Strandhotel Westduin gaat biologisch

7 juli 2014 |
Strandhotel Westduin gaat biologisch<

Golden Tulip Strandhotel Westduin past het restaurant aan volgens een biologische formule. Daarbij staan Zeeuwse producten, originaliteit, toegankelijkheid en maatschappelijk verantwoord
ondernemen in samenwerking met lokale boeren en producenten centraal.

Ook vegetarisch
De gerechten zijn aangepast zodat vooral met lokale, duurzame ingrediënten gewerkt wordt. Zo werkt het hotel vooral met versproducten van boeren uit de regio. Daarnaast wordt gekozen voor fair trade producten en is er een ruime keuze aan vegetarische gerechten.


Eef Izeboud
“Zeeland heeft veel te bieden op culinair gebied. Geliefd zijn vooral de Zeeuwse mosselen, oesters en de Oosterscheldekreeft. Maar ook akkerbouw is goed vertegenwoordigd. Deze lokale ingrediënten geven een extra Zeeuws tintje aan onze menukaart. Onbespoten, puur van smaak en veelal biologisch, verbouwd door lokale ondernemers. Vers van het land”, aldus Eef Izeboud, mede-eigenaar van Golden Tulip Strandhotel Westduin.

Vorkje prikken
Voor degenen die niet kunnen kiezen uit de diversiteit aan gerechten heeft Strandhotel Westduin het concept ‘Vurkje prikke’. Hierbij wordt een keur aan gerechten geserveerd die gedeeld wordt met tafelgenoten.

Fietsroute langs streekproducten
Voor de hotelgasten is ook een fietsroute op Walcheren uitgestippeld. Deze loopt langs Bos, zee, duinen en prachtige dorpen en steden. Tussendoor kan men locaties bezoeken waar Strandhotel Westduin de lokale versproducten vandaan haalt en eventueel producten proeven en kopen.

Over Golden Tulip Strandhotel Westduin
Strandhotel Westduin in Koudekerke is een begrip in de regio. Het hotel ligt letterlijk enkele stappen van de duinen af. De broers Eef en Jules Izeboud zijn directeur/eigenaar van het familiebedrijf dat is aangesloten bij Golden Tulip. Het hotel legt al enkele jaren de focus op duurzaamheid, was het eerste Zeeuwse hotel met de Gouden Green Key waardering en heeft veel MVO elementen in de bedrijfsvoering toegepast. Met Projekt Buro KEES worden ontwikkeling de meest duurzame hotelkamers van Zeeland ontwikkeld.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Blog Coronacrisis
"Op een feestdag de horeca weer open, wie bedenkt zoiets?"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Toerisme Coronacrisis
Boekingen in Nederland overtreffen het wereldgemiddelde

Nu overheden over de hele wereld hun beperkingen verder versoepelen, blijkt uit gegevens van SiteMinder, een platform voor het verwerven van gasten in de wereldwijde hotelindustrie, dat hoteliers niet langer hoeven te voorspellen hoe snel consumenten zullen handelen om te reizen na de COVID-19-pande...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Branded Content
Vind de route naar jouw gasten

Eindelijk, de restaurants gaan binnenkort weer open. Dat geldt ook voor veel hotels. Langzaam komt de Nederlandse gastvrijheidsindustrie weer tot leven. Wij zien ook weer een stijgende lijn in reserveringen, met name voor hotels buiten de grote steden. Voor alle hotels geldt dat slimme marketing een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: