Weer huisbereid eten in Franse restaurants

21 juli 2014 |
Weer huisbereid eten in Franse restaurants<

Huisbereid of 'faits maison'? In Frankrijk moeten restaurants vanaf januari 2015 aangeven of gerechten huisbereid zijn. Dit betekent meer transparantie voor de gast, maar meer regeldruk voor
restaurants. De Franse cuisine lag al enige tijd onder vuur; met name de Amerikaanse en Britse pers maakte gehakt van de beroemde cuisine. Dertig procent van de Franse restaurants bleek namelijk diepvriesgerechten te serveren.

Verplicht
Frankrijk wil met de nieuwe wet haar imago een boost' geven. Met behulp van een logo wordt kenbaar gemaakt welke gerechten huisgemaakt zijn en welke niet. Vanaf januari is het logo dus verplicht in ieder Frans restaurant. Het logo bestaat uit een pan met deksel.

Alles 'à la minute'
Opvallend is, dat gerechten die huisbereid zijn, maar later opgewarmd worden niet als huisgemaakt geclassificeerd mogen worden. De Franse overheid wil kennelijk dat alles 'à la minute' wordt bereid. Op voorhand gebakken brood en vooraf bereide pasta is daarentegen wel weer als huisbereid aan te merken. Verwarrend.

MEER LEZEN OVER FRANKRIJK? KLIK HIER!
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Roberto Payer-editie Hospitality Management vaart nieuwe koers

De speciale Roberto Payer-editie die Hospitality Management in september uitgeeft, krijgt een nieuwe redactionele koers. Vanwege de coronacrisis zijn eerder bepaalde onderwerpen en thema's te komen vervallen. Vanochtend besprak Payer in het Waldorf Astoria de actualiteiten, thema's e...

Opening
Hotel De L'Europe Amsterdam heropent in nieuwe stijl

Na een volledige restyling van het interieur van de lobby, privé-eventkamers, restaurants en bar, opende De L'Europe Amsterdam het afgelopen weekend haar deuren voor gasten. Per 1 juni zijn ook alle restaurants van het hotel - Bord'Eau, Brasserie Marie, Freddy's Bar en de in &#...

Internationaal
CBS: passagiers nationale luchthavens 98% gedaald in april

In april 2020 reisden bijna 134 duizend passagiers van en naar de vijf nationale luchthavens, 98 procent minder dan in april 2019. Het vrachtvervoer daalde in deze periode met 25 procent tot 103 duizend ton aan vervoerd gewicht. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers. Vanweg...

Aannames, plannen en werkelijke reacties. Hoe we onze weg zoeken in de Covid-19 pandemie.

Sinds maart is Hotelschool The Hague een groot aantal onderzoeken gestart naar de Covid-crisis. Op welke termijn is een herstart van het toerisme te verwachten? Gaan we terug naar vroeger of zullen toeristen op dezelfde manier willen reizen? Gaan gasten hotels en andere accommodatie meer op criteria...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
"Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: