Waar gaan we heen op Valentijnsdag?

3 februari 2016
Waar gaan we heen op Valentijnsdag?

In plaats van elkaar chocolade en eetbare hartjes te geven, wandelen Nederlandse stellen met Valentijnsdag liever hand-in-hand door een
interessante stad in Europa. Vooral Londen maakt zich 14 februari op voor de vele Valentijnskoppels uit Nederland, blijkt uit een onderzoek van reisorganisatie Vliegtickets.nl.

*Valentijnsbestemmingen*
Ondanks de veronderstelling dat veel Nederlanders Valentijnsdag maar ‘commerciële onzin’ vinden en het merendeel gewoon op pad gaat in eigen land, blijven vliegtickets naar Europese hoofdsteden bijzonder in trek. De top drie van Valentijnsdagbestemmingen in 2016:

Londen
Barcelona
Kopenhagen

Deze top drie wijkt weinig af van de geboekte vliegtickets rond Valentijnsdag 2015. Alleen Madrid heeft dit jaar plaats gemaakt voor Kopenhagen. Londen staat voor het tweede jaar op rij bovenaan de lijst.

*Parijs ontbreekt in romantisch rijtje*
Opvallend is dat Parijs, de zogeheten ‘stad van de liefde’, de laatste twee jaar niet in het rijtje voorkomt. “De afname van het aantal boekingen van vliegtickets naar Parijs zou te maken kunnen hebben met de aanslagen in 2015, maar het is waarschijnlijker dat de sneltrein naar Parijs nog het meest populair is”, legt Bob Rus, directeur van Vliegtickets.nl, uit.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws