AF&BM: Interview met Yuri Dries

30 oktober 2015
AF&BM: Interview met Yuri Dries

In oktober barst elk jaar de strijd om de felbegeerde titel ‘F&B Professional of the Year’ van de AF&BM weer los. De afgelopen jaren
zijn uiteenlopende winnaars de revue gepasseerd. Van de klassieke F&B manager tot aan de zelfstandige ondernemer, allemaal winnaars met een reden. Bent u benieuwd wat deze titel de winnaars heeft opgeleverd en hoe ze terugkijken op hun titel? Dat komt goed uit! De winnaars van de afgelopen vijf jaar worden namelijk speciaal voor u op deze site uitgelicht.

~Foto: Yuri Dries werd in 2014 uitgeroepen tot ‘F&B Professional of the Year’~

*Even voorstellen…*
Yuri Dries (35): "Ik won de ‘F&B Professional of the Year’ award in 2014 in mijn functie als F&B Service Manager bij Grand Hotel Huis ter Duin."

*Waarom heb je meegedaan?*
"Tot mijn verbazing werd ik onverwacht door mijn medevakgenoten genomineerd."

*Wat maakte jou uniek ten opzichte van je medefinalisten?*
"Naar mijn mening is iedere genomineerde en medefinalist uniek gebleken. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. Ik vind het dan ook belangrijk om dichtbij jezelf te blijven en dat heb ik gedaan."

*Waarom is de titel bijzonder voor je en wat heeft de titel voor je betekend?*
"Toen bleek dat ik de titel had gewonnen, heb ik deze opgedragen aan mijn collega’s. In het F&B vak werk je niet voor individueel succes, maar heb je elkaar ontzettend hard nodig om succes te bereiken. Het feit dat je genomineerd wordt betekent dat er mensen in je omgeving zijn die vertrouwen in je hebben. Het winnen van de titel onderstreept dat de samenwerking binnen ons team sterk is. Daarnaast vond ik het bijzonder dat ik als ambassadeur mijn verhaal uit hart en ziel mocht presenteren aan andere mensen uit het vak."

*Hoe heeft de titel je tot nu toe geholpen in je carrière?*
"Ik kan niet ontkennen dat ik hierdoor veel aandacht heb gekregen. Het winnen van de titel wordt breed opgemerkt en ik heb daardoor ontzettend veel reacties ontvangen. Ook al zijn er (mede door het winnen van de titel) meerdere carrièrekansen voorbij gekomen, vooralsnog heb ik ervoor gekozen om te blijven werken voor mijn huidige werkgever."

*Als je andere vakgenoten zou moeten enthousiasmeren om mee te doen, wat zou je dan zeggen?*
"Dan zou ik kort maar krachtig zeggen: DOEN!"

~Julia Bos~

Overig nieuws