Amrâth Hotels bouwt hotel aan Jaarbeursplein

3 december 2015
Amrâth Hotels bouwt hotel aan Jaarbeursplein

Amrâth hotels zal in 2018 een luxe viersterrenhotel met bovengelegen woningen realiseren aan het Jaarbeursplein in Utrecht. Op
27 november is de overeenkomst voor grondverkoop getekend door de Gemeente Utrecht en Amrâth Hotels als start van dit project met 275 hotelkamers en circa 350 appartementen.

~Foto: Victor Everhardt, Wethouder Gemeente Utrecht (links) en Kaspar van Eijl, algemeen directeur Amrâth Hotels~

*Skyline van Utrecht*
In 2003 werd Amrâth geselecteerd voor het Jaarbeurshotel. Het hotel meet ruim 52.000 vierkante meter en zal de skyline van Utrecht sieren met een hotel- en woontoren van bijna 90 meter. Voor het plan is het Amsterdamse architectenbureau Tangram Architecten geselecteerd als architect, VKZ uit Bilthoven begeleidt de ontwikkeling namens Amrâth Hotels. De bouw zal van start gaan in het voorjaar van 2018 en naar verwachting zal het complex medio 2020 worden opgeleverd.

*Over het Amrâth Jaarbeurshotel*
Het Amrâth Jaarbeurshotel ligt op de onderste 7 verdiepingen. Het hotel wordt een luxe viersterrenhotel met een full service aanbod dat voldoet aan de wensen van de Jaarbeurs gast en dat past bij een stad met allure als Utrecht. Het richt zich ook op de toeristische bezoekers van Utrecht. Naast 275 hotelkamers biedt het hotel restaurants, een bar, diverse zalen, een fitnessruimte en mogelijk een wellnesscentrum en hotelshops. Het hotel ligt aan het Jaarbeursplein, aan de entree van de Jaarbeurs, de zogenaamde Centrumboulevard, tegenover het Beatrixtheater en aan het centraal station, met het stadscentrum en parkeergelegenheden dichtbij. Aan de andere kant van de entree van de Jaarbeurs ligt de nieuwe Mega Bioscoop van Wolff.

*Appartementen*
Boven het hotel komt een woontoren voor circa 350 appartementen in 22 lagen. De koop- en huurwoningen zijn gevarieerd in opzet en maten. Er zullen studio’s zijn, normale appartementen en ook penthouses in de top. Eén en ander staat nog niet vast en is nog volop in ontwikkeling. De woningen gaan profiteren van het prachtige uitzicht over de stad, richting zowel noord, oost, zuid en west. Dit project richt zich op meerdere doelgroepen, zowel op één- als meerpersoonshuishoudens. De bewoners kunnen gebruikmaken van de hotelfaciliteiten zoals de fitness en wellness ruimte.De ontwikkeling van het hotel springt volgens de gemeente Utrecht in op de behoefte aan hotelkamers in de stad Utrecht en aan woningen in het stationsgebied.

~Christel Tuin~

Overig nieuws