Vacature van de week: Efteling zoekt Hotel Manager Efteling Grand Hotel

Auteur: Redactie
Vacature van de Week 23 augustus 2023
Vacature van de week: Efteling zoekt Hotel Manager Efteling Grand Hotel

Efteling is op zoek naar een resultaatgerichte Hotel Manager voor het Grand Hotel met liefde voor de gastvrijheidssector, die in staat is om het team aan te zetten en te leiden, om zo het Hotel binnen de Efteling goed weg te zetten. Het Efteling Grand Hotel wordt een luxe boutique hotel met 140 kamers, 680 bedden, twee restaurants, een koffiebar en een zwembad. Persoonlijke aandacht en services zorgen voor een complete Efteling-ervaring. 

Wat ga doen?

Als Hotel Manager Grand Hotel ben je financieel en operationeel verantwoordelijk voor het succes van het nieuwe Efteling Grand Hotel. Gastgerichtheid zit voor jou in grote, maar zeker ook in kleine details. Jij bent energiek, ondernemend en bent de schakel tussen visie, strategie en de uitvoering op de werkvloer.

 • Vorm je visie, zorg je voor de doorvertaling van de visie en zet je ambitieuze doelen voor het Grand Hotel waarbij je zorgt voor een optimale balans tussen het financiële resultaat, kwaliteit, capaciteit, prijs, aanbod en de gast- en medewerkersbeleving.
 • Ben je verantwoordelijk voor een succesvolle lancering van het Efteling Grand Hotel.
 • Inspireer en motiveer je een divers team.
 • Heb je passie voor een vijfsterren service en acteer je als rolmodel waar de hospitality in het Efteling Grand Hotel voor staat.
 • Zet je de strategie uit en stel je organisatiedoelstellingen op. Je staat direct in verbinding met verschillende (interne en externe) stakeholders en weet draagkracht bij betrokken managers en stafafdelingen te creëren. Je zorgt ervoor dat de processen (tussen afdelingen) efficiënt verlopen, verzorgt een juiste afstemming van activiteiten en lost eventuele blokkades op. Samen met de teamleads en stafafdeling zorg je ervoor dat op korte en lange termijn de hoogste resultaten worden bereikt.
 • Ben je verantwoordelijk voor een professioneel team van circa 280 medewerkers, waarin synergie tussen de verschillende afdeling wordt gepromoot. Jij weet continu wat er speelt, ziet erop toe dat medewerkers een veilige werkomgeving hebben, zich kunnen ontwikkelen, plezier hebben en iedereen zijn/haar verantwoordelijkheid geeft en neemt. Hierin is positiviteit en optimisme onmisbaar. Samen met het team zorg je voor de ontwikkeling en aansturing van professionaliteit, continuïteit en structuur.
 • Durf je beslissingen te nemen om het team verder te professionaliseren. Met jouw coachende kwaliteiten haal je het beste in het team naar boven, zodat ze in staat zijn de beste service aan onze gasten te kunnen geven.

Jouw werkplek

Het Efteling Grand Hotel maakt deel uit van de Business Unit Hotels & Resorts. Op strategisch niveau werk je nauw samen met de Directeur Park & Resorts, aan wie je ook rapporteert, en ben je onderdeel van het MT Hotels & Resorts. Veelvuldig ben je in contact met diverse in- en externe stakeholders. 

Wat breng je mee?

Jij geeft de exploitatie van het Grand Hotel vorm en draagt deze uit. Hiervoor stel je kaders vast en geef je richting. Je bent sparringpartner voor de Directeur Park & Resorts en de andere MT leden. Als geen ander weet jij het nieuwe Grand Hotel een plek te geven binnen de Business Unit Hotels & Resorts.

Dit verwachten wij van je:

 • Je beschikt tenminste over hbo werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur een opleiding richting Bedrijfskunde, Commerciële Economie of Hotel en Hospitality Management succesvol afgerond.
 • Je hebt aantoonbaar ervaring als Hotelmanager binnen de luxe hotellerie.
 • Je hebt >5 jaar ervaring als General Manager van een premium hotel.
 • Je hebt ervaring met het leiden, motiveren en laten groeien van teams.
 • Je bent flexibel, bereid om te werken in verschillende shifts, weekenden en vakanties.
 • Beschikt over een zeer gastgerichte houding.
 • Je bent analytisch sterk, een veranderaar en een leider van nature.

Wat krijg je van ons?

Bij de Efteling werk je vol passie in een gastgerichte en professionele omgeving. We zijn trots op de prestatie die we elke dag weer leveren. We zijn en voelen ons Brabants, zetten vakmanschap centraal en gaan informeel met elkaar om. Ontwikkeling van collega’s is enorm belangrijk, dus daar krijg je alle ruimte voor. 

Wij bieden jou de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Jaarcontract voor 38 uur per week voor een periode van twee jaar
 • Je dertiende maand uitbetaald
 • Laptop en telefoon
 • Acht procent vakantietoeslag
 • Reiskosten à 0,21 cent per kilometer, maximaal honderd kilometer per dag
 • Vijf weken verlof per jaar
 • Gratis toegang tot het park voor jou, je partner en gezinsleden
 • Gratis toegang of korting op de toegang tot meerdere attractieparken in binnen- en buitenland

Maar er is meer

Na één jaar heb je recht op een persoonlijk ontwikkelbudget van vijfhonderd euro per jaar. De Efteling heeft een pensioenregeling en personeelskortingen (zoals onder andere korting op Efteling merchandise en korting op een verblijf bij Efteling Hotels & Resorts). Daarnaast is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve zorgverzekering met korting op jouw polis. Bovenal bieden we je werkplezier met een enthousiaste groep collega’s.

Contact

Heb je interesse om aan de slag te gaan als Hotel Manager in ons nieuwe Efteling Grand Hotel? Dan nodigen wij je uit te solliciteren voor 7 september. De procedure bestaat uit meerdere gesprekken.

We vragen alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren. Tenslotte ben jij het visitekaartje van de Efteling! Gedurende de selectieprocedure zal dit worden besproken.

Heb je nog vragen over deze functie? Neem dan contact op via werkenbij@efteling.com

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws