Vueling lanceert nieuw hotelconcept

18 december 2012
Vueling lanceert nieuw hotelconcept

De Spaanse vliegtuigmaatschappij Vueling bundelt haar krachten met Hoteles Catalonia voor een nieuw hotelconcept: Vueling by HC hotels. Het eerste hotel opent haar deuren in Barcelona.

*Nederlandse markt*
De partijen hebben plannen om het concept uit te breiden naar andere steden, waaronder de belangrijkste bestemmingen van Vueling. Nederland is op dit moment Vueling’s op twee na grootste internationale markt na Frankrijk en Italië. In Nederland vliegt Vueling deze winter rechtstreeks op drie bestemmingen vanaf Schiphol Amsterdam Airport: Barcelona, Alicante en Bilbao.

*Hoteles Catalonia*
De Vueling by HC hotels worden geheel geëxploiteerd en gemanaged door de keten Hoteles Catalonia. Vueling en Hoteles Catalonia zijn samen verantwoordelijk voor het design, de inrichting en de positionering van het hotel. In totaal heeft de keten 63 hotels, waarvan 7 in het Carabische gebied, 1 in Brussel en de rest zich in Spanje bevindt. In Barcelona is HC met meer dan 2.500 kamers vertegenwoordigd.

*Design van vliegtuig*
Het originele Vueling design is zichtbaar in alle ruimtes van het hotel. Zo wanen gasten zich in het restaurant in een vliegtuig, lijkt de ontbijtruimte op een terminal en is de receptie net een incheckbalie met bagagebanden en informatieschermen (zie foto). Naast deze faciliteiten beschikt het hotel over een fitnessruimte en een buitenzwembad met solarium. Het hotel heeft 64 kamers in vier verschillende types: standaard, top class, junior suite en een ruime suite met een privéterras en buitenzwembad. Hoteles Catalonia heeft 13 miljoen euro geïnvesteerd in het project.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws