Topchef naar Bilderberg Garden Hotel

4 juni 2015 |
Topchef naar Bilderberg Garden Hotel

De Kersentuin, het restaurant van het Bilderberg Garden Hotel in Amsterdam wordt deze zomer flink aangepakt. In september wordt de zaak
heropend en zal sterrenchef Stefan van Sprang de touwtjes stevig in handen hebben.

Sterrenchef
Van Sprang is een vermaard chef, en bekend van zijn innovatieve kooktechnieken. Voor het Amstelveense restaurant Aan de Poel wist hij twee sterren bijeen te koken.

Kersentuin
Het Bilderberg Garden Hotel is eigenaar van De Kersentuin en was al langer op zoek naar manieren om het restaurant 'op de kaart te zetten'. Met het binnenhalen van Van Sprang is een belangrijke stap gezet. In de wandelgangen wordt immers al druk gespeculeerd: 'Keren de reuring en het vertier van weleer weer terug in De Kersentuin?' Casual dining op niveau in Amsterdam Zuid, met een gezonde dosis flair is de visie van Stefan van Sprang. Bilderberg en Stefan van Sprang zijn samen tot een spraakmakend concept gekomen.

Van Sprang
Van Sprang over de toekomst: “Ik wil graag meer gasten mijn signature dishes laten proeven, het genieten toegankelijker en vlot maken. De Kersentuin wordt een perfect passende setting, casual stoer met flair, hoogwaardig en vernieuwend."

Op de Foto van links naar rechts:
Wouter Rink F&B manager GH/de Kersentuin
Michel van Dijk chef kok Garden Hotel
Ed Jongen general manager GH & JL
Wessel Ruijmgaart chef kok Kersentuin
Stefan van Sprang eigenaar Aan de Poel

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Onderwijs
Amrâth en MBO College Hilversum slaan handen ineed

Afgelopen februari hebben Amrâth Hotel Lapershoek – Arenapark en MBO College Hilversum de handen ineen geslagen om horecastudenten in de huidige omstandigheden toch een stageplaats te kunnen bieden in een representatieve werkomgeving. Hiervoor tekenden zij een samenwerkingsovereenkomst d ...

Achtergronden
25 jaar geleden in Hospitality Management: Camille Oostwegel

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Dit keer een artikel uit 1996. Camille Oostwegel is dat jaar 46 en staat in de kracht van zijn ...

Hotelketens Internationaal
Nederlands getint Rosewood Hotel opent in Japan

Rosewood Hotels & Resorts opent in 2024 een luxe hotelresort op het Mikayo eiland in Japan. Het 55-villa, ultra-luxe resort is het eerste Rosewood hotel in het land van de rijzende zon. Miyako eiland en nabijgelegen eilanden bieden kilometers zacht, wit zand met eindeloze vergezichten van tur ...

Economie Hotelketens
Egeria neemt meerderheidsbelang in Fletcher Hotels, vizier op internationale groei

Vandaag hebben de aandeelhouders van Fletcher Hotels een meerderheidsbelang verkocht aan de Amsterdamse investeringsmaatschappij Egeria. NIBC en Xead verkopen beide hun minderheidsbelang, het management van Fletcher blijft aan als aandeelhouder. Met de hands-on betrokkenheid en de ervaring met in ...

Achtergronden
De Timmerfabriek heeft haar torentje teruggekregen

Op woensdag 21 april is een van de meest iconische industriële Rijksmonumenten van Nederland, De Timmerfabriek in Vlissingen, opnieuw gekroond. De Timmerfabriek, een uniek gebouw uit 1914, heeft haar torentje teruggekregen. Deze was tijdens een bombardement in 1943 gesneuveld en wordt nu in ...

Inge van de Ven is trots op haar pas geopende hotel

Inge van de Ven, eigenaresse van het op 12 april geopende Hotel Flora Batava in Nieuwersluis, aan de rand van Breukelen, is trots op haar hotel. Alhoewel het uitdagende tijden zijn binnen onze branche, is ze optimistisch gestemd. “Zaterdag beleefden we onze eerste drukke dag, met 27 van de 45 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: