10 jaar geleden in Hospitality Management: Martin Lindelauf

Auteur: Redactie
4 juni 2021
10 jaar geleden in Hospitality Management: Martin Lindelauf

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. 

Dit keer een uitgebreid interview met hotelicoon Martin Lindelauf, voormalig general manager van onder andere het Krasnapolsky. Lindelauf kende een lange en succesvolle loopbaan binnen de hotellerie. Hij nam vorig jaar afscheid van de branche, al gaf hij toen al te kennen op de achtergrond altijd bezig te blijven. In 2011 bezoekt hoofdredacteur Jason van de Veltmaete de geboren Limburger. In 2011 is de dan 52-jarige Lindelauf nog lang niet met een pensioen bezig. De hotellerie klimt net uit de crisis en Lindelauf deelt zijn visie.

De hotelier pur sang windt geen doekjes om zijn managementstijl. "Wat ik doe, is iedere dag meten: een receptionist, bijvoorbeeld, moet minimaal vijftig check-ins of check-outs kunnen doen; dat kun je makkelijk roosteren. Een kok moet kunnen koken voor een bepaald aantal mensen; een kelner moet een bepaald aantal gasten kunnen bedienen, enzovoort. Daar heb ik aardig wat ervaring in. Dat moet dan allemaal corresponderen met de budgetten."

Het hele interview lees je hier.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws