AF&BM: Interview met Yuri Dries

30 oktober 2015 |
AF&BM: Interview met Yuri Dries<

In oktober barst elk jaar de strijd om de felbegeerde titel ‘F&B Professional of the Year’ van de AF&BM weer los. De afgelopen jaren
zijn uiteenlopende winnaars de revue gepasseerd. Van de klassieke F&B manager tot aan de zelfstandige ondernemer, allemaal winnaars met een reden. Bent u benieuwd wat deze titel de winnaars heeft opgeleverd en hoe ze terugkijken op hun titel? Dat komt goed uit! De winnaars van de afgelopen vijf jaar worden namelijk speciaal voor u op deze site uitgelicht.

Foto: Yuri Dries werd in 2014 uitgeroepen tot ‘F&B Professional of the Year’

Even voorstellen…
Yuri Dries (35): "Ik won de ‘F&B Professional of the Year’ award in 2014 in mijn functie als F&B Service Manager bij Grand Hotel Huis ter Duin."

Waarom heb je meegedaan?
"Tot mijn verbazing werd ik onverwacht door mijn medevakgenoten genomineerd."

Wat maakte jou uniek ten opzichte van je medefinalisten?
"Naar mijn mening is iedere genomineerde en medefinalist uniek gebleken. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. Ik vind het dan ook belangrijk om dichtbij jezelf te blijven en dat heb ik gedaan."

Waarom is de titel bijzonder voor je en wat heeft de titel voor je betekend?
"Toen bleek dat ik de titel had gewonnen, heb ik deze opgedragen aan mijn collega’s. In het F&B vak werk je niet voor individueel succes, maar heb je elkaar ontzettend hard nodig om succes te bereiken. Het feit dat je genomineerd wordt betekent dat er mensen in je omgeving zijn die vertrouwen in je hebben. Het winnen van de titel onderstreept dat de samenwerking binnen ons team sterk is. Daarnaast vond ik het bijzonder dat ik als ambassadeur mijn verhaal uit hart en ziel mocht presenteren aan andere mensen uit het vak."

Hoe heeft de titel je tot nu toe geholpen in je carrière?
"Ik kan niet ontkennen dat ik hierdoor veel aandacht heb gekregen. Het winnen van de titel wordt breed opgemerkt en ik heb daardoor ontzettend veel reacties ontvangen. Ook al zijn er (mede door het winnen van de titel) meerdere carrièrekansen voorbij gekomen, vooralsnog heb ik ervoor gekozen om te blijven werken voor mijn huidige werkgever."

Als je andere vakgenoten zou moeten enthousiasmeren om mee te doen, wat zou je dan zeggen?
"Dan zou ik kort maar krachtig zeggen: DOEN!"

Julia Bos

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Coronacrisis
CEO van Generator Hostels reageert op de quarantaineregels van het VK na verblijf in Nederland

Nederland is voor veel landen roodgekleurd, wanneer het corona betreft. Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners is immers behoorlijk opgelopen in ons land, waardoor ons land een risicogebied is en enkel essentiële reizen door Britten naar ons land worden aangeraden. Britten die terugkeren ...

Economie Toerisme
Onderzoek: coronacrisis treft hotelindustrie zwaarder dan platforms zoals Airbnb

Op het hoogtepunt van de zomervakantie overtreffen de 'short-term rentals' op platforms zoals Airbnb de prestaties van de hotelmarkt. Deze platforms presteerden over het algemeen duidelijk beter dan vergelijkbare kwaliteitshotelconcurrenten, volgens een STR- en AirDNA-studie van 15 stedelijk...

Toerisme Coronacrisis
Nederlandse reizigers veranderen reisgedrag na corona: kleinere accommodaties en later boeken

Met het coronavirus in ons midden verandert ook ons reisgedrag. We kiezen voor kleinere accommodaties, stappen eerder in de auto dan het vliegtuig en kiezen massaal voor last minutes. Dat blijkt uit onderzoek van de VakantieDiscounter. Kleinschalige accommodaties worden populairder Van de 1....

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Personalia
Hotelier Martin Lindelauf gaat met pensioen

Na ruim vierendertig jaar gaat Martin Lindelauf met pensioen. Een pensioen dat welverdiend is, maar velen vinden het toch jammer om hem te zien gaan. Collega, zakenpartner, leermeester of hoe je hem ook zou willen noemen, de man met het jaloersmakende cv gaat er definitief mee stoppen. Martin&rs...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: