AF&BM: Interview met Yuri Dries

30 oktober 2015 |
AF&BM: Interview met Yuri Dries<

In oktober barst elk jaar de strijd om de felbegeerde titel ‘F&B Professional of the Year’ van de AF&BM weer los. De afgelopen jaren
zijn uiteenlopende winnaars de revue gepasseerd. Van de klassieke F&B manager tot aan de zelfstandige ondernemer, allemaal winnaars met een reden. Bent u benieuwd wat deze titel de winnaars heeft opgeleverd en hoe ze terugkijken op hun titel? Dat komt goed uit! De winnaars van de afgelopen vijf jaar worden namelijk speciaal voor u op deze site uitgelicht.

Foto: Yuri Dries werd in 2014 uitgeroepen tot ‘F&B Professional of the Year’

Even voorstellen…
Yuri Dries (35): "Ik won de ‘F&B Professional of the Year’ award in 2014 in mijn functie als F&B Service Manager bij Grand Hotel Huis ter Duin."

Waarom heb je meegedaan?
"Tot mijn verbazing werd ik onverwacht door mijn medevakgenoten genomineerd."

Wat maakte jou uniek ten opzichte van je medefinalisten?
"Naar mijn mening is iedere genomineerde en medefinalist uniek gebleken. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. Ik vind het dan ook belangrijk om dichtbij jezelf te blijven en dat heb ik gedaan."

Waarom is de titel bijzonder voor je en wat heeft de titel voor je betekend?
"Toen bleek dat ik de titel had gewonnen, heb ik deze opgedragen aan mijn collega’s. In het F&B vak werk je niet voor individueel succes, maar heb je elkaar ontzettend hard nodig om succes te bereiken. Het feit dat je genomineerd wordt betekent dat er mensen in je omgeving zijn die vertrouwen in je hebben. Het winnen van de titel onderstreept dat de samenwerking binnen ons team sterk is. Daarnaast vond ik het bijzonder dat ik als ambassadeur mijn verhaal uit hart en ziel mocht presenteren aan andere mensen uit het vak."

Hoe heeft de titel je tot nu toe geholpen in je carrière?
"Ik kan niet ontkennen dat ik hierdoor veel aandacht heb gekregen. Het winnen van de titel wordt breed opgemerkt en ik heb daardoor ontzettend veel reacties ontvangen. Ook al zijn er (mede door het winnen van de titel) meerdere carrièrekansen voorbij gekomen, vooralsnog heb ik ervoor gekozen om te blijven werken voor mijn huidige werkgever."

Als je andere vakgenoten zou moeten enthousiasmeren om mee te doen, wat zou je dan zeggen?
"Dan zou ik kort maar krachtig zeggen: DOEN!"

Julia Bos

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Mensen
Radisson Blu Palace Hotel vraagt hotelgasten te gaan strandjutten

In de strandhoogseizoen maanden in Noordwijk aan Zee heeft het Radisson Blu Palace Hotel een actie bedacht om hotelgasten te vragen om te helpen bij het schoonhouden van het strand. Het hotel vraagt gasten, wanneer ze een strandwandeling gaan maken, om een papierentasje mee te nemen en onderweg a...

Opening
Hotel Beijer: het eerste boutique antique hotel

In het geweld van de openingen van nieuwe hotels van grote ketens die hun weg naar Utrecht hebben gevonden, is de opening van Hotel Beijers bijzonder te noemen. Door de combinatie van boutique met antique is Hotel Beijers uniek voor Utrecht en misschien zelfs wel voor heel Nederland. Bij Hotel Beije...

Personalia
Jolijn Zeeuwen nieuwe General Manager Hilton Rotterdam

Hilton Rotterdam heeft Jolijn Zeeuwen aangesteld als de nieuwe General Manager. Ze neemt de functie over van Karin van den Berg, die naar Duitsland verhuisde om de rol van Area General Manager West & Zuid Duitsland te vervullen. Jolijn studeerde aan de Hotelschool in Den Haag en begon haar Hilto...

Opening Hotelketens
Accor herpositioneert zich in Noord-Europa, 2000 kamers erbij

Accor’s groei in Noord-Europa wordt bevestigd met de aankondiging van 15 nieuwe contracten in de eerste helft van 2019; waarvan zeven in het Verenigd Koninkrijk, vijf in België, twee in Denemarken en één in Nederland. De nieuwe overeenkomsten voegen zo meer dan 2000 kamers a...

Wet- en regelgeving Longread
Outsourcing (deel 2): Juridische aandachtspunten bij uitbesteding

Uitbesteding (of outsourcing) heeft geen eenduidige definitie in de markt, maar je zou het in algemene termen kunnen omschrijven als een transactie waarbij een leverancier functies gaat vervullen die een bedrijf eerder intern vervulde. Met andere woorden, bij een uitbesteding belegt de uitbestedende...

Opening Hotelketens
Carlton Hotel Collection opent zijn twaalfde hotel in de Schotse hoofdstad

Carlton Hotel Collection heeft er een mooie aanwinst bij; Market Street hotel opende onlangs in het centrum van Edinburgh. Op deze Unesco World Heritage locatie, ‘the Old Town’ van Edinburgh, gaat het hotel op in de historische skyline van de stad en is de inspiratie van de omgeving voel...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: