AF&BM: Interview met Yuri Dries

30 oktober 2015 |
AF&BM: Interview met Yuri Dries

In oktober barst elk jaar de strijd om de felbegeerde titel ‘F&B Professional of the Year’ van de AF&BM weer los. De afgelopen jaren
zijn uiteenlopende winnaars de revue gepasseerd. Van de klassieke F&B manager tot aan de zelfstandige ondernemer, allemaal winnaars met een reden. Bent u benieuwd wat deze titel de winnaars heeft opgeleverd en hoe ze terugkijken op hun titel? Dat komt goed uit! De winnaars van de afgelopen vijf jaar worden namelijk speciaal voor u op deze site uitgelicht.

Foto: Yuri Dries werd in 2014 uitgeroepen tot ‘F&B Professional of the Year’

Even voorstellen…
Yuri Dries (35): "Ik won de ‘F&B Professional of the Year’ award in 2014 in mijn functie als F&B Service Manager bij Grand Hotel Huis ter Duin."

Waarom heb je meegedaan?
"Tot mijn verbazing werd ik onverwacht door mijn medevakgenoten genomineerd."

Wat maakte jou uniek ten opzichte van je medefinalisten?
"Naar mijn mening is iedere genomineerde en medefinalist uniek gebleken. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. Ik vind het dan ook belangrijk om dichtbij jezelf te blijven en dat heb ik gedaan."

Waarom is de titel bijzonder voor je en wat heeft de titel voor je betekend?
"Toen bleek dat ik de titel had gewonnen, heb ik deze opgedragen aan mijn collega’s. In het F&B vak werk je niet voor individueel succes, maar heb je elkaar ontzettend hard nodig om succes te bereiken. Het feit dat je genomineerd wordt betekent dat er mensen in je omgeving zijn die vertrouwen in je hebben. Het winnen van de titel onderstreept dat de samenwerking binnen ons team sterk is. Daarnaast vond ik het bijzonder dat ik als ambassadeur mijn verhaal uit hart en ziel mocht presenteren aan andere mensen uit het vak."

Hoe heeft de titel je tot nu toe geholpen in je carrière?
"Ik kan niet ontkennen dat ik hierdoor veel aandacht heb gekregen. Het winnen van de titel wordt breed opgemerkt en ik heb daardoor ontzettend veel reacties ontvangen. Ook al zijn er (mede door het winnen van de titel) meerdere carrièrekansen voorbij gekomen, vooralsnog heb ik ervoor gekozen om te blijven werken voor mijn huidige werkgever."

Als je andere vakgenoten zou moeten enthousiasmeren om mee te doen, wat zou je dan zeggen?
"Dan zou ik kort maar krachtig zeggen: DOEN!"

Julia Bos

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
Jan Luyken Hotel geopend

Vandaag opent Jan Luyken Hotel, een eigenzinnig viersterren boutique hotel in een aantal oude herenhuizen in het hart van het Museumkwartier. Gelegen op steenworpafstand van de P.C.Hooftstraat, het Museumplein, het Concertgebouw en het Vondelpark is Jan Luyken een fijne uitvalsbasis voor gasten die ...

Hotel & Recht
De rol van knowhow in een franchiseketen wordt bedreigd

De licentie van intellectuele eigendomsrechten, waaronder de formule, en de overdracht van knowhow vormt een belangrijk element van een franchiseovereenkomst naast uniformiteit, kwaliteit en controle daarvan door de franchisegever. De franchisegever verstrekt doorgaans operationele, commerciële ...

De stelling van de maand: 2022 wordt nog uitdagender dan 2021

In deze nieuwe rubriek 'De stelling van de maand' publiceert de redactie van Hospitality Management iedere eerste vrijdag van de maand een scherpe stelling waarop u als hotelier kunt reageren: JA of NEE. De antwoorden worden verzameld en de resultaten worden gedeeld. De tweede stelling luidt ...

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Interview Ewout Hoogendoorn
De visie van John Fentener van Vlissingen

Met een omzet van 27,5 miljard dollar - inclusief 10,9 miljard dollar partneromzet in 2019 - is BCD Travel een van de grootste zakenreisorganisaties ter wereld. Oprichter John Fentener van Vlissingen loodst zijn multinational door de storm van de coronacrisis heen. In gesprek met Ewout Hoogendoorn d ...

Economie Interview Ewout Hoogendoorn
BORON investeert: 10.000 bedden op 30 locaties

In een tijd dat de hotellerie gebukt gaat onder de gevolgen van het coronavirus, maakt BORON - de investeringsmaatschappij van de familie J.A. Fentener van Vlissingen (oprichter BCD Travel) - bekend flink te investeren in de hotellerie. De plannen liegen er niet om: 10.000 bedden op minimaal der ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: