BCD Travel neemt GetGoing over

9 februari 2016
BCD Travel neemt GetGoing over

Zakenreismanagementspecialist BCD Travel heeft technologiebedrijf GetGoing uit San Francisco overgenomen. Deze ‘asset purchase’
loopt parallel met de lancering van TripSource Hotels, een hotelboekingsplatform waarmee klanten van BCD Travel toegang krijgen tot meer hotels dan in de global distribution systems.

*Betere boekingservaring*
GetGoing ontwikkelde zowel de gebruikersinterface voor travel consultants als de API-technologie die BCD Travel gebruikt om met TripSource Hotels reizigers en medewerkers een betere boekingservaring te bieden. Het boekingsplatform combineert de content van global distribution systems met die van hotelzoekmachines en particuliere hotels. Hierdoor krijgen reizigers toegang tot hotels waar onderhandelde klanttarieven gelden en meer dan 900.000 verblijfsmogelijkheden wereldwijd. De gebruiksvriendelijke interface heeft volgens GetGoing een krachtige zoekfunctie met aangepaste filters, beoordelingen, foto's, plattegronden en meer.

*Sneller reageren op klantbehoeften*
"De innovatieve technologie van GetGoing zorgt voor een buitengewone klantervaring, die doet denken aan de interfaces voor vrijetijdsreizen, en voldoet tegelijkertijd aan de unieke behoeften van zakelijke reisprogramma's en inkoopafdelingen. Met de overname van GetGoing hebben we de ontwikkeling van deze belangrijke reistechnologie achter TripSource Hotels in eigen beheer en kunnen we sneller reageren op de behoeften van klanten", aldus Rose Stratford, EVP Supplier Relations & Global Strategic Sourcing. "Deze overname past in onze strategie om het bedrijf te laten groeien via acquisities die onze toekomstvisie ondersteunen, passen bij onze bedrijfscultuur en voordelen opleveren voor onze klanten."

*'Fantastisch om onderdeel te zijn'*
"Vier jaar geleden hebben we GetGoing opgericht omdat we innovatieve reisproducten wilden ontwikkelen die nieuwe kansen zouden opleveren voor consumenten en leveranciers," aldus Alek Vernitsky, medeoprichter van GetGoing. "We vinden het fantastisch om nu onderdeel te zijn van BCD Travel, zodat we het zoeken en boeken voor duizenden BCD travel consultants en miljoenen zakenreizigers wereldwijd kunnen verbeteren. Het managementteam van GetGoing in San Francisco heeft zich aangesloten bij BCD Travel. Alek Vernitsky, medeoprichter en CEO, wordt SVP Product Strategy en rapporteert aan Rose Stratford, EVP Supplier Relations & Global Strategic Sourcing. Alek Strygin, medeoprichter en COO, wordt SVP Product Management en rapporteert aan Russ Howell, EVP Technology, Products & Innovation."

~Christel Tuin~

Overig nieuws