Top 10 vreemdste beroepen in de reisbranche

19 februari 2015
Top 10 vreemdste beroepen in de reisbranche

Vergeet de stewardess, de reisleidster en de front desk medewerker in het hotel, wij presenteren je de 10 meest vreemde beroepen in
de reisbranche.

~Foto: In het Loews Coronado Bay Resort kunnen ook honden leren surfen~

*1.Surfleraar voor honden*
Locatie: Loews Coronado Bay Resort in de Verenigde Staten
Sinds 2005 leert surfer Teevan McManus zowel gasten als hun honden om hun evenwicht te bewaren op een surfplank. Het begon voor McManus allemaal toen een Duitse herder hem volgde tot in het water en hij de viervoeter plots op de surfplank zette.

*2.Wild manager*
Locatie: Luchthaven van Zürich in Zwitserland
Deze managers spenderen hun dagen op de start-en landingsbaan van de luchthaven om te voorkomen dat bevers, eendjes en andere dieren het opstijgen of de landing belemmeren.

*3.Lollyman*
Locatie: Hilton Los Cabos Golf & Beach Resort in Mexico
Jorge mag zichzelf de lollyman noemen en wandelt elke middag met een karretje vol snoep langs het zwembad - tot groot plezier van de kinderen. Hij maakt zelfs eigen lolly's door verschillende smaken te combineren.

*4.De parfumbutler*
Locatie: Rosewood Hotels en Resorts
Wat als gasten hun parfum vergeten zijn? Of als hun favoriete geur op is? Dan kunnen ze bellen naar de parfumbutler en hij lost het op door nieuwe geuren te presenteren en gasten te besprenkelen met de parfum naar keuze.

*5.Vliegende oppas*
Locatie: Vliegtuigen van Etihad Airways
Kleine kinderen die een scène maken in het vliegtuig: passagiers die met Etihad vliegen, moeten hier niet bang voor zijn. Sinds 2013 vliegen er nanny’s mee die zich hoog in de lucht ontfermen over de kleinsten. Ze spelen spelletjes en troosten hen wanneer nodig om huilbuien te voorkomen.

*6.Zonnebutler*
Locatie: The Club Hotel & Spa in Jersey, Verenigde Staten
De zomer van 2014 was bloedheet in Jersey en dit hotel vond het de perfecte gelegenheid om deze nieuwe baan te creëren. De zonnebutler maakt het zonnende gasten aan het zwembad extra naar hun zin: hij biedt hen verschillende zonnecrèmes aan en geeft hen ook gekoelde handdoeken, watermeloen en verstuift water in hun gezicht.

*7.Zonnebrilpoetser*
Locatie: Four Seasons Resort Maldives in Kuda Huraa
Op de Malediven is het altijd stralend weer en is het belangrijk dat gasten lange tijd van het uitzicht door hun zonnebril kunnen genieten. Daarom vult Mohamed Shareef zijn dagen met het poetsen van zonnebrilglazen van de hotelgasten.

*8.Campingbutler*
Locatie: Resort Paws Up in Montana, Verenigde Staten
De campingbulters op dit resort organiseren verschillende workshops waarbij gasten onder meer leren vee te hoeden. Verder verzorgen ze ook de gitaarmuziek bij het kampvuur.

*9.Bootchauffeur*
Locatie: Hilton Waikoloa Village, Hawaï
De mannen die de boten besturen bij deze hotellocatie zijn niet alleen kapitein, ze zorgen ook voor entertainment aan boord. Zo vertellen ze over de rijke geschiedenis van Hawaï en zingen ze liedjes tijdens de tocht.

*10. Winkeltherapeut*
Locatie: The Sheraton Puerto Rico Hotel & Casino
Winkeliers zullen blij zijn met deze man, want hij stimuleert gasten om geld uit te geven. Hij verklapt onder meer waar de leukste boetiekjes zijn en waar je het meeste waar krijgt voor je geld.

~Christel Tuin~

Overig nieuws