Airbnb vormt steeds grotere bedreiging voor hotels

4 januari 2016
Airbnb vormt steeds grotere bedreiging voor hotels

De boekingen bij Airbnb concentreren zich in de Verenigde Staten vooral op de grootste (binnen)steden, volgens een rapport van Bank of
America Merrill Lynch. De top 10 markten leveren 13 procent van de boekingen op bij traditionele hotels, maar met 40 procent van de boekingen bij Airbnb ligt daar het aantal fors hoger. Hoteliers in grote steden moeten zich zorgen gaan maken, als ze dat al niet doen, zo blijkt uit dit onderzoek.

*Deukje in de resultaten*
Overall had de hotellerie in de Verenigde Staten in 2015 een goed jaar. Zowel de bezettingsgraden als de average daily rates stegen. In grote steden wordt er echter een deukje geslagen in de verwachtingen en de resultaten van traditionele hotels.

*Groot aanbod van Airbnb*
Airbnb vertegenwoordigt door de gehele Verenigde Staten maar zo'n 1 tot 2 procent van het totale vraag naar accommodaties. In de grote steden is dat 5 tot 7 procent. Procenten die allemaal ten koste gaan van de inkomsten van traditionele hotels. Aan de aanbodkant is het percentage hoger. In de grote steden vertegenwoordigt Airbnb 8 tot 15 procent van het totale aanbod.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws