Strandhotel Westduin gaat biologisch

7 juli 2014 |
Strandhotel Westduin gaat biologisch<

Golden Tulip Strandhotel Westduin past het restaurant aan volgens een biologische formule. Daarbij staan Zeeuwse producten, originaliteit, toegankelijkheid en maatschappelijk verantwoord
ondernemen in samenwerking met lokale boeren en producenten centraal.

Ook vegetarisch
De gerechten zijn aangepast zodat vooral met lokale, duurzame ingrediënten gewerkt wordt. Zo werkt het hotel vooral met versproducten van boeren uit de regio. Daarnaast wordt gekozen voor fair trade producten en is er een ruime keuze aan vegetarische gerechten.


Eef Izeboud
“Zeeland heeft veel te bieden op culinair gebied. Geliefd zijn vooral de Zeeuwse mosselen, oesters en de Oosterscheldekreeft. Maar ook akkerbouw is goed vertegenwoordigd. Deze lokale ingrediënten geven een extra Zeeuws tintje aan onze menukaart. Onbespoten, puur van smaak en veelal biologisch, verbouwd door lokale ondernemers. Vers van het land”, aldus Eef Izeboud, mede-eigenaar van Golden Tulip Strandhotel Westduin.

Vorkje prikken
Voor degenen die niet kunnen kiezen uit de diversiteit aan gerechten heeft Strandhotel Westduin het concept ‘Vurkje prikke’. Hierbij wordt een keur aan gerechten geserveerd die gedeeld wordt met tafelgenoten.

Fietsroute langs streekproducten
Voor de hotelgasten is ook een fietsroute op Walcheren uitgestippeld. Deze loopt langs Bos, zee, duinen en prachtige dorpen en steden. Tussendoor kan men locaties bezoeken waar Strandhotel Westduin de lokale versproducten vandaan haalt en eventueel producten proeven en kopen.

Over Golden Tulip Strandhotel Westduin
Strandhotel Westduin in Koudekerke is een begrip in de regio. Het hotel ligt letterlijk enkele stappen van de duinen af. De broers Eef en Jules Izeboud zijn directeur/eigenaar van het familiebedrijf dat is aangesloten bij Golden Tulip. Het hotel legt al enkele jaren de focus op duurzaamheid, was het eerste Zeeuwse hotel met de Gouden Green Key waardering en heeft veel MVO elementen in de bedrijfsvoering toegepast. Met Projekt Buro KEES worden ontwikkeling de meest duurzame hotelkamers van Zeeland ontwikkeld.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Toerisme Coronacrisis
''Dit jaar 70 procent minder buitenlanders naar Nederland''

Het aantal buitenlanders dat dit jaar naar Nederland komt, ligt 70 procent lager dan vorig jaar. Bovendien gaan ongeveer 40 procent minder Nederlanders op vakantie in eigen land, waarmee het niveau van het toerisme terug op het niveau is van de jaren negentig, zo schetst het Nederlands Bureau voor T...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: