Amsterdam The Grand investeert een keer en goed

10 juli 2009
Amsterdam The Grand investeert een keer en goed

In Sofitel Amsterdam The Grand aan de Oudezijds Voorburgwal in Amsterdam is een grote investering gaande. De eerste (ver)bouwplannen dateren uit juli 2007. Toen werden de kosten geschat op 25 miljoen euro. In de tussentijd kreeg de eigenaar een meerderheidsbelang in de exploitatiemaatschappij wat ertoe leidde dat de investering in mei 2008 werd geraamd op 32 miljoen. Onlangs meldde general manager Robert-Jan Woltering dat de investering nu in totaal op 40 miljoen uitkomt. Adjunct-directeur Rodolf Weytingh geeft uitleg: “De investering staat nu inderdaad op 40 miljoen."

"Tijdens het traject zijn we met de exploitatiemaatschappij overeengekomen dat er meer moest gebeuren. Hoewel een oud pand altijd voor verrassingen zorgt, willen we dat het eindresultaat tot een consistent geheel leidt. Dat streven zorgde ervoor dat het plan steeds verder uitgroeide. Nu hebben we een punt achter de plannen gezet en ligt de focus meer op het traject zelf.

Een groot deel van de investering gaat in het nieuwe restaurantconcept zitten. En dan spreken we niet alleen over een nieuwe keuken, maar een nieuw restaurant, bar en tuin. Met een speciaal F&B-concept zetten we een geheel nieuw platform op. Alles wordt dus in eenzelfde stijl nieuwgebouwd. Ook de conferentie- en banqueting zalen krijgen een wat rigoureuzere make-over. Wat eerst meer esthetische aanpassingen waren, als nieuwe vloerbedekking, wordt nu een geheel nieuw ontwerp. Van het meubilair tot de laatste audiovisuele apparatuur. Ook worden de hotelkamers allemaal gemoderniseerd. Vooral in het sanitair gaat een flinke bulk van de investering zitten.

We zijn nu anderhalf jaar bezig en 88 kamers zijn al opgeleverd. De overige 90 kamers verwachten we de komende zes maanden af te ronden. Ook het lobby- en loungegedeelte is helemaal af. Dit is een organische en open ruimte geworden waar bijvoorbeeld ook het serveren van high tea tot de mogelijkheden hoort.

Eigenlijk pakken we het hele hotel van onder tot boven aan, zodat we de komende jaren helemaal voorzien zijn. We willen niet dat men over twintig jaar zegt: ‘Hadden ze dat nou maar tijdens de grote verbouwing in 2009 gedaan.’”

~Hospitality Management, Natalja Elings~

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20van%20Hotellerie.nl%20op%20Hospitality%20Management&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20Hospitality%20Management%0A%0Ahttp://www.hospitality-management.nl/nieuws/amsterdam-the-grand-investeert-een-keer-en-goed/

Overig nieuws