BBB en EFFF vullen elkaar perfect aan.'

27 januari 2005 |

MECC Maastricht stond de afgelopen week in het teken van de jubilerende horecavakbeurzen BBB en de European Fine Food Fair (EFFF). De EFFF was alweer voor de tiende keer een smeltkroes van gastronomisch Europa, terwijl de BBB, de oudste horecavakbeurs van Nederland, voor de vijftigste keer werd georganiseerd. Zowel beursdeelnemers als bezoekers toonden zich gelukkig met het feit dat de EFFF ook dit jaar weer samen plaatsvond met de BBB, na de succesvolle hereniging van afgelopen jaar. Exposanten lieten weten veel belang te hechten aan de wisselwerking tussen beide beurzen en bezoekers gaven aan om efficiencyredenen de voorkeur te geven beide beurzen in één keer te bezoeken. Beursmanager Robèrt Rose van MECC Maastricht kan dat alleen maar beamen: 'Vrijwel alle bezoekers van de EFFF hebben de mogelijkheid benut om de BBB te bezoeken. De BBB en de EFFF vullen elkaar eigenlijk perfect aan.' Hoogtepunt van de EFFF was volgens Rose toch de eerste dag, waarbij Michelin in het openingsprogramma de fel begeerde sterren bekend maakte: 'Dat is geweldig natuurlijk. En hopelijk kunnen we er een traditie van maken. Michelin heeft in ieder geval al laten weten zeer in haar nopjes te zijn geweest met het hele gebeuren.' Hans van Wolde en Jonnie Boer waren de meest gevierde personen maandagmiddag als respectievelijk kersverse twee- en driesterrenkoks. Voor het overige was de EFFF weer die dagen lang een interactieve ontmoetingsplaats voor culinair Europa.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Columns
Column Tanja Seegers: Er zijn geen grenzen

Precies een jaar geleden zei mijn grote held Eliud Kipchoge letterlijk: “Ik wil mensen inspireren, er zijn geen grenzen!” De Keniaanse atleet liep op 12 oktober 2019 de marathon binnen 2 uur. Met maar liefst een snelheid van 21,1 km per uur behaalde hij een historisch record. Hij deed wa ...

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Columns Ewout Hoogendoorn
Column Ewout Hoogendoorn: De waarde van het hotel

Wereldwijd wordt veel nagedacht en geredeneerd over wat de coronacrisis voor invloed heeft op de waarde van vastgoed. Binnen Horwath HTL focussen we ons uiteraard op de waarde van hotels. Hotels vallen in de buitencategorie van exploitatiegebonden vastgoed; anders dan een kantoor maakt het een onlos ...

Toerisme
Helft binnenlandse vakantiegangers wil voor eind 2020 weer op vakantie in eigen land 

Van de mensen die dit jaar op vakantie gingen in eigen land, wil ruim de helft nog eens gaan voor het einde van 2020. Dat blijkt uit onderzoek van BungalowSpecials onder 1.151 personen. Van de ondervraagden is 71% sinds maart al op vakantie geweest in eigen land. Van deze groep zegt ruim de hel ...

Interview Longread
Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen

Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken binnen de hotellerie met Marijke Schreiner (Stayokay) Marco Lemmers (Conscious Hotels), Bastiaan Klomp (Thermae 2000) en Erwin Rozendal (Villa Beukenhof) ...

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: