Nieuwe leden voor Relais & Châteaux

Auteur: Redactie
Internationaal 27 juli 2021
Nieuwe leden voor Relais & Châteaux

Het van origine Franse boutique hotel label Relais & Châteaux verwelkomt begin dit jaar 4 nieuwe leden, die de groep komen verrijken. Van het historische gedeelte van Beijing tot culinaire kunstenaars uit Duitsland. Alle nieuwe leden streven ernaar hun verhaal en lokale erfgoed te delen. Leden van Relais & Châteaux beschikken over dezelfde kleurwaarden: ze zijn allemaal in eigendom van onafhankelijke hoteliers, chefs en eigenaren. Allen delen ze de passie voor het vak en het streven naar authenticiteit maar al te graag met hun gasten.

Meridian Club Pine Cay

Een idyllischere plek dan dit 13-key hotel is moeilijk voor te stellen. Met 11 kamers en 2 villa's staat het op een van de mooiste plekjes op Pine Cay, een 800 hectare groot privé-eiland op de Turks- en Caicos-archipel van Brits West-Indië. Dit elegante vijfsterren hotel biedt het toppunt van afzondering in een decor van wit met lichte houten accenten. Kirk Aulin, de Maître de Maison, zet zich in voor het behoud van deze paradijselijke oase door proactieve ecologische initiatieven. Zoals het opvangen van regenwater, elektrisch vervoer en zonnepanelen. Tevens geeft hij blijk van toewijding en eerbied voor deze buitengewone landschappen, die voornamelijk bestaan uit turquoise wateren en lange, stralend witte zandstranden.    

Les Étangs de Corot

In het land dat gekoesterd werd door de schilder Corot - die de impressionisten inspireerde -, biedt Les Étangs de Corot een sereen toevluchtsoord ver van de drukte van het nabijgelegen Parijs. Deze vredige huizen en weelderige binnenplaatsen brengen een rustieke en artistieke sfeer in de voormalige taverne. Antiek meubilair, reiskoffers en clubfauteuils geven de 43 kamers een warme en romantische uitstraling. De spa's van Phytomer en Kos, die uitkomen op de buitenlucht, vangen de intimiteit van de omgeving op. Hier, op een steenworp afstand van Versailles, plukt chef-kok Rémi Chambard zijn groenten in de tuin van de koning om een frisse, lichte keuken met een Michelin-ster te serveren.  

Schote- Essen, Duitsland

"Wat mensen nodig hebben is voedsel dat de ziel raakt: een teruggrijpen naar de smaken van onze jeugd,’’ aldus Nelson Müller, chef-kok van restaurant Schote. Deze culinaire kunstenaar, die bekend is in de Duitse media en een Michelinster op zijn naam heeft staan, slaagt er inderdaad in zijn gasten mee te voeren op een culinaire reis door zijn eigentijdse keuken. Het restaurant is een afspiegeling van de chef: dynamisch, gastvrij en uitgesproken modern.

Hotel Xitan

Het Xitan Hotel heeft zich gevestigd op een 500-jaar oude ruïne van een dorp dat dateert uit de Great Ming, ten westen van Beijing in China. Gevestigd in een uitbundige omgeving van weelderige groene bergen ademt het gebouw de traditionele architectuur uit. Chef Guozhu Liu - de eerste chef-kok in Beijing die drie Michelin-sterren verdiende in het Xin Rong Ji Restaurant - herinterpreteert Chinese normen met hedendaagse flair. De opening staat  gepland voor september 2021.

Overig nieuws