Talent van de Toekomst krijgt nieuwe opzet

27 februari 2017 | Roy Spijker

Er is een nieuwe opzet voor Talent van de Toekomst, dat op 10 april voor de zevende keer op rij wordt georganiseerd. Volgens de organisatie is er veel internationale interesse voor het evenement, wat heeft geleid tot een nieuwe opzet van het programma. Hierin wordt nog sterker een beroep gedaan op de kennis en kunde van de deelnemers en is de mogelijkheid ontstaan voor internationale deelname aan Talent van de Toekomst.

Talent van de  Toekomst wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Talent van de Toekomst Bokaal. In 2017 zal er naast de deelname van een groot aantal vakscholen uit Nederland, ook belangstelling zijn voor deelnemers van vakscholen uit Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Groot Brittannië en België.

Black-box wedstrijd

In totaal zullen zestien witte brigades tegen elkaar strijden in een Black-box wedstrijd. De verschillende onderdelen van het gastheerschap worden getest bij 12 zwarte brigades. De absolute top van de Nederlandse gastronomie zal het aanstormend talent tijdens de wedstrijd onder de loep nemen.

De witte brigades worden beoordeeld door onder andere Jacob Jan Boerma (drie sterren), Dick Middelweerd (twee sterren), Erik van Loo (twee sterren), Onno Kokmeijer (twee sterren) en Joris Bijdendijk (één ster). Zij zullen jureren op creativiteit, kooktechniek, cuisson, smaak, presentatie en opmaak.

Petro Kools (twee sterren), Cindy Borger (twee sterren), Nadine Mögling (één ster) en Milo Berlijn nemen de beoordeling van de zwarte brigades voor hun rekening. De gastvrouwen en gastheren worden tijdens de wedstrijd beoordeeld op presentatie, vakkennis, productkennis en wijnspijscombinatie.

Foto: Talent van de Toekomst 2016

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Advertorial
Walk-In met accessoires: een design met veel toegevoegde waarde

De veelzijdige accessoires van HÜPPE Select+ vullen nu elke moderne Walk-In douche perfect aan. Één design met veel toegevoegde waarde, esthetisch, tijdloos mooi en functioneel. De veelzijdige accessoires zijn niet alleen nuttig voor uw gasten, ze zorgen ook voor veel extra comfor...

Economie Internationaal
Goldman Sachs richt pijlen op overname B&B Hotels

Er zijn exclusieve gesprekken gaande tussen de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs en investeerder PAI. De gesprekken gaan in dit geval over de overname van B&B Hotels. B&B Hotels telt 476 vestigingen en de zakenbank is bereid 1,9 miljard euro neer te tellen voor de overname, zo lezen we in...

Economie Toerisme
Buitenlands toerisme groeit vooral buiten grote steden

Door de welvaartsgroei en de grotere bereikbaarheid van bestemmingen blijft het toerisme ook in de komende jaren stijgen. ABN AMRO geeft wel aan dat het tempo hiervan enigszins afneemt door de economische groeivertraging in herkomstlanden van toeristen. Hierdoor vertraagt bijvoorbeeld ook de groei v...

Personalia Hotel
Nieuwe operations manager Landgoed Huize Bergen

Hubèrt van den Heuvel is de nieuwe operations manager van Landgoed Huize Bergen te Vught. Van den Heuvel heeft in het verleden veel ervaring opgedaan binnen de hospitality. De afgelopen 10 jaar heeft hij gewerkt als (interim)bedrijfsadviseur voor horecabedrijven op het gebied van conceptontwi...

Hotelbouwplannen Culinair
Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de ke...

Tech Advertorial
Best Western City Hotel de Jonge kiest voor PMS van Guestline

Het Best Western City Hotel de Jonge is sinds 1874 een begrip in de hoofdstad van Drenthe en beschikt over 72 hotelkamers, restaurant en 8 vergaderzalen. Het hotel kiest voor een PMS-systeem van Guestline. Rob Riper, algemeen directeur van Best Western City Hotel de Jonge: Met de installatie heb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: