Arno Beekman Hampshire chef-kok van 2016

7 juni 2016
Arno Beekman Hampshire chef-kok van 2016

Midden in de bossen van Putten vond in en rondom het Hampshire Hotel – Mooi Veluwe vorige week het jaarlijkse inkoopevenement plaats, dit
jaar vormgegeven als een heus festival. Een van de vaste onderdelen van het programma is de kookwedstrijd Hampshire Chef van het jaar. Alle chef-koks van Hampshire Hotels waren uitgenodigd om zich op te geven voorafgaand aan het festival. Hiervoor dienden ze een uitgebreide motivatie te schrijven. In totaal vier chef-koks werden door de jury uitgenodigd om deel te nemen aan de uiteindelijke kookwedstrijd. Arno Beekman ging aan het einde van de dag met de titel 'Hampshire chef-kok van het jaar'naar huis.

*Black box*
De vier koks kregen een black box met specifieke ingrediënten zoals venkel, knolselderij, appel, een hele tongschar, scheermesjes, Roseval aardappelen en knoflook. Hier dienden de chefs binnen een uur een smakelijke creatie van zien te maken.

*Heel gaaf*
"Ik was best verbaasd. De andere chefs waren wel echt concurrenten, de gerechten die ze hadden gemaakt vond ik er mooi uitzien, maar uiteindelijk koos de jury mijn gerecht op smaak. Dat is wel heel gaaf!", aldus Arno Beekman, chef-kok van Hampshire Boshotel – Overberg over zijn overwinning. Marco Kramer, hoteldirecteur van Hampshire Boshotel – Overberg is trots op Beekman dat hij de titel heeft gewonnen. "Knap dat Arno dit zonder voorbereidingstijd voor elkaar heeft gekregen. Hij heeft de creativiteit voor zich laten werken, ik ben heel blij met het eindresultaat."

*Het gerecht*
Beekman heeft met de ingrediënten een op de huid gebakken tongschar bereid, met scheermesjes gerold in spek en daarbij een lauwwarme waldorfsalade geserveerd. Met dit creatieve gerecht heeft hij een Green Egg barbecue gewonnen waar Beekman heel blij mee is: "Daar gaan we mooie dingen mee maken in het hotel."

~Christel Tuin~

Overig nieuws