miljard euro. Daarnaast vreest het Franse concern afscheid te moeten nemen van 1000 banen. Bij Accor werken ongeveer 18.000 mensen. De coronapandemie hakt er flink in bij het Franse bedrijf, waar hotelketens Novotel, Mercure en Ibis...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download: corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Column David Bakker
Column: Het onzichtbare leed

Er zijn weinig hoteliers die geen mening over Booking.com hebben. Aan het begin van deze coronacrisis verweet menig hotelier dat de boekingsgigant zich niet als partner van de hotellerie opstelde. Alle boekingen konden kosteloos worden geannuleerd, de hotels bleven leeg en van enige correspondentie ...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: