Stichting Oostenrijkse Cultuur Nederland sluit partnership met Grand Hotel Huis ter Duin

5 januari 2018 | Roy Spijker

Sinds jaar en dag vormt Grand Hotel Huis ter Duin het decor voor vele prachtige evenementen en ontmoetingen. Als geen ander weet het hotel te voldoen aan de hoogste eisen van zowel bezoekende als verblijvende gasten. Voor Stichting Oostenrijkse Cultuur Nederland is dit de reden geweest om de organisatie van hun internationaal bekende en geliefde Wiener Ball met gerust hart volledig uit handen te geven aan het hotel.

Op 9 februari 2018 zal het ‘Jungdamen- & Jungherrenkomitee’ haar debuut maken in de Grote Zaal van Grand Hotel Huis ter Duin en het 800 gasten tellende gala op stijlvolle wijze openen. De indrukwekkende entree en openingsdans van deze jonge mensen is een spektakel waarover reeds veel gepubliceerd is. 

Grand Hotel Huis ter Duin zal Grand Hotel huis ter Duin niet zijn als de gastvrijheid niet tot het hoogste niveau getild zal worden.    

De avond zal in het teken staan van beleving en verbinding. Zo is er dit jaar gekozen voor een dynamische setting; een setting van verrassingen en ontmoetingen. Een gala waar oude tradities geconsumeerd worden en nieuwe tradities gecreëerd. Nieuw en oud zullen in elkaar overvloeien; een symboliek die terugkomt in de essentie van het Wiener Ball: een dans die de overgang naar volwassenheid symboliseert.

"In een tijd waarin menselijk contact vluchtig is vanwege digitalisatie, is het prachtig om te zien dat mensen, jong en oud, tijd vrijmaken om daadwerkelijk met elkaar te zijn. Dat ze hun spaarzame tijd inzetten om een moment creëren waarin levenspaden elkaar fysiek kruisen; waarin levensverhalen gedeeld worden."

Geschiedenis van een levende traditie
Naar een idee van de toenmalige Oostenrijkse consul in Den Haag, is in 1965 een balorganisatie geformeerd om jaarlijks in Nederland een op het Weense Operabal gelijkend bal te organiseren. Met uitzondering van 1991 is er elk jaar sinds 1966 ook daadwerkelijk een bal georganiseerd, onder verschillende namen en op verschillende locaties, waaronder sinds 1992 Grand Hotel Huis ter Duin.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Verbouwen
City Resort Hotel Leiden realiseert nieuw Meeting & Event Center

City Resort Hotel Leiden gaat haar huidige Meeting & Event Center uitbreiden en vernieuwen. Het Meeting & Event Center van City Resort Hotel Leiden komt op de vijfde verdieping van het Level-gebouw aan de Bargelaan, direct naast het Centraal Station en krijgt een oppervlakte van maar liefst ...

Van der Valk
Cantharel’s keukentafel verbindt gast met eten

Vanaf 1 november start Van der Valk Hotel Apeldoorn-de Cantharel met een nieuwe initiatief. Gasten kunnen vanaf dat moment ook dineren aan Cantharel’s Keukentafel. Een culinair avondje uit in het naast het hotel gelegen landhuis waar ze onder leiding van chef-kok Justa van Ryssen en sommelier...

Columns Sander Allegro
Column Sander Allegro: vijf keer raak

“De hotelindustrie verliest de controle over haar eigen kamervoorraad.” Dat was een van de belangrijkste – wat apocalyptisch aandoende - voorspellingen in de white paper van de International Hotel Association over de toekomst van de hotelsector. Het in 1996 gepubliceerde rapport me...

Economie Achtergronden
Stevige groei meetings- en eventsbranche verwacht in 2019

Een decennium na de wereldwijde economische recessie van 2008, is de meetings- en eventsbranche teruggeveerd. Voor het vierde achtereenvolgende jaar laat de sector een consistente groei van uitgaven en bezoekers zien. Deze gestage en stabiele groei is de nieuwe norm binnen de meetings- en eventsbran...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: