U heeft gezocht op : Relais

31 maart 2021 Personeel
Château Neercanne kondigt nieuwe Chef de Cuisine en Maître d'Hôtel aan

Na een intensieve selectieprocedure voor de functie van Chef de Cuisine en Maître d’Hôtel presenteert Château Neercanne met veel trots de opvolging. Vanaf 1 mei start Robert Levels (50) als Chef de Cuisine bij Restaurant Château Neercanne. De huidige Sous-Maître R ...

12 maart 2021 Hotelketens Achtergronden
Relais & Châteaux verwelkomt dit voorjaar acht nieuwkomers

De komst van het voorjaar was nog nooit zo welkom als nu en om dat te vieren vermeldt Relais & Châteaux met trots dat ze acht nieuwe leden mogen verwelkomen. Ontdek deze buitengewone nieuwe locaties in Europa en de Verenigde Staten. Elk hotel met een geest, maar allemaal naadloos aansluite ...

15 februari 2021 Personeel Internationaal
Camille Oostwegel nieuwe afgevaardigde van Relais & Châteaux Benelux, Oost-Europa en Scandinavië

Camille Oostwegel, eigenaar en algemeen directeur van Oostwegel Collection, is verkozen tot de nieuwe afgevaardigde van Relais & Châteaux voor de delegatie Benelux, Oost-Europa en Scandinavië. Oostwegel treedt toe tot de internationale Raad van Bestuur van Relais & Châteaux ...

13 januari 2021 Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

21 oktober 2020 Hotelbouwplannen
Boutique hotel WSHS opent in 2021

Iets stilletjes tot leven laten komen. Iets dat er al lang was, maar ineens van zich laat horen. Het is de metamorfose van het oude Weeshuis (1599) in Gouda naar Boutique hotel WSHS; nu nog volop in de steigers, straks een stijlvol toevluchtsoord met internationale allure. Met veel liefde is het mon ...

25 februari 2020 Interview
"Een ode aan de natuur waarin concept, interieurontwerp en gastbeleving tot één uniek verhaal samensmelten"

Ontwerpen vanuit een hospitality perspectief met de natuur als leidraad Interview met Ruud Belmans van WeWantMore en Steven Verrept van Château de Vignée over de transformatie van een 400 jaar oud kasteel naar een unieke gastbeleving in het topsegment van de Belgische Ardennen. Het k ...

19 februari 2020 Interview
Camille Oostwegel: "We gaan van beleving naar betekenis"

Jong, energiek en ambitieus, zo ontmoeten wij Camille Oostwegel onder het schip van de voormalige kerk waar sinds 2005 het Kruisherenhotel is gevestigd. Onderwerpen als herformuleren van de hotelfunctie, openstaan voor de nieuwe werkethiek van co-working, anticiperen op nieuwe verwachtingen van gast ...

20 januari 2020 Achtergronden Internationaal
Relais & Châteaux verwelkomt negen nieuwe leden

Negen nieuwe leden van over de hele wereld komen de familie Relais & Châteaux verrijken. Dankzij hun uitzonderlijke locaties, de charme van hun architectuur, hun unieke geschiedenis en het talent van hun chef-koks, openen deze huizen nieuwe vensters naar de wereld voor reizigers. Chatha ...

22 november 2019 Achtergronden Gastronomie
Relais & Châteaux chefs slijpen de messen over duurzame vis

Een totaal van 11 chefs van het gerenommeerde hotel- en restaurantlabel Relais & Châteaux slijpt de messen over het thema hoe duurzame en lokale vis zo smakelijk mogelijk op de kaart te krijgen. Jef Schuur en Nadine Mögling waren de gastheer en -vrouw voor deze bijzondere culinaire bi ...

18 september 2019 Food Achtergronden
Relais & Châteaux zet zich in voor goed, gezond en duurzaam eten

Om de klimaatverandering tegen te gaan en de biodiversiteit te beschermen, zet Relais & Châteaux zich samen met Slow Food in tijdens Food for Change van 3 tot 6 oktober 2019. Ook dit jaar werkt Relais & Châteaux samen met Slow Food tijdens de campagne Food for Change. Slow Food o ...

7 augustus 2019 Hotelketens Internationaal
Relais & Châteaux heet 13 nieuwe leden welkom

Relais & Châteaux is haar zogehete 'delicious journeys' wereldwijd aan het uitbreiden en heet 13 nieuwe leden welkom bij de exclusieve club voor hotels en restaurants. In onder andere de Malediven, Zuid-Amerika, Europa en Afrika omarmen de nieuwe leden de Relais & Château ...

5 juli 2019
Pierre Haenen nieuwe directeur en gastheer van Château Neercanne

Pierre Haenen (28) is op dit moment nog werkzaam als Manager Bistrot de Liège bij Château St. Gerlach. Pierre volgt Peter Harkema op, die na 35 jaar in de functie van directeur/gastheer op Château Neercanne met pensioen gaat. “Château Neercanne ademt schoonheid en h ...

28 juni 2019 Mensen
Directie Kasteel Engelenburg treedt terug

Na gedurende 14 jaar op succesvolle wijze de exploitatie van Kasteel Engelenburg te hebben gevoerd, hebben Johan en Carin Agricola besloten om per 1 januari 2020 terug te treden als directie van Kasteel Engelenburg. Per die datum komen de exploitatie terug in handen van Ton de Lange, die het onroere ...

5 februari 2019
Château Neercanne viert het lidmaatschap van Relais & Châteaux

Gisteren vierde Château Neercanne het lidmaatschap van Relais & Châteaux met een exclusieve perslunch. Met deze lunch werd tevens het geheel vernieuwde restaurant officieel ingewijd. In november 2018 werd Château Neercanne al gepresenteerd als nieuw lid van Relais & Ch& ...

6 februari 2018
Landgoed Het Roode Koper opent The Poolhouse

Op het ruim 100 jaar oude landgoed Het Roode Koper is nu ‘The Poolhouse’ geopend. Zowel hotelgasten als daggasten kunnen hier mondain genieten bij het bijzondere buitenzwembad met bar en loungeterras. Ook is hier een tweede restaurant, met een zelfstandig keukenteam onder leiding van che ...

22 januari 2018
Château St. Gerlach beste vergaderlocatie 2017

Tijdens het Meetings Business Event bij de Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd werd de Meetings Award 2017 voor ‘Beste vergaderlocatie van het jaar 2017’ uitgereikt aan Château St. Gerlach. Harmen Silver, directeur/gastheer van Château St. Gerlach, nam samen met Judith ...

11 augustus 2017 Gastronomie
Uniek 8-gangen 'Quatre Mains diner'

Bord’Eau Restaurant Gastronomique is terug van weggeweest in het Amsterdamse Hotel De L’Europe en maakt zich op voor een nieuw seizoen met onvergetelijke momenten. Het culinaire seizoen start met de unieke samenwerking tussen Executive Chef Richard van Oostenbrugge en Chef Thomas Bü ...

3 juli 2017 Events
Duitse sterrenchef Thomas Bühner te gast in De L'Europe

Twee Michelinsterren chef Richard van Oostenbrugge en drie Michelinsterren chef Thomas Bühner uit Osnabrück, Duitsland, slaan de handen ineen tijdens een uniek 'Quatre Mains' diner op zondag 17 september 2017. Geniet van de pure smaken en Franse technieken van Van Oostenbrugge geco ...

29 mei 2017 Gastronomie
Promoties bij Oostwegel Collection: nieuwe Chef de Cuisine

Vandaag zijn er twee promoties in het gastronomische team van Château St. Gerlach aangekondigd. Chefkok Otto Nijenhuis wordt Executive Chef en Guido Le Bron de Vexela wordt Chef de Cuisine van Restaurant Château St. Gerlach. SVH Meesterkok Otto Nijenhuis (55) is sinds 2004 werkzaam al ...

3 november 2015
Kasteel Engelenburg Hotel van het Jaar

Kasteel Engelenburg is door de prestigieuze gastronomiegids Gault&Millau gekozen tot Hotel van het Jaar. Het hotel met golfbaan en conferentiefaciliteiten in Brummen is sinds 2005 in handen van de familie Agricola en onderdeel van het internationaal vermaarde Relais & Chateaux netwerk. Foto: Car ...

3 juni 2015
Maurice Griep terug bij Het Roode Kooper

Gastheer en sommelier Maurice Griep is terug bij Het Roode Koper. Na enkele jaren elders te hebben gewerkt, gaat Griep weer aan de slag bij het viersterrenhotel dat eigendom is van de familie Sörensen. Als maître sommelier zal Griep het vier man sterke sommelier team gaan leiden. Samen met topch ...

2 december 2014
Het beste wellness centre van België is...

Tijdens de uitreiking gisteren van de Hospitality Awards 2014 in San Marco Village te Antwerpen, werd Wellness Center ‘Aquamarijn’ uit Lanaken gekozen tot beste wellness centre van België. Foto: Micha Soors Uitblinken in gastvrijheid Uit 20 voorgeselecteerde centra en na 5 Mystery Visit ...

13 november 2014
Mooiste terras van België

Het terras van Restaurant La Source in La Butte aux Bois is door de inspecteurs van Gault&Millau verkozen tot het ‘Mooiste Terras van België’. Uitreiking Tijdens de uitreiking van de 'gele gids' voor 2015 op maandag 10 november te Brussel werd deze opsteker uitgedeeld aan het terras van ...

11 september 2014
Nieuwe site Relais du Silence

Relais du Silence, het Europese coöperatieve merk dat 200 hotels in 10 Europese landen vertegenwoordigd, brengt zijn nieuwe website uit. Na een volledige vernieuwing van de huisstijl en de lancering van het getrouwheidsprogramma Accent in alle Europese landen is de lancering een nieuwe stap om de ...

23 juli 2014
Tablet-app Relais & Châteaux vernieuwd

De app van Relais & Châteaux bestaat nu anderhalf jaar en is zo'n 70.000 keer gedownload. Aan deze nieuwe versie zijn verschillende extra functies toegevoegd. Zo zijn er voor de liefhebbers van rondritten ver weg van de klassieke paden en omgevingen 62 Routes Du Bonheur wereldwijd. Foto's Voo ...

3 maart 2014

De familie van Relais & Châteaux-adressen is uitgebreid met zes nieuwe huizen in vijf verschillende landen: Frankrijk, Zwitserland, Griekenland, maar ook India en China. Relais & Châteaux bestaat binnenkort 60 jaar. Nieuwe leden In Frankrijk heeft het 8 kamers en 4 suites tellende Maison d ...

8 augustus 2013
Rondje Relais & Chateaux in Nederland

Relais & Chateaux stelt de 'Route de Bonheur' in Nederland voor. Gasten die dit rondje maken, overnachten en eten bij vijf Nederlandse adressen die lid zijn van het verband. Ambassadeur van de route is Henk Savelberg, eigenaar van Hotel Restaurant Savelbeg. De richtprijs voor het arrangement op ba ...

2 juli 2013
Gids Relais & Chateaux ook in Chinees

Steeds meer Chinezen ontdekken de wereld en reizen er op los. Mede hierom heeft Relais & Chateaux de jaargids ook in een Chinese uitgave gepubliceerd. Het is voor het eerst dat de gids in deze variant is uitgebracht. In de gids zijn twee adressen in Taiwan en zes in China opgenomen. Net als in ...

25 april 2013
Oostwegel ontvangt Gouden Asperge

In The College Hotel is hotelier Camille Oostwegel uitgeroepen tot 'Meest ondernemende Limburger'. De prijs wordt uitgevaardigd door De Nationale Aspergepartij, een jaarlijks terugkerend evenement dat in het Amsterdamse hotel plaatsvind. Ruim 300 beslissers uit het bedrijfsleven, culturele-, en pu ...

7 maart 2013

Relais & Châteaux heeft acht nieuwe bestemmingen toegevoegd. In het zuiden van Nederland sloot ook Château St. Gerlach zich hierbij aan. Locaties Er zijn wereldwijd acht nieuwe bestemming toegetreden tot the Relais & Châteaux Association, namelijk de hotels en restaurants: Domaine de Vercha ...

23 januari 2013

Wat doe je als je hotel honderd jaar bestaat en ook nog eens wereldberoemd is? Juist, dat vier je een jaar lang, vol met activiteiten. Het Plaza Athénée in Parijs zet haar lange geschiedenis in de spotlight. 356 dagen feest De festiviteiten beginnen met de introductie van een nieuwe cocktail, ...

8 mei 2012
La Butte aux Bois renoveert restaurant

Hostellerie La Butte aux Bois in het Belgische Lanaken heeft het restaurant La Source omgebouwd van 'standaard' hotelrestaurant naar een modern a la carte concept. Alles nieuw De keuken is verbouwd, het restaurant is gerestyld, nieuw porselein is in gebruik genomen en ook aan de personele bezetti ...

6 december 2011
Twee nieuwe leden Relais & Chateaux

Landgoed Het Roode Koper in Leuvenum en Restaurant met Suites De Lindenhof in Giethoorn zijn toegetreden tot Relais & Chateaux. Het bij het lidmaatschap behorende muurschild werd tijdens een feestelijke lunch overhandigd aan Yolanda en Jon Ivar Sörensen van Het Roode Koper en aan Martin Kruithof ...

15 augustus 2011
Man wil sport op hotel-tv, vrouw portierdienst

Hotelgasten zijn bereid om tot 15,86 euro bij te betalen per extra faciliteit tijdens hun verblijf in een hotel. Mannen vinden met vooral gratis sportkanalen en een flatscreen belangrijk, vrouwen hechten waarde aan de portierservice, de eco-vriendelijkheid van het hotel en het gebruik van biologisch ...

20 april 2011 F&B
F&B: Hotelrestaurant: Brasseriedenken loont

Eten en drinken volgens het aloude brasserieconcept is helemaal terug, ook in de hotellerie. Wat maakt deze F&B-vorm zo aantrekkelijk voor gasten? Is het vanwege de portemonnee van de bezoeker dat hotelbrasseries voller zitten dan de à la carte restaurants? Of komt dit door het succes van ...

7 december 2010
Engelenburg nieuw lid Relais & Chateaux

Kasteel Engelenburg in Brummen wordt met ingang van 2011 toegelaten als lid van Relais & Chateaux, een exclusieve collectie van hotels en restaurants met 480 aangesloten bedrijven in 58 landen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst onthulde Pieter van Vollenhoven het bronzen gevelschild dat bij het li ...

20 april 2009 Interview Longread
Hof van Holland; de kracht van het verleden

In Noordwijk wordt gebouwd aan de modernste en duurste ruimtetelescoop ter wereld. Straks kunnen we, met dat futuristische instrument, nog beter in het verleden kijken; naar hemellichamen die vele miljoenen lichtjaren geleden hun schijnsel onze kant op gestuurd hebben. Als we even bij de hotelsterre ...

27 november 2008
Hollandse pot is hot

Stamppotten zijn oer-Hollands en horen bij de wintermaanden in Nederland. Boerenkool met worst, zuurkool met spek, hutspot met klapstuk en andijvie stamppot zijn de klassiekers in de Hollandse keuken. De komende maanden besteedt Brasserie Le Relais van Hotel de l'Europe op haar wijze aandacht aan de ...

10 april 2008
La Butte aux Bois neemt vernieuwde kamers in gebruik

De eerste serie volledig gerenoveerde kamers zijn onlangs in gebruik genomen in Relais & Châteaux Hostellerie La Butte aux Bois in het Belgische Lanaken. Na ingrijpende verbouwingen en vernieuwingen in onder andere de bar, Wellness Centrum Aquamarijn, diverse zalen waar onder de Executive Boardroom ...

11 september 2007 F&B Ondernemen
Restaurant - Hotel de Watergeus , Wie doceert, leert

Het uitzicht over de plassen is prachtig; het terras is uitnodigend. In een strenge winter zal het er ook wondermooi zijn: kriskrassende schaatsers op een witomrande, donkerspiegelende ijsvlakte; warme chocolademelk die de tinteling uit de handen verdrijft, en de keel doet gloeien. Toch heeft een va ...

25 januari 2001 Toerisme Interview
Hoe een vestingstad gastvrij kan zijn

Het Wilde Westen heeft ons - al dan niet via spaghettiwesterns - de gevleugelde tekst ‘Don’t shoot the pianoplayer’ gegeven. In Heusden zal men eerder ‘Don’t shoot the hôtelier’ roepen, maar dan in fatsoenlijk Nederlands natuurlijk, want dit vestingstadje is ...

12 december 1999 Hotelketens
De rust van toen, het comfort van nu

Ze zijn een beetje in onbruik geraakt: de woorden arcadisch en bucolisch. Maar een schilder zou er, op het arcadische landgoed Warnsborn, nog wel raad mee weten. De hotelgasten trou­wens ook wel, want in het gastenboek wordt de landelijke schoonheid - en de bucolische rust - uitvoerig geroemd. ...

4 april 1998 Interview 30 jaar Hospitality Management
Een mijnwerkerszoon verovert de beau monde

Jan Mestriner, geboren en getogen in Heerlen, geldt als 's werelds beste - en best betaalde! - hotelmanager. De afgelo­pen jaren was hij openingsmanager van het befaamde The Palace of the Lost City (in Sun City, nabij Johannes­burg) en van het al even hoog aangeslagen The Table Bay at th ...

13 februari 1997 Hotelketens
Anno 2000: duizend hotels

De Mercure hotelgroep, onderdeel van Accor, heeft grootse voornemens gemaakt voor het komende jaar - en de jaren daarna. Mercure streeft naar duizend franchise, management- en eigen hotels in het jaar 2000. Dat betekent meer dan een verdubbeling van het huidige aantal. De groei gaat snel. Sales en m ...

11 november 1996 Hotelketens
Voor bekendheid en erkenning

Het samenwerkingsverband Relais & Chateaux is ontstaan uit een fusie van de Franse groepen Relais de Campagne, Relais Gourmands en Chateaux & Hotels. Hospitality Management sprak over de waarde van het lidmaatschap met Paul Stevens van hotel-restaurant Prinses Juliana in Valkenburg en met Pe ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: