Argentijnse steak met paprikasalsa

1 januari 2016 | Jorien Slager

De steak is al jaren het favoriete bistrogerecht bij de Nederlandse gast. Serveer ter variatie eens een Zuid-Amerikaanse variant, zoals deze Argentijnse steak met paprikasalsa. Een rood wijntje erbij en je gasten keren gegarandeerd terug!

Ingrediënten

2 paprika's
1 tomaat
1 lente-ui
2 takjes koriander
2 el olijfolie
2/3 el limoensap
zout
versgemalen peper
4 rundersteaks, op kamertemperatuur
25 gram boter
verder: plastic diepvrieszak

Bereiding

Rooster de paprika’s in 10 minuten rondom zwart in een voorverwarmde ovengrill. Laat de paprika’s 10 minuten in een dichtgeknoopte diepvrieszak rusten. Ontvel de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd de tomaat in blokjes. Snijd de lente-ui en koriander fijn. Roer in een kom paprika’s, tomaat, lente-ui, koriander, olijfolie, limoensap, zout en peper door elkaar tot een salsa. Verhit de boter in een koekenpan, kruid de steak met peper en bak deze in 4 minuten rondom bruin en rosé van binnen. Breng de steak op smaak met zout. Verdeel de steaks over 4 borden en schep er salsa over. Lekker met rijst en gegrilde maïskolf.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Las Hotellas: "Kwaliteit zal nu boven komen drijven"

Githa van Vilsteren Githa van Vilsteren is sinds 2011 directeur van Landgoed De Wilmersberg in het Twentse De Lutte. Ze werkte voor haar carrière als hotelier onder andere als Manager Relatiebeheer voor War Child.  ...

Columns Longread
Etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo over gastvrijheid in coronatijd

Als horecaondernemer verkoop je gastvrijheid, maar juist het bieden van gastvrijheid stelt de branche voor grote uitdagingen vanwege de regels met betrekking tot het coronavirus. Anne-Marie van Leggelo, etiquette- en imago-expert, ziet dat ook: “Er heerst verdeeldheid in het land over hoe erme...

Interview Branded Content
''We kunnen linnen gegarandeerd virusvrij maken''

Ook in wasserijen wordt er volledig volgens de richtlijnen gewerkt. Niets wordt aan het toeval overgelaten om zodoende het linnen volledig coronavrij in uw hotel te krijgen. Kimman is Director Corporate Accounts bij Blycolin, en als geen ander op de hoogte van de hoge eisen die hotels stellen aan li...

Amsterdam Opening
Pulitzer en Restaurant Jansz. weer open

Pulitzer Amsterdam heropent haar deuren. Vanaf 15 juli opent het Amsterdamse hotel aan de grachten weer voor hotelgasten en kan iedereen genieten van de verborgen binnentuin tijdens een staycation. Nu is de kans om het nog rustige Amsterdam te herontdekken. Pulitzer Amsterdam biedt een speciale p...

Longread
Wat te doen als jouw locatie kampt met ruimtegebrek

Het woord ‘anderhalvemetersamenleving’ gaat ongetwijfeld de Van Dale halen. Sterker nog, het zou zomaar eens het woord van 2020 kunnen worden. Gevoed door experts en de overheid realiseren we ons inmiddels dat onze maatschappij (voorlopig althans) ingericht moet worden als een anderhalve...

Accor Internationaal
Komen zakenreizen binnen 6 maanden weer op gang?

Uit nieuw onderzoek van Accor blijkt dat een derde van de zakenreismanagers in Noord-Europa van mening is dat hun zakenreisprogramma's binnen zes maanden zullen herstellen. Voornamelijk als gevolg van binnenlandse reizen. Internationale reizen zullen naar verwachting iets langer op zich wachten....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: