U heeft gezocht op : Zeeland

17 februari 2021 Toerisme Internationaal
Buitenlander blijft weg, staycations onverminderd populair

Het aandeel buitenlandse boekingen is in Nederland dramatisch gedaald. Kwam in februari 2020 nog 71 procent van alle boekingen uit het buitenland, in februari 2021 is dat slechts 30 procent. Het aandeel binnenlandse boekingen steeg van 29 procent naar 70 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Hoo, ee ...

5 februari 2021 Columns David Bakker
Column: Opvallend is het niet

SiteMinder publiceerde deze week de resultaten van hun jaarlijkse onderzoek naar de meest populaire boekingskanalen van het coronajaar 2020. Niet geheel verrassend staat Booking.com op nummer één. Mij viel direct op dat directe boekingen op een keurige tweede plek staat, maar heel verr ...

8 januari 2021 Hotelbouwplannen Achtergronden
Omgevingsvergunning Grand Hotel Britannia Vlissingen aangevraagd

De aanvraag omgevingsvergunning voor het nieuwe luxe 5-sterrenhotel Britannia is ingediend bij de gemeente Vlissingen. Een mijlpaal voor eigenaar / ontwikkelaar AVV Beheer uit Middelburg na een voorbereidings- en ontwikkeltraject van ruim 20 jaar. AVV Beheer heeft een team samengesteld, bestaande ui ...

28 oktober 2020 Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

16 oktober 2020 Interview
Jonge Honden: wereldreiziger William Berkhoff landt in Hotel De L'Europe

De hotellerie is net als iedere andere branche. Veteranen vertrekken en jong ambitieus talent staat te trappelen om hun ontwikkelde visie uit te rollen. Hoe kijkt de jonge generatie hotelmanagers tegen deze dynamische branche aan? In de serie Jonge Honden portretteert Hospitality Management jonge ho ...

24 september 2020 Gastronomie
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams ...

14 september 2020 Economie Corona
Rabobank: Horeca krijgt grote klap, maar toont veerkracht

Door de dreiging van coronabesmettingen en vanwege beperkende maatregelen kan de Nederlandse economie nog niet op volle kracht opereren. De aanhoudende onzekerheid door de coronacrisis leidt bovendien tot voorzichtigheid bij bedrijven en consumenten. Hierdoor zullen veel sectoren dit jaar moeizaam h ...

11 september 2020 Events Mensen
Landelijke dag voor de horeca op 9 oktober 2020

Vrijdag 9 oktober 2020 brengt horeca Nederland een toost uit op de branche en nodigt zij haar gasten uit om mee te doen. Verschillende organisaties, verenigingen, ondernemers en scholen hebben de handen ineen geslagen om de tweede editie van de Nationale Horecadag op touw te zetten. Het thema van de ...

30 juni 2020 Achtergronden Corona
Hoeveel gasten kwamen het eerste kwartaal naar Nederlandse logiesaccommodaties?

Het totaal aantal gasten in Flevoland en Noord-Holland daalde in het eerste kwartaal van 2020 het meest in vergelijking met dezelfde periode in 2019, zo meldt het CBS. De afname was het grootst in Flevoland, maar daar is het aantal toeristen in absolute zin veel lager dan in Noord-Holland. In Noord- ...

24 juni 2020 Interview Longread
Reconstructie: hoe Zeeland op slot ging

De Veiligheidsregio Zeeland besloot op 30 maart dat toeristen er tijdelijk niet meer welkom waren. Inmiddels zijn ze er weer meer dan welkom, maar op dat moment raakte deze beslissing de toeristische branche zeer hard, dat geldt dus ook voor de hotellerie. Jan Lonink is burgemeester van Terneuzen en ...

18 juni 2020 Interview F&B Longread
Tweesterrenchef Syrco Bakker: "Kijken wat wél mogelijk is"

Dit interview is onderdeel van het drieluik ‘Hotellerie aan de Noordzeekust geportretteerd’. Lees hier de andere interviews Van het uitgestrekte landschap in het uiterste zuidwesten van Zeeland tot het glooiende duinlandschap in de kop van Noord-Holland, de Nederlandse Noordzeekust he ...

17 juni 2020 Interview Corona
Ton Heerts: ''De mensen durven nog niet naar de horeca''

“Het is nog niet voorbij, voor mij is het geen dag voorbij”, vertelt Ton Heerts, voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland mij. “Het is nog niet lang geleden dat ik overleg had met uitvaartverzorger Monuta. ‘We hebben meer koelcellen nodig, in het geval van ...

20 mei 2020 Corona
"Ook met de versoepeling van de maatregelen gaan veel hotels het niet redden"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

23 april 2020 Interview Corona
"Voor veel bedrijven is het einde oefening zonder extra steun"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

31 maart 2020 Interview Corona
"De onduidelijkheid vanuit de overheid is vermoeiend"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit tiende hoofdstuk be ...

30 maart 2020 Interview Corona
Oproep: "Leveranciers, denk alsjeblieft mee met ons"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit negende hoofdstuk b ...

12 maart 2020 Interview
"Niet de bank, maar particulieren financieren het hotel"

Menigeen zal bij Zeeland denken aan een lied van Maggie MacNeal, te weten Terug Naar De Kust, uit 1976. Niet Michel Kloeg. Misschien vanwege de regel ‘omdat daar mijn jeugd voorbijging’. Kloeg is namelijk Rotterdammer van origine. Wel wijst hij ons op het evenmin zeer vrolijke ‘Zou ...

22 januari 2020 Hotelbouwplannen
Nieuw hotelconcept van Kloeg Collection in Zeeland: Boutique Hotel Rijks [Video]

Kloeg Collection voegt aan het einde van dit jaar een nieuw hotel in Goes toe aan de collectie 4-sterren accommodaties: Boutique Hotel Rijks. De sloopwerkzaamheden zijn bijna achter de rug en de 'vernieuwbouw' gaat binnenkort van start. In dit concept komt de rijke historie van het pand same ...

14 januari 2020
Dit zijn de meest gastvrije bestemmingen in Nederland volgens Booking.com

Booking.com maakt vandaag de winnaars bekend van de Traveller Review Awards 2020. In totaal gaat het om bijna één miljoen (986.449) awards uitgereikt in 220 landen en gebieden, waaronder maar liefst 8.988 awards in Nederland. Het is de achtste keer dat de jaarlijkse onderscheidingen wo ...

25 november 2019 Toerisme Achtergronden
Nederlandse logiesaccommodaties trokken afgelopen zomer 10 miljoen gasten

Nederlandse logiesaccommodaties trokken tijdens de zomermaanden juli en augustus 2019 bijna 10 miljoen gasten, 420 duizend (4,4 procent) meer dan dezelfde maanden een jaar eerder. In totaal waren deze gasten goed voor bijna 35 miljoen overnachtingen, bijna 2,5 miljoen (7,6 procent) meer. De huisjest ...

12 september 2019
Middelburg is boutique hotel rijker [foto's]

Op 6 september 2019 heeft Boutique Hotel Sir Franklin haar deuren geopend in de oude binnenstad van Middelburg. Dit spraakmakende hotel biedt 14 unieke suites en de eerste cocktailbar van Zeeland. Al eerder werd de bijbehorende Brasserie Sir Franklin gelanceerd waar klassieke wereldgerechten met ...

25 juni 2019
Airbnb vernieuwt met Airbnb Luxe

Meer dan 2.000 luxe accommodaties Airbnb Luxe is gebouwd op de expertise in luxereizen die Airbnb heeft opgedaan bij de overname van Luxury Retreats in 2017. Deze nieuwe boekingsmogelijkheid wordt gelanceerd met meer dan 2.000 zorgvuldig gekozen huizen over de hele wereld, die elk een strikte eva ...

11 maart 2019 Toerisme Achtergronden
2018 recordjaar voor toerisme Zeeland

Eindeloos mooi weer en een nummer één-hit in België zorgden voor een recordjaar voor toerisme in Zeeland. Volgens het CBS, dat afgelopen weekend de voorlopige jaarcijfers over toerisme in Nederland publiceerde, steeg het aantal verblijfsgasten in Nederland met 10 miljoen in vijf j ...

26 februari 2019 Achtergronden Internationaal Longread
Wat doet een harde brexit met de Nederlandse hotellerie?

‘Brexit’ is inmiddels synoniem voor herrie. Britse parlementariërs vliegen elkaar vanaf langgerekte leren banken in de haren en waar zij het toch eens zijn, krijgen ze nul op het rekest van de Europese Unie. De dreiging van een wanordelijk Brits vertrek uit de EU vanaf 29 maart is d ...

8 januari 2019 Achtergronden
Onderzoek Booking.com: vaak liever niet in een hotel

Vandaag eert Booking.com haar accommodatiepartners, die blijvend geweldige ervaringen bieden aan hun gasten met een 2018 Guest Review Award. Bij de zevende jaarlijkse editie worden awards uitgereikt aan 759.845 accommodaties in 219 landen en gebieden. In Nederland hebben in totaal 7.129 accommodatie ...

12 december 2018 Economie
Stijging aantal hotelovernachtingen in Nederland zet door

De toename van het toerisme heeft ook in 2018 doorgezet. Naar verwachting van ABN AMRO komt het aantal logies-overnachtingen dit jaar uit op 116,4 miljoen: een stijging van ruim 4% ten opzichte van het jaar ervoor. De sterkste toename is dit jaar in Groningen (+24%), Friesland (+7%) en Noord-Holland ...

23 oktober 2018 Economie Achtergronden
Horecasector betaalt facturen het snelst

Het betaalgedrag van het Nederlandse bedrijfsleven is in het derde kwartaal van 2018 verslechterd. Facturen worden nu na gemiddeld 40,6 dagen voldaan. Dat is 0,7 dagen langzamer dan in het eerste half jaar van 2018. Dit blijkt uit de nieuwste Barometer Betaalgedrag van bedrijfsinformatiespecialist G ...

7 september 2018 Toerisme Achtergronden
Nederlanders boeken niet waarnaar ze op zoek zijn

Niet alleen het weer toont herfstachtige trekjes, ook de zomervakantie is tot zijn einde gekomen. De kids zijn alweer naar school en we kunnen terugkijken op een hele mooie zomer. Maar waar bracht iedereen zijn of haar vakantie door? Uit onderzoek van BungalowSpecials en HotelSpecials blijkt dat de ...

27 juni 2018 Columns
Column Yvo van Dijk: Food for thought

Als F&B Director op Fiji ben je genoodzaakt om bijna alle producten van buitenaf te importeren. En aangezien wij midden in de oceaan liggen, is het nogal prijzig om kwaliteitsproducten van ver te laten komen. Als ik zeg dat een kilo tomaten 22 Amerikaanse dollars kost, heeft u wel een idee met w ...

20 juni 2018 Toerisme Achtergronden
De populairste vakantielanden van 2018

HomeToGo, ‘s werelds grootste zoekmachine voor vakantiehuizen, onderzocht wat de meest populaire bestemmingen zijn voor de aanstaande zomervakantie van 2018 door de zoekopdrachten van Nederlandse vakantiegangers te analyseren. De populairste vakantielanden van 2018: Nederlanders blijken ...

12 juni 2018 Toerisme Achtergronden
Nederlander het liefst op zomervakantie in eigen land

Nederlanders gaan het liefst op zomervakantie in eigen land, blijkt uit onderzoek van HotelSpecials en BungalowSpecials. Men boekt graag een hotelletje in het centrum van Maastricht of een huisje aan het Zeeuwse strand. De Belgische toerist gaat daarentegen wel graag de grens over tijdens de zomerva ...

9 mei 2018 Interview Longread
Hotelier kiest vaker voor wellness

In 2017 stonden er 181 hotelbouwplannen op het programma; 116 hotels werden gebouwd en 65 hoteliers kozen voor een verbouwing. Van deze 181 plannen kozen 28 ondernemers ervoor om wellness bij het hotel te realiseren. Hospitality Management sprak met twee van die ondernemers. Olav Davidse van Badhote ...

30 maart 2018
Duurder, gezonder en duurzamer; dit zijn de wijntrends van 2018

Bosbranden, vorst in de grond en extreme droogte. Het wijnjaar 2017 is voor de druif op een catastrofe uitgelopen. Waar in voorgaande jaren werd gegrepen naar een alternatief gebied als de productie in bijvoorbeeld Spanje wat tegenviel, voelt nu de hele wijnwereld de klap van de bijzonder lage oogst ...

21 december 2017 Toerisme Achtergronden
Barbecue is de kersthit onder bezoekers vakantieparken

Nederlanders gaan dit jaar met Kerst barbecueën tijdens hun vakantie in eigen land. Ook live cooking en streekgerechten zijn dit jaar dé trends voor het kerstdiner. Het traditionele kerstmenu met rollade en frietjes is steeds minder in trek. Vakantieparken in trek Dat blijkt uit ...

5 september 2017 Achtergronden Internationaal
Gasten kunnen goudvis huren in Belgisch hotel

Een Brussels hotel krijgt enorm veel media-aandacht vanwege een stunt: eenzame hotelgasten kunnen een goudvis huren om het verblijf wat draaglijker te maken. In het hotel staat een bordje met daarop de tekst: 'Alleen in uw kamer en gezelschap gewenst?' De 'Rent-a-Fish service' kos ...

31 augustus 2017 Internationaal
Airbnb beleeft populairste zomer sinds start

De zomer van 2017 was uiterst succesvol voor appartementenverhuursite Airbnb. Het bedrijf heeft donderdag cijfers gepresenteerd. Terugkijkend op de data van boekingen in de periode tussen 1 juni en 31 augustus heeft Airbnb wereldwijd 45 miljoen gasten ergens ondergebracht. De absolute 'piek&# ...

26 juni 2017
Uniek recycleconcept voor de horeca: Blycolin introduceert Comeback

Een tweede leven voor kleding en textiel. Met de gedeelde missie om afvaltextiel tot nieuwe producten te verwerken, hebben Blycolin Textile Services en BlueLOOP Originals de samenwerking gezocht voor de ontwikkeling van Comeback: een gerecycled denimconcept voor hotelkamers. Comeback is een co-cr ...

20 juni 2017 Mensen
Hilton Car Rally, smart teamwork zegeviert

Dertig teams namen afgelopen vrijdag 16 juni deel aan de tweede editie van de Hilton Car Rally, die van Hilton The Hague naar Hilton Antwerp Old Town voerde. Met 'smart teamwork' wist het team onder aanvoering van Joost van den Oever, national sales manager bij Waldorf Astoria Amsterdam, op ...

31 mei 2017 Personeel Video
Zwaar tekort aan horecapersoneel in Zeeland

Volgens Kloeg is de kritiek op de werksituatie in de horeca, veel uren werken en zelden wordt er een vast contract aangeboden, onterecht. Michel Kloeg van Beachhotel Zoutelande zegt dat er duizenden horecawerknemers zijn die het uitstekend naar hun zin hebben op de werkvloer.  ...

22 mei 2017 Gastronomie
Groupon Culi Weken van start gegaan

Nederland heeft op culinair gebied veel te bieden. Wie uit eten wil, kan kiezen uit talloze restaurants, bistro’s en andere eetgelegenheden. Uit onderzoek van Groupon blijkt dat 21% van de Nederlanders ook g ...

6 april 2017 Economie Toerisme
ABN AMRO: 'Groei voor Leisure, verschuiving richting luxe en comfort'

De Leisure-sector groeit naar verwachting met 3,3% in 2017. Dat blijkt uit cijfers van ABN AMRO. De toename van koopkracht en het grote vertrouwen van de consument werken positief uit op diverse branches: de consument gaat graag uiteten of een dagje uit. De horeca groeit verder, en bioscopen, attrac ...

13 februari 2017 Achtergronden
Utrechtse hotels telefonisch slechtst bereikbaar

Velen willen graag een weekendje weg voor Valentijnsdag, en dan is een hotel zo geboekt. Hoewel een groot deel van deze reserveringen inmiddels al online verloopt, neemt telefonische bereikbaarheid ook nog steeds een belangrijke plaats in bij de service van een hotel. Telefoonboek.nl boekte een kame ...

2 februari 2017 Economie Hotelbouwplannen
ABN AMRO: Nederlandse hotelmarkt in de lift

ABN AMRO verwacht dat de omzet van de hotelbranche in 2017 stijgt met 3%. Dit komt mede dankzij hogere kamerprijzen. De forse groei van het aantal hotelgasten speelt in de kaart, en zorgt voor veel interesse om nieuwe hotels te laten ontstaan. Volgens de bank zullen de prijzen van een overnachti ...

21 december 2016 Toerisme
Dit zijn de onmisbare factoren voor een gelukkige vakantie

Acht van de tien mensen zeggen dat een comfortabel bed, een pittoresk uitzicht (60%), en gratis wifi (52%) onmisbaar zijn voor vakantiegeluk. Een derde zegt dat verblijven in een appartement of vakantiehuis met plaatselijke bewoners hen het gelukkigst maakt, terwijl 24% zegt dat ze nieuwe mensen ont ...

20 december 2016 Interview Longread
Interview Van der Valk Hotel Assen: Vreemde eend in de bijt

Een ‘Van der Valk’? Dat is toch niet spannend? Aan de snelweg in Assen? Dat is helemáál niet spannend. Toch? Nou, er staat daar genoeg te gebeuren. Rob van der Valk trad er zeven jaar geleden aan als general manager. Hij was destijds 23 (!) en had zijn opleiding aan de Hote ...

6 december 2016 Michelin
Geen derde Michelinster voor Sergio Herman

Restaurant The Jane in Antwerpen van de Nederlandse topkok Sergio Herman blijft steken op twee Michelinsterren. Dat bleek vandaag in Gent bij de presentatie van de Michelingids 2017 voor België en Luxemburg. Nadat Herman eind 2013 zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis in Zeeland sloot, kreeg ...

17 november 2016
Eerste 5 sterren hotel in Zeeland en Zuid Nederland

Manoir Inter Scaldes heeft een vijfde hotelster in de wacht gesleept. Vorig jaar werd het Zeeuwse hotel, bestaande uit 12 luxe hotelkamers en suites volledig vernieuwd in Contemporary stijl met kunst & design. De kamers kregen tevens volledig nieuwe en zeer luxe badkamers. Het hotel werd door H ...

11 november 2016
Sidney Schutte is Chef van het Jaar

Afgelopen maandag, 7 november, is Sidney Schutte uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2017 door Gault Millau Nederland. De executive chef van Waldorf Astoria Amsterdam en het tweesterrenrestaurant Librije’s Zusje Amsterdam toonde zich verrast en vooral heel blij met de benoeming, waarin hij nadru ...

15 september 2016 Achtergronden Interview Longread
Met en zonder zadel

“Dit is de enige boulevard op het zuiden.” Jerry van Zuijlen, oprichter en eigenaar van Amadore, vertelt het met onverholen trots. Niet dat hij die boulevard van Vlissingen zelf aangelegd heeft, maar we mogen gerust stellen dat zijn bedrijven daar dominant aanwezig zijn. Hooguit enkele c ...

9 september 2016 Food
Eerste oogst Zeeuwse Platte Oesters met Herman den Blijker

De Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct vierde de nieuwe oogst van dit seizoen van de echte Zeeuwse Platte Oester gisteren met de feestelijke overhandiging van het eerste mandje aan Herman den Blijker in Las Palmas te Rotterdam. Deze platte oesters mogen als enige het door de stichting uitgegeve ...

4 augustus 2016
Zeeland telt meeste horecazaken per inwoneraantal

Zeeland is de provincie met procentgewijs de meeste horecazaken. Zeeuws-Vlaanderen telt per 10.000 inwoners 57,7 café’s, restaurants en hotels, dat is ruim boven het landelijke gemiddelde van 33,7 per 10.000 inwoners. Per 10.000 inwoners zijn er elf restaurants. Tweede is Noord-Holla ...

2 augustus 2016
Waddeneilanden trekken 1,3 miljoen toeristen

Bijna 1,3 miljoen toeristen verbleven in 2015 op de Waddeneilanden. Ruim 80 procent van de toeristen die vorig jaar op vakantie gingen naar de Waddeneilanden kwam uit eigen land. Daarnaast kwam 15 procent uit Duitsland en 2 procent uit België. Duitsers geven de voorkeur aan de Noordzeekust. Bel ...

19 juli 2016
ING verwacht 3% omzetgroei voor horeca

Analisten van ING verwachten dat de omzet van de horeca met 3 procent zal groeien. Voor 2017 verwacht de bank een gematigde omzetgroei van 1,5 procent. De sector is gevoelig voor internationale onzekerheid en onzekerheid bij consumenten, stelt ING. Een Brexit is daarom ook voelbaar in bij horecabedr ...

2 juni 2016
Van der Valk Middelburg krijgt eigen bushalte

Connexxion en Van der Valk Hotel Middelburg hebben gezamenlijk het initiatief genomen om de hotelgasten tijdens hun verblijf te faciliteren in het reizen binnen Zeeland. Vanaf 1 juni krijgen alle gasten van Van der Valk een gratis dagkaart bij het boeken van een hotelkamer. Daarnaast gaat Connexxi ...

21 april 2016
Hotel The Roosevelt officieel geopend

In hartje Middelburg ligt Hotel The Roosevelt, initiatief van ondernemersechtpaar Raymonde en Martin van der Louw. De verbouwing van het gemeentelijk monument, gevestigd op de Burg van Middelburg, is inmiddels volledig voltooid. Het luxe en kosmopolitisch Boutique hotel beschikt over vele authenti ...

20 november 2015
Stenden organiseert Guests on Earth congres

Het jaarlijkse Stenden AIHR congres vindt volgende week dinsdag en woensdag plaats. Het congres wordt georganiseerd door onderzoeksinstituut Academy of International Hospitality Research (AIHR), verbonden aan de Stenden Hotel Management School. Guest on Earth Tijdens het congres wil AIHR een g ...

28 juli 2015
Airbnb gaat als een speer

Huizenverhuurwebsite Airbnb kondigt vandaag aan een mijlpaal in Nederland bereikt te hebben. Sinds de oprichting in 2008 verbleven één miljoen Nederlanders in de vele appartementen, woonhuizen, villa’s en kastelen die op het online platform te vinden zijn. Dit loopt gelijk met de één miljoen r ...

8 juli 2015
Zeeuwse horeca verliest op de Tour de France

De komst van de Tour de France naar Zeeland had voor de horeca een topdag moeten worden. Helaas bleek dat niet het geval; het slechte weer en de bereikbaarheid zaten horecaondernemers in de weg. Maar acht drankjes verkocht Snackbarhouder Kees Breure (De Helling) verkocht op Neeltje Jans slecht ...

28 mei 2015
Zeeuwse horeca smacht naar koks

Koks die op zoek zijn naar werk, kunnen in Zeeland vrijwel direct aan de slag. In heel de provincie zijn momenteel namelijk rond de zestig openstaande vacatures voor chefs. Er is vooral gebrek aan goed opgeleide en zelfstandig werkende koks. Food Lab Zeeland Er zijn in Zeeland initiatieven die ...

11 mei 2015
De Veluwe is een groot uitgevallen stadspark

‘Aanzienlijk meer gasten in logiesaccommodaties’ kopt het Centraal Bureau voor de Statistiek eind maart. Een groei van 6%, waarbij de toename van het aantal buitenlandse gasten (+9%) opvalt. Het internationaal toerisme zit weer in de lift en de verwachting is dat dit de komende jaren zo blijft ...

22 april 2015 Economie Toerisme
De Veluwe is slechts een groot uitgevallen stadspark

‘Aanzienlijk meer gasten in logiesaccommodaties’ kopt het Centraal Bureau voor de Statistiek eind maart. Een groei van 6%, waarbij de toename van het aantal buitenlandse gasten (+9%) opvalt. Het internationaal toerisme zit weer in de lift en de verwachting is dat dit de komende jaren zo ...

24 maart 2015
Argentijnen spenderen het meest aan hotel

Argentijnse reizigers gaven vorig jaar het meest uit aan een hotelovernachting in het buitenland. Voor een kamer over de grens betaalden zij gemiddeld €136 per nacht in 2014. Dit blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. Taiwanezen spendeerden met gemiddeld €98 het minst aan ...

19 maart 2015
Jeroen Oskam Director Research Centre HDH

Vanaf maart 2015 is Jeroen Oskam benoemd als Director Research Centre. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de verdere opbouw van onderzoek aan Hotelschool The Hague. Het is de ambitie van Hotelschool The Hague om een brug te slaan tussen wat er in de academische wereld wordt onderzocht en ...

4 maart 2015
Oplichting B&B's met valse cheques

In Zeeland is er een poging ondernomen om de eigenaresse van een B&B op te lichten door middel van een vervalste Engelse cheque, zo heeft de politie bekendgemaakt. In februari diende een gast uit Schotland zich aan, die een kamer wilde boeken in juni. Hij wilde vooruit betalen en stuurde een chequ ...

2 maart 2015
Utrechtse hotels enorm duur tijdens Tour

Utrecht maakt zich op voor de start van de Tour de France. Wie een betaalbare hotelkamer in de Domstad zoekt tijdens deze periode, komt bedrogen uit. De hotelkamerprijzen blijken tot welhaast astronomische hoogte gestegen te zijn. 400 euro hoger Het AD ging op onderzoek uit en concludeerde dat ...

23 december 2014
Vraag naar horecamedewerkers fors gestegen

De vraag naar horecamedewerkers is het afgelopen jaar fors gestegen met maar liefst 106 procent. Dit meldt Monsterboard.nl. Ook opvallend was de groeiende vraag naar starters. Het aantal vacatures voor medewerkers met minder dan 1 jaar ervaring verdubbelde ruim (+109%). Groeiend vertrouwen zet ...

8 oktober 2014
Nieuw horecaconcept op Schiphol

Horecaexploitant HMSHost opent de deuren van Silverscreen, haar nieuwste horecaconcept op de E-Pier van Amsterdam Airport Schiphol. Het concept ademt jaren ’20 en ’30 en op de kaart staan iconische Amerikaanse gerechten met een Nederlandse twist. Dicht bij de gate Nooit eerder is een hore ...

28 augustus 2014
Chinezen willen op vakantie naar Australië

Uit de nieuwste editie van de Chinese International Travel Monitor blijkt dat Chinese reizigers het liefst naar Australië op vakantie gaan. Frankrijk en Nieuw-Zeeland staan respectievelijk op de tweede en derde plaats. Nederland neemt op het wensenlijstje de 16e plaats in. Reismogelijkheden E ...

7 juli 2014
Strandhotel Westduin gaat biologisch

Golden Tulip Strandhotel Westduin past het restaurant aan volgens een biologische formule. Daarbij staan Zeeuwse producten, originaliteit, toegankelijkheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen in samenwerking met lokale boeren en producenten centraal. Ook vegetarisch De gerechten zijn aan ...

31 mei 2014
Blog AF&BM Social Event

Vrijdag, 17.30, zon, gezelligheid en een super mooi programma voor de boeg. Ken je dat gevoel? Je komt ergens aan en voelt dat het een mooi weekend gaat worden, al ken je (nog) lang niet iedereen. Een gevoel van saamhorigheid en gedeelde passie. Passie voor gastvrijheid, eten, drinken en uiteraard ...

25 maart 2014
Crisis voorbij voor strandhoreca

Met het vroege aanbreken van de lente kennen de strandpaviljoens dit jaar een seizoenstart om van te dromen. Of dit een voorbode is voor een goed jaar is nog afwachten, maar over 2013 kunnen we stellen dat het een goed jaar is geweest voor de strandhoreca. Het aantal bezoeken en de besteding nam t ...

21 maart 2014
Aantal boekingen 16% hoger

De veranderende economische wind wordt ook gemerkt door de marktleider in vakantieparken, Roompot Vakanties. De cijfers van Roompot zijn een goede indicatie voor de gehele vrijetijdsindustrie. Roompot Vakanties meldt dat het toerisme in Nederland aantrekt in vergelijking met de voorgaande jaren. H ...

1 oktober 2012 Interview Longread
"Wij draaien het best in moeilijke tijden"

Om nou te zeggen dat alle gasten van de vijf eeuwen oude stadsherberg de Campveerse Toren een aangenaam lot beschoren was... De graven Egmond en Hoorne verloren - zoals wij nog weten uit de schoolboekjes - dankzij Alva hun hoofd op het schavot. En Willem van Oranje, die hier zowel met zijn derde bru ...

9 augustus 2012

Het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre promoveert executive souschef Jamie Sharratt tot executive chef. Hij krijgt de leiding over restaurant Silk Road en de overige F&B-outlets in het hotel. Overdracht Marco de Wildt, de huidige executive chef, verplaatst zijn werkzaamheden naar het vijfste ...

2 augustus 2012
Choice opent 88 hotels in kwartaal

Choice Hotels International opende in het tweede kwartaal van dit jaar 88 hotels. Ook werden er 104 contracten voor nieuw te ontwikkelen hotels getekend. Positieve vooruitzichten over de branche stuwen de pijpleiding. Half miljoen kamers Choice hotels opende nieuwe hotels in de VS, Australië, C ...

17 juli 2012
Accor doet grote overname in Mexico

Accor telt 223 miljoen euro neer voor de haast dertig hotels van het Mexicaanse Grupo Posadas. Het hotelbedrijf doet deze overname in Zuid-Amerika om de groei in de regio te versnellen. (Ver)koper Het nieuws volgt enkele weken na de bekendmaking dat Accor Motel 6 en Studio 6 aan Blackstone verk ...

9 juli 2012
Westduin plaatst oplaadpunt auto's

Golden Tulip Strandhotel Westduin heeft een primeur in Zeeland, want het beschikt als eerste hotel in Zeeland over een eigen oplaadpunt voor elektrische auto’s. Het oplaadpunt is geplaatst in het kader van duurzaam ondernemen waar het hotel zich voor inzet. Meer gasten met elektrische auto's ...

30 mei 2012
Hotels voller en duurder, opbrengsten dalen

Uit onderzoek van KPMG naar de Nederlandse hotellerie blijkt dat in 2011 hotels ten opzichte van 2010 iets voller waren bij hogere prijzen. De opbrengst daalde echter fors. Vollere hotels en hogere prijzen De gemiddelde bezettingsgraad in de Nederlandse hotels is vorig jaar licht gestegen, van ...

25 april 2012
Gast 3.0 centraal tijdens AF&BM-bijeenkomst

De hotelgast van nu – of beter gezegd de mens 3.0 – is goed geïnformeerd, maakt gebruik van sociale netwerken, fora en blogs. Hoe kunt u inzetten bij de marketing van het hotel? Maak gebruik van de mens 3.0 Social media heeft van consumenten 'pro-sumenten' gemaakt. Ze consumeren niet allee ...

6 december 2011
Reiziger kiest voor duurzaam toerisme

Nederlandse reizigers zijn zich steeds meer bewust van de gevolgen van toerisme op het milieu en de lokale samenleving. Gevolg is dat zij de manier van reizen hierop aanpassen. Dit blijkt uit de onderzoeken die tijdens de Vakantiebeurs in 2005 en 2011 door Andrew Morten werden ontwikkeld, en zijn ...

15 september 2011 Internationaal Ondernemen
Groesbeekse Secco in een historische ambiance

Nomen est omen. What's in a name? Wie kent niet Jan Compagnie en Jan Cordaat uit het werk van Potgieter? De eigenaar van de twee Courage-hotels in Nijmegen heet Geert-Jan Moed; voorwaar een naam die - in tijden van crisis - bij een ondernemende hotelier past. Deze voormalige bouwondernemer heeft ...

19 mei 2011 Food F&B
Heeft het hotelrestaurant de toekomst?

Waar moet en gaat dat heen met de hotelkeuken en het -restaurant? We vroegen diverse (food)trendwatchers naar hun kijk op de gastronomie binnen de hotellerie. ‘Eten moet gezonder, maar vooral ook lekker zijn’, volgens trendwatcher Adjiedj Bakas. ‘We weten steeds meer over de gen ...

16 februari 2011
Bouwplan vijfsterrenhotel Zeeland te hoog

De gemeente Veere verzet zich tegen de omvang van het vijfsterren Palazz'eau hotel dat moet verrijzen bij de Veerse Gatdam op een kunstmatig eilandje in het Veerse Meer. De gemeente vindt het prima dat daar, binnen de gemeentegrens van Noord-Beveland, een tophotel komt. Hotelontwikkelaar Marco Doele ...

10 februari 2011
Plan voor eerste vijfsterrenhotel in Zeeland

Donderdag 10 februari presenteert de Vrouwenpolderse ondernemer Marco Doeleman zijn plan voor het eerste officiële vijfsterrenhotel in Zeeland aan de gemeenteraad van Noord-Beveland. De provincie is nog altijd verstoken van een eerste tophotel. Lange pijpleiding Het hotel dat Zeeland een nieuw ...

16 december 2010
Strandhotel Westduin 'bin zuunig' op milieu

Op donderdag 16 december heeft het Golden Tulip Strandhotel Westduin bij Vlissingen het Gouden Green Key-schildje in ontvangst mogen nemen. Een afvaardiging van de organisatie heeft officieel het schild opgehangen in het hotel. Strandhotel Westduin is hiermee het enige hotel in Zeeland dat momenteel ...

5 november 2010
Wijnetiket vermeldt CO2-uitstoot per glas

De sauvignon blanc van het wijnhuis Mobius Marlborough uit Nieuw-Zeeland krijgt op het etiket een label met de CO2-uitstoot per glas. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat wijndrinkers een wijn kunnen 'beoordelen' op belasting van het milieu. Voorlopig gaat het om één wijnsoort van één wi ...

7 augustus 2010
Zeeland blijft meest toeristische provincie

Afgezet tegen het aantal inwoners blijft Zeeland de meest toeristische provincie van het land. Drenthe volgt op afstand. Met zo'n 381.000 inwoners trekt Zeeland met een kleine 1,1 miljoen toeristen bijna drie keer zo veel overnachtende recreanten als inwoners. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal ...

2 augustus 2010
Nieuwe directeur Château St. Gerlach

Michiel Laterveer is per 1 augustus 2010 benoemd tot directeur-gastheer van Château St. Gerlach. Laterveer (38) is afkomstig uit Zeeland en heeft na de Hogere Hotelschool Den Haag veel internationale ervaring opgedaan in diverse functies in het management van het Marriott–Ritz Carlton concern. In ...

28 juli 2010
Zeeuwse hotels voller door lagere prijzen

Zeeuwse hotels doen het goed qua bezetting. Beter dan de rest van het land zelfs. Zeeland is de enige provincie waar de hotels in 2009 een hogere bezettingsgraad hebben gehaald ten opzichte van een jaar eerder. En dat in tijde van economische neergang. Dit blijkt uit het jaarlijkse marktonderzoek va ...

31 maart 2010
Luppens wint halve finale sommelierwedstrijd

Sommelier Jurgen Luppes van Kasteel Engelenburg in Brummen is uitgeroepen tot winnaar van de Nederlandse halve finale van de internationale World Cup van Sommeliers. In totaal twintig sommeliers uit Nederland streden om ons land te mogen vertegenwoordigen op de World Cup finale van Sommeliers in Zui ...

21 oktober 2009 Columns Sander Allegro
Column Sander Allegro: Hoteldebotel?

Meer dan tienduizend! Dat is het aantal opleidingsplaatsen hoger hotelonderwijs in Nederland. Met strategische posities in Leeuwarden, Amsterdam (vestiging van Hotelschool Den Haag), Apeldoorn, Den Haag, Breda en Maastricht is Nederland rijkelijk bedeeld. Er zijn nog wel wat witte plekken op de kaar ...

8 september 2009
Badhotel Renesse

Vanuit het midden des lands (Utrecht) naar Renesse rijden; dat is in ons kikkerlandje geen sinecure. Verrassend genoeg staat vooral in de 'weidse' provincie Zeeland het verkeer regelmatig vast. Geen mooie provincie trouwens: plat, weilanden, een lelijke Zeelandbrug, slechts een paar mooie stadjes... ...

8 september 2009
Badhotel Renesse

Vanuit het midden des lands (Utrecht) naar Renesse rijden; dat is in ons kikkerlandje geen sinecure. Verrassend genoeg staat vooral in de 'weidse' provincie Zeeland het verkeer regelmatig vast. Geen mooie provincie trouwens: plat, weilanden, een lelijke Zeelandbrug, slechts een paar mooie stadjes... ...

30 juni 2009
Nieuwe chef Hotel Holland Inn is 'mosselspecialist'

Hotel Holland Inn is klaar voor het Mosselseizoen dat volgende week van start gaat. Met een nieuwe kok, in de persoon van Albert van der Linde, gooit het hotel het over een andere boeg. De 23-jarige kok heeft zestien jaar in Zeeland gewoond, waar hij acht jaar werkte in de horeca en zich daar het be ...

7 mei 2009
Ondanks crisis veel plannen voor zomervakantie

Ruim 70% van de Nederlanders wil komende zomer beslist of waarschijnlijk op vakantie. 14% twijfelt nog en 15% geeft aan (waarschijnlijk) niet te gaan. Het aantal Nederlanders met zomervakantieplannen blijft daarmee iets achter bij vorig jaar (-2%). Dit blijkt uit onderzoek dat NBTC-NIPO Research hee ...

22 december 2008 Drinks Longread
Wijn: de gasten zijn niet meer 'onmondig'

De afgelopen jaren heeft wijn onmiskenbaar aan populariteit gewonnen binnen de hotels. De ietwat 'volkse' concurrent bier kampt nog altijd met een imagoprobleem, en de cocktailhype is een beetje passé. Wijn heeft de toekomst, maar pas op, want de gasten weten van de wijn en de stok. ...

20 november 2008
Nieuw-Zeeland beste in 'duurzaam toerisme'

Nieuw-Zeeland mag zich wereldleider noemen in duurzaam en verantwoord toerisme. Het land is de grote winnaar bij de uitreiking van de Virgin Holidays Responsible Tourism Awards 2008, eerder deze maand op de World Travel Market (WTM) in Londen. Dankzij het nationale beleid om toeristische bestemminge ...

10 oktober 2008 Interview Longread
Hotel-Café-Restaurant Hoffmann's Vertellingen

'Drenthe doet wat met je.' Dat is de zinspreuk waarmee deze provincie ten strijde is getrokken. Wat valt er meer te zeggen over het deel van ons land dat door velen geassocieerd wordt met gepensioneerden? Op school leerden we al dat de vorm van dit gewest doet denken aan een oud vrouwtje. En ...

2 februari 2008 Economie
HOSTA 2008: Over het hoogtepunt heen?

Op 9 september jongstleden presenteerde Horwath HTL het HOSTA 2008 rapport in het ING House in Amsterdam. Het HOSTA-rapport, dat de kerncijfers en financiële statistieken bevat van de drie-, vier- en vijfsterrenhotels in de Benelux, laat zien dat de Nederlandse hotellerie het afgelopen jaar een ...

14 september 2007 Economie
Hosta 2007, Hotellerie op weg naar nieuw record

Op 11 september presenteerde Horwath HTL het HOSTA 2007 rapport in het ING House in Amsterdam. Het HOSTA rapport, dat de kerncijfers en financiële statistieken bevat van de drie-, vier- en vijfsterrenhotels in de Benelux, wordt dit jaar voor de 30e keer gepubliceerd. In de afgelopen 30 jaar hee ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: