Historic Hotels sluit twee nieuwe hotels aan

6 april 2011
Historic Hotels sluit twee nieuwe hotels aan

Twee nieuwe hotels hebben zich onlangs aangesloten bij Historic Hotels of the Benelux. Het gaat om Hotel Stadslogement de Smederij in Steenwijk en Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte. Historic Hotels of the Benelux is met deze twee nieuwe leden hard op weg haar ambitie, nog dit jaar te groeien tot 50 hotels, waar te maken.

*Slag in Overijssel*
De marketing-organisatie voor hotels en restaurants die gevestigd zijn in monumentale historische panden heeft een slag gemaakt in het oosten van het land, beide hotels liggen in de provincie Overijssel en laten goed zien hoe een hotel prachtig past in gerenoveerd en goed onderhouden cultureel erfgoed.

Individualiteit en internationale kansen
"De toevoeging van hotels met een duidelijk eigen karakter in bijzondere historische panden, zoals in het geval van Landhuishotel De Bloemenbeek en Hotel Stadslogement De Smederij, benadrukken de individualiteit die de collectie zo bijzonder maakt", aldus Elvira Wilthagen, Manager Hotel Trade Relations. "De gast is bij ons verzekerd van aan de ene kant zeer uiteenlopende ervaringen, maar is aan de andere kant ook zeker van hoge kwaliteit en absolute gastgerichtheid."

*Hotel Stadslogement de Smederij in Steenwijk*
Charmant en authentiek erfgoed-hotel. Karakteristiek, een vleugje vintage chique, met vijf luxueuze kamers, van suite met hemelbed tot boerenkamer met bedstee. "De hoefsmederij is oud familiebezit. Met de duurzame herbestemming als stijlvol hotel willen wij dit historisch erfgoed bewaren voor de toekomst. En intussen delen met anderen. Dat past uitstekend bij het concept van Historic Hotels of the Benelux.", aldus Gabriëlle Nuij, eigenaar van Stadslogement de Smederij.

*Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte*
Een sfeervol hotel met historie, stijl en allure. Zomers en winters, het is altijd een waar genoegen om te resideren in een van de 60 stijlvolle suites of riante kamers en te genieten van een keuken waar op hoog niveau wordt gekookt.
Raymond Strikker, eigenaar, zegt over het lidmaatschap: "De voelbare gepassioneerdheid, het aanwezige vakmanschap en de fantastische gastvrijheid in al deze mooie historische locaties heeft ons als jubilerende Bloemenbeek vol overtuiging doen besluiten toe te treden tot het selecte gezelschap van de Historic Hotels. Onze gewaardeerde gasten zullen blij verrast zijn en zich ook zeker herkennen in de gehanteerde filosofie die recht doet aan prachtig erfgoed uit het verleden, genieten met elkaar in het heden en een mooie duurzame toekomst".

~Frank Lindner~

Overig nieuws