Amerikaanse hotelmarkt in herstelmodus

Auteur: Redactie
Internationaal 28 mei 2021
Amerikaanse hotelmarkt in herstelmodus

De bruto bedrijfswinst in april voor Amerikaanse hotels bereikte 60% van het vergelijkbare niveau van 2019. Dat blijkt uit de maandelijkse cijfers die STR heeft gepubliceerd. Terwijl de GOP in vergelijking met 2019 verbeterde met 50% in maart, stegen de arbeidsuitgaven in april tot slechts 64%, nadat ze de maand ervoor op 60% waren uitgekomen.  

Elk van de belangrijkste ratio's, op basis van beschikbare kamers, kwam iedere maand hoger uit sinds februari 2020, behalve voor arbeid, die iets lager was dan in maart. 

GOPPAR: US$ 28,67 
TRevPAR: US$ 87,34 
EBITDA PAR: US$14,12 
LPAR (Arbeidskosten): US$26,76 

"April was een bemoedigende maand, omdat meer van de verbetering van de omzet waarover we rapporteren, doorstroomde naar de omzet," zegt Raquel Ortiz, STR's assistent-directeur financiële prestaties. "Op GOP-basis was 92% van de hotels in onze steekproef winstgevend, wat vergelijkbaar is met het niveau van vóór de pandemie. Ook vermeldenswaardig is dat de F&B-inkomsten, de restaurants en bars, zich in lijn met de kamerinkomsten herstellen. De totale F&B-inkomsten worden natuurlijk nog steeds gehinderd door een gebrek aan groepsvraag en de daaruit voortvloeiende uitgaven voor catering. 

"Er is nog een lange weg te gaan, maar als de vraag deze zomer weer aantrekt zoals verwacht, zouden we een versnelde winstgevendheid en verbeterde marges in de hele sector moeten blijven zien," zei Ortiz.

Belangrijkste rentabiliteitsmetrieken

TRevPAR - Totale inkomsten per beschikbare kamer
GOPPAR - Bruto bedrijfswinst per beschikbare kamer
EBITDA - Inkomsten voor rente, inkomstenbelasting, afschrijvingen en amortisatie
LPAR - Totale arbeidskosten per beschikbare kamer

 

Overig nieuws