Alessio Colavecchio nieuwe General Manager Hilton Amsterdam

Auteur: Redactie
Mensen 28 februari 2022
Alessio Colavecchio nieuwe General Manager Hilton Amsterdam

Alessio Colavecchio is benoemd tot General Manager van Hilton Amsterdam. Daarmee keert hij na drieënhalf jaar Hilton Lake Como terug naar de basis. Alessio is een bekend gezicht bij Hilton Amsterdam; het is de plek waar hij zijn veelzijdige loopbaan ooit begon. Hij doorliep verschillende leidinggevende functies en kent het hotel als geen ander. 

Hilton Amsterdam is een vertrouwde plek die mij elke keer blijft verrassen. De locatie, het terras met die geweldige tuin aan het water; het biedt zóveel mogelijkheden. Prioriteit voor nu zijn de mensen die er werken en nieuwe mensen die we willen aantrekken. Wij hebben een werkplek om trots op te zijn en er is altijd ruimte voor eigen inbreng en ideeën. Dat is typisch Hilton, zo heb ik dat zelf ook altijd ervaren. Iedereen krijgt bij ons de kans om te groeien.” 

Binnen Hilton is Alessio recentelijk genomineerd in de Top 3 van GM’s voor de ‘Top Talent and Culture Ambassador GM of the year Award’ in de regio Europa, het Midden Oosten en Afrika. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan leiders die toptalent hebben aangetrokken en behouden en die een lichtend voorbeeld zijn voor de waarden van Hilton.

Alessio staat bekend om zijn strategische inzicht, vernieuwende ideeën en oog voor detail. Hij heeft 360 graden kennis van het hotelwezen en combineert dit met een sterk commercieel bewustzijn. De komende periode zal Alessio zich samen met het team focussen op de ontwikkeling van nieuwe plannen. Deze richten zich op zowel buurtbewoners, families uit eigen land en toeristen als op de zakelijke gast. 

Jongensdroom

Alessio Colavecchio (Taormina, Italië 1975) droomde er als 12-jarig jongetje al van om in hotels te werken en zodra dat mocht had hij er vakantiebaantjes. Hoewel hij was voorbestemd om ingenieur te worden, koos hij toch voor de hospitality. In 1999 begon hij zijn loopbaan in Roberto’s en de Half Moon Lounge. Na een uitstapje naar Radisson SAS Airport Schiphol keerde hij voor de eerste keer terug in Hilton Amsterdam als Restaurant & Bar Manager. Een volgende tussenstap was Food & Beverage Manager in het Amstel Hotel Amsterdam. Ook toen koos hij toch weer voor Hilton waar hij Director of Operations werd van Hilton Amsterdam. Zijn eerste rol als General Manager was in het Hilton Madrid Airport, eind 2012. Twee jaar later keerde hij terug naar het Hilton Amsterdam als General Manager. In 2018 werd hij General Manager van Hilton Lake Como. De aantrekkingskracht van Hilton Amsterdam blijkt groot te zijn want in februari 2022 is het de vijfde keer dat Alessio hier in dienst treedt.

Overig nieuws