The Tailor beste hotelbar van Amsterdam

20 april 2017 | Roy Spijker

The Tailor is uitgeroepen tot de beste hotelbar van Amsterdam. Dit maakte de jury van de Red & Grey Best Hotel Bar Award Amsterdam 2017 vandaag bekend. Naast de Best Hotel Bar worden er drie andere awards uitgereikt: voor de beste nieuwkomer, de beste klassieker en de publiekslieveling.

The Tailor is de hotelbar van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky. Volgens de jury is ‘de kwaliteit van de cocktails en de service zeer hoogstaand. Ondanks dat de bar verstopt is achter de lobby, weten ook Amsterdammers hem te vinden en de spectaculaire cocktails te waarderen.'

Best New en Classic Hotel Bar
Pulitzer Bar van het gelijknamige hotel, krijgt een award voor de Best New Hotel Bar. Deze bar valt op door ‘zijn karaktervolle interieur, uitmuntende cocktails en fijne service’, aldus het juryrapport. Freddy’s Bar van Hotel De L’Europe mag zich voor de tweede keer Best Classic Hotel Bar noemen. ‘Bijzonder is dat de bar een geheel eigen identiteit heeft en een leuke mix van Amsterdammers en hotelgasten trekt’.

Publieksfavoriet was voor de tweede keer SkyLounge Amsterdam, van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station. Maar liefst 2.625 stemmen, kreeg deze rooftopbar, die opnieuw een sterke campagne voerde onder zijn gasten. ‘Geen wonder dat deze bar zoveel stemmen krijgt. Dit is verreweg de drukst bezochte hotelbar van Amsterdam. Opvallend is dat het hotel voortdurend bezig is met innovatie en verbetering van het product.' Op nummer twee en drie eindigden Vault Bar en W Lounge.

Vijfde keer
Voor de vijfde keer worden de prijzen voor de Best Hotel Bar uitgereikt. ‘We zien niet alleen dat het aantal hotelbars in Amsterdam sterk toeneemt, ook de kwaliteit wordt steeds beter,’ zegt juryvoorzitter Vincent van Dijk. ‘Hotelbars zetten steeds vaker een DJ neer en organiseren creatieve evenementen. Hotelbars zijn dé hotspots.'

Londen
Behalve in Amsterdam worden de verkiezingen dit jaar ook in Londen georganiseerd en het is de bedoeling dat de Best Hotel Bar Awards komende jaren verder worden geïnternationaliseerd. De verkiezing wordt mogelijk gemaakt door Red & Grey, de premium mix van Canadian Red cranberry en Grey Goose vodka. Het is inmiddels traditie dat de winnaar een feestje organiseert en dat dan de prijzen officieel worden overhandigd.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Hilton Hotelketens
Hilton lanceert nieuw merk: Tempo

Hilton heeft met Tempo een nieuw merk in de markt gezet. De Amerikaanse keten meldt echter nog niet wanneer het eerste Tempo-hotel zal openen. Inmiddels telt Hilton achttien merken, waaronder DoubleTree en Waldorf Astoria, zo lezen we op zakenreis.nl. Verenigde Staten Tempo richt zich op de jo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: