a&o biedt nu langetermijnhuisvesting voor studenten

Auteur: Redactie
Internationaal 31 maart 2021
a&o biedt nu langetermijnhuisvesting voor studenten

Een onderwerp dat veel studenten hoofdpijn bezorgt: de zoektocht naar huisvesting! Het vinden van betaalbare woonruimte, of het nu gaat om een eenkamerappartement of een gedeeld appartement, was vóór COVID-19 al een grote uitdaging, maar de pandemie heeft die verdubbeld: niet alleen de stijgende huurprijzen, maar ook het verlies van deeltijdbanen leidt tot moeilijkere financiële omstandigheden voor veel studenten.

Ook is flexibiliteit van belang, bijvoorbeeld bij een tijdelijke studie, stage of baan in een andere stad of het buitenland. De Berlijnse hostelketen a&o biedt nu oplossingen met lange verblijven vanaf 375 euro per maand in haar 39 hostels in verspreid over 23 steden in acht Europese landen, zoals Amsterdam, Berlijn, München, Kopenhagen en Boedapest.

Op zoek naar alternatieven nu toeristen wegblijven

Phillip Winter, a&o Hostels: "Het afgelopen jaar hebben we ons gericht op alternatieven voor onze hostels nu toeristen uitbleven en kwamen we al snel uit op long-stay voor studenten. Op veel van de locaties waar wij zitten is een universiteit meestal ook niet ver weg. Maar ook niet-studenten kunnen uiteraard van dit concept gebruik maken." Het nieuwe aanbod is geen ‘pauzevulling’, maar is ontworpen voor de lange termijn en zal verder worden uitgebreid. De service vult een leemte - zowel voor eerstejaarsstudenten die huisvesting zoeken als voor mensen die tijdelijk van standplaats veranderen, bijvoorbeeld vanwege een stage, uitwisselingsproject of nieuwe baan.

Hoteldiensten inbegrepen  

Er hoeven geen aanbetalingen te worden gedaan en er is geen opzegtermijnen. Deze flexibele verblijven kunnen worden verlengd of beëindigd op een maandelijkse basis. Een tweepersoonskamer kan alleen (750 euro) of met z'n tweeën (375 euro per persoon) gebruikt worden. Naast de centrale ligging van de hostels, zijn er nog veel voordelen:

Elke tweepersoonskamer heeft een eigen badkamer
Extra meubels, zoals bureaus en kledingkasten, maar ook een mini-koelkast
Wekelijkse schoonmaak van de kamer
Wekelijkse wissel van handdoeken en bedlinnen
Gebruik van de a&o wasserette tegen een kleine vergoeding
Gratis gebruik van de a&o gastenkeukens
Highspeed WLAN op de kamers en in alle openbare ruimtes
24/7 bar met drankjes en snacks

 

Overig nieuws