Van Staalduinen Automatisering

1 januari 2013
Van Staalduinen Automatisering

Van Staalduinen Automatisering is opgericht in 1995. Zij bieden al meer dan 15 jaar hoogwaardige diensten en producten voor hotel- en kantoorautomatisering.

Vanuit het kantoor werken de ervaren medewerkers aan de inrichting en het beheer van uw systemen. Bij calamiteiten zorgen zij voor snelle service op uw locatie(s). Van Staalduinen verzorgt voor u het hele automatiseringstraject vanaf het ontwerp van de ICT-infrastructuur, de implementatie van de systemen, het operationeel beheer tot het up-to-date houden van de besturingssoftware en de hardware.

*Specialist in Hotelautomatisering*
Goed draaiende automatisering is belangrijk voor de dienstverlening aan uw gasten. Van de reservering tot en met het uitchecken moeten talrijke geautomatiseerde systemen in uw hotel operationeel zijn.

Van Staalduinen Automatisering kent alle hotelsoftware voor frontoffice en backoffice en de daarbij passende hardware. Zij richten het netwerk in voor uw locatie(s) en leggen de koppelingen met de diverse toepassingen. Met het VSA Compleet arrangement maken en houden zij uw gehele hotelautomatisering operationeel.*Producten*
Van Staalduinen Automatisering is leverancier van computers en netwerken. Zij leveren zelf geen branchespecifieke software en zijn daarmee tevens de ideale implementatiepartner voor de netwerkkoppelingen met:

servers
werkstations
fax- en mailservers
(draadloze) internettoegang
sleutelsystemen
kassa's
pay-tv
telefooncentrale
klimaatbeheersingssystemen.

Bij al uw netwerkvragen en -storingen hoeft u niet uit te zoeken welke leverancier u mogelijk verder kan helpen. U kunt rechtstreeks contact opnemen met Van Staalduinen Automatisering.*Computers kunnen weg uit het hotel*
Jennifer Westers, directrice van Westcord Hotels, werkt al heel lang samen met Van Staalduinen. ''Ik kan me eigenlijk niet exact herinneren in welk jaar de samenwerking begon; het is al zo lang geleden. Naar alle tevredenheid trouwens. Zo rond 2005 zijn alle hotels aangesloten op een centrale automatiseringsomgeving bij Van Staalduinen en in 2011 zijn we overgegaan op een nieuwe omgeving. Wat dit betekent? Alle computers zijn weg uit onze hotels en alles is ondergebracht in het datacenter van Van Staalduinen in Groningen. Stephan de Boer (directeur van Van Staalduinen) heeft ons daar alles laten zien. Zonder overdrijven kan ik je vertellen dat het datacenter waarschijnlijk nog gewoon overeind blijft staan als er een vliegtuig van vliegveld Eelde op neerstort. Het is een solide bunker met alles erop en eraan; onze gegevens zijn in goede handen.’’

*Veilig, betrouwbaar en flexibel*
Betrouwbaarheid, een prettige samenwerking, veiligheid en gebruikersgemak. Termen die volgens de hoteliers van toepassing zijn op de service van en de samenwerking met Van Staalduinen. ''Hoteliers en werknemers in de hotellerie zijn nu eenmaal geen IT’ers'', zegt Berry Gerretsen, general manager van het Kruisherenhotel in Maastricht. ''Je kunt nu locatieonafhankelijk werken. Dat is gemakkelijk. Vroeger moesten we 55 werkplekken inrichten voor de werknemers, nu maar één plek. En die plek staat in Groningen en wordt beheerd door Van Staalduinen.''Camille Oostwegel beaamt dit: ''Vroeger hadden we een server op het hoofdkantoor die weleens onderhevig was aan een storing. Nu alles in Groningen staat, merken we dat we flexibeler zijn en nagenoeg storingsvrij. Alle software kan gekoppeld worden aan de centrale server in Groningen en je kunt dus werkelijk overal inloggen, op welke computer (of iPad) dan ook. Dat geeft een enorme bewegingsvrijheid.’’ Jennifer Westers vertelt hierover: ''Van Staalduinen is een veilige en betrouwbare partner en bovendien zeer flexibel. We werken met allemaal verschillende softwareaanbieders; als hotelier moet je wel tegenwoordig. Je kunt zeer gemakkelijk iets ‘bijschakelen’ en Van Staalduinen treedt op als bemiddelaar wanneer we eens een probleem hebben met een softwareleverancier. De expertise van Stephan de Boer en zijn team is grandioos en bovendien krijg je nooit het gevoel dat je een ‘dummie’ bent: Stephan legt alles zeer duidelijk uit en gaat niet weg voordat je alles snapt.’’

*Het effect op het hotel*
Wat betekent deze centrale automatiseringsomgeving nu effectief voor de hotels? Ten eerste kunnen alle fysieke computers en servers weg uit de hotels. Je hebt enkel een beeldscherm, toetsenbord en verbinding (een ‘doorgeefluikje’ als het ware) nodig met het datacenter in Groningen. Ten tweede hoeft Van Staalduinen bij een eventuele storing niet bij het hotel langs te komen. Alles staat immers op één plek in Groningen.

*Mensenwerk*
Van Staalduinen blijkt voor deze hoteliers een betrouwbare, flexibele loyale en veilige partner. Het is dan ook een flinke stap om al je gegevens onder te brengen bij een automatiseerder. Dan moet je zeker weten dat het goed zit. Bij Van Staalduinen is dat het geval. Plaats, tijd en ruimte zijn van ondergeschikt belang geworden en de bewegingsvrijheid van de hotelier vergroot. Zo kan de hotelier doen waar hij goed in is: mensenwerk.

Van Staalduinen Automatisering bv

Amerikaweg 8-4
T: +31 (0) 592 53 00 54
www.vsa.nl
9407 TK  Assen
kvk: 04047533 

Overig nieuws