Accor en Bureau Veritas ontwikkelen label hygiënemaatregelen horeca

20 april 2020 | Redactie

Accor, leider op het gebied van hospitality wereldwijd en Bureau Veritas, wereldleider op het gebied van testen, inspectie en certificeringen, hebben de handen ineen geslagen en samen een label ontwikkelt dat aantoont dat de juiste veiligheidsnormen en reinigingsprotocollen in acht zijn genomen om bedrijven in de horeca – en hospitality branche in staat te stellen om veilig te heropenen.

Franck Gervais, CEO Europa Accor, vertelt: “Zorgen voor elkaar en elkaar beschermen zit in de DNA van Accor en in de kern van wat we doen. Vandaag de dag, moeten wij onze medewerkers, gasten en partners meer dan ooit ervan verzekeren dat wij zo goed mogelijk voor hen zorgen. Als Europese leider op het gebied van gastvrijheid is het onze plicht om te anticiperen op de behoeften die er momenteel zijn op het gebied van veiligheid - en gezondheidseisen, door te voldoen aan de hoogste normen. Wij zijn verheugd dat we met Veritas ons gezamenlijk doel kunnen nastreven en dit kunnen uitrollen naar al onze stakeholders.  

Jacques Pommeraud, CEL Bureau Veritas Afrika & Frankrijk, voegt hieraan toe: “Al bijna 200 jaar is de missie van Bureau Veritas het creëren van een veilige betrouwbare wereld. Met dit label hebben we nu de mogelijkheid om te voldoen aan de nieuwe verwachtingen van onze samenleving op het gebied van veiligheid en gezondheid. Dit label draagt bij aan het veilig heropenen van hospitality - en horecabedrijven. Wij zijn trots om hierin samen te werken met Accor. We beginnen in Frankrijk en daarna zetten wij dit voort in alle Europese landen. Deze aanpak zal de hele branche ten goede komen, aangezien alle bedrijven in de horeca – en hospitality branche een certificering kunnen aanvragen bij Bureau Veritas”.

Het label heeft betrekking op catering en accommodatie en zal de hygiënenormen vaststellen die van toepassing zijn op alle hotels uit de groep evenals andere ketens en onafhankelijke hotels. Het project is uitgevoerd in samenwerking met dokters en epidemiologen en is ontwikkeld in samenwerking met Accor partners, zoals UMIH, GNC en GNI. 

Het project wordt volgende week gedeeld met het ‘Alliance France Tourisme’ en relevante ministeries, zodat zij ook actief betrokken zijn bij en het valideren van de aanbevolen normen. In Frankrijk en Europa zullen er concrete voorstellen worden ingediend bij de verschillende lokale regeringen, ministeries en commissies.

Concreet zal de uitkomst van deze inspanning een operationele gids zijn voor alle stakeholders in de horeca – en hospitality industrie, waardoor de gezondheids – en veiligheidsnormen die vanuit de wereldwijde autoriteiten worden vastgesteld (WHO, RIVM) streng kunnen worden toegepast in alle ruimtes. Toekomstige gasten die een hotelovernachting boeken of een reservering willen maken in een restaurant, kunnen op de website van Bureau Veritas controleren of het bedrijf gecertificeerd is.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie Interview
Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"

Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werk bij de Rabobank is Barbara Baarsma hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij voorzitter van de Bankraad ...

Achtergronden
TheaterHotel De Oranjerie start met Dinner Theater Shows

Velen hebben het theater al te lange tijd moeten missen, maar daar komt verandering in! De Oranjerie gaat vanaf 2 oktober elk weekend een Dinner Theater Show organiseren. In een intieme setting op de bühne van de theaterzaal zorgt De Oranjerie voor een uniek en avondvullend programma. Terwij...

Interview Longread
Interview Pieter Elbers (KLM): "De fase direct na het vaccin is cruciaal"

Captain of industry Pieter Elbers (CEO KLM) en éminence grise Roberto Payer (Waldorf Astoria en Hilton Amsterdam) strijden tegen de gevolgen van de coronacrisis. Midden in die crisis ontmoeten ze elkaar in Amsterdam. De luchtvaart en de hotellerie wordt hard geraakt door de wereldwijde pandem...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Internationaal Coronacrisis
Coronacrisis: 5 grootste hotelketens ter wereld verloren 25 miljard aan waarde

De uitbraak van het coronavirus heeft elke sector over de hele wereld getroffen, maar de hotelindustrie behoort tot de zwaarst getroffen sectoren. Hoewel de hotels verhoogde veiligheids- en hygiënemaatregelen hebben genomen, en voorzichtig zijn heropend voor het zomerse reisseizoen, kan het her...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: