Best Western onthult groeistrategie

11 april 2014
Best Western onthult groeistrategie

Hotelmerk Best Western heeft haar nieuwe groeistrategie in Nederland gepresenteerd. Best Western richt zich in 2014 op de aansluiting van exclusieve en unieke hotels in het
vier- en vijfsterren segment in Nederland onder het label Best Western Premier. Het hotelmerk zet met dit label in op betaalbare exclusiviteit in een unieke ambiance.

*Putten*
Als nieuw en exclusief Best Western Premier hotel is de viersterren congreslocatie Kasteel De Vanenburg in Putten gepresenteerd. Het hotel gaat verder onder de naam Best Western Premier Kasteel De Vanenburg.

*52 kamers*
Best Western Premier Kasteel De Vanenburg is gelegen op een authentiek 17e-eeuws landgoed, gelegen in de bosrijke omgeving van de Veluwe. De natuur op het 55 hectare grootte landgoed bestaat uit vele prachtige oude bomen, beekjes en lanen. Het kasteel beschikt over 52 hotelkamers verspreid over vier hofjes rondom de kasteelgracht. Ze zijn allen luxe afgewerkt en beschikken over gratis internet.

*Vergaderen op een unieke locatie*
Binnen de muren van het kasteel bevinden zich stijlvolle vergaderzalen. Alle zalen zijn voorzien van rijk bewerkte plafonds, kroonluchters, houten vloeren en stijlvolle wandbekleding. Ook in enkele bijgebouwen bevinden zich rijk uitgeruste vergaderzalen. Zo bevindt zich in Vaeneveldtstaete een luxe boardroom en kan boerderij Klein Vanenburg als zelfstandige congreslocatie worden ingezet die plaats biedt aan 300 personen. In totaal heeft Kasteel De Vanenburg 17 vergaderzalen tot haar beschikking. Dineren in stijl kan in het restaurant dat zich in het kasteel bevindt. In de dinerbereiding wordt gebruik gemaakt van groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin.

*Kwaliteit op een hoog niveau*
Wytze van den Berg, directeur Best Western Hotels Nederland; “Wij zijn enorm trots dat wij een mooie en exclusieve locatie zoals Kasteel De Vanenburg aan ons portfolio mogen toevoegen. De kwaliteit van de dienstverlening en de gastvrijheid die dagelijks wordt neergezet is van heel hoog niveau en wordt door gasten zeer gewaardeerd.”

*Compliment*
Bernhard Baan, commercieel manager van Kasteel De Vanenburg vult aan: “Kwaliteit, authenticiteit en persoonlijke aandacht zijn kernwoorden binnen onze organisatie. Wij blijven ons richten op het faciliteren van een kwalitatief en onvergetelijk verblijf en vanaf heden doen wij dat met de ondersteuning van de wereldwijde sales- en marketinginspanningen van Best Western Hotels. De toekenning van het exclusieve Premier label is een groot compliment voor onze faciliteiten en het niveau van onze dienstverlening.”

*Vier Best Western Premier hotels*
Best Western Hotels is om eind 2014 vier Best Western Premier hotels in Nederland te kunnen bieden met een mooie spreiding door het land. “Best Western Premier Kasteel De Vanenburg bijt het spits af en naast dit hotel zijn er gesprekken gaande met potentiële hotels in o.a. de Randstad”, aldus Van den Berg.

*Ondernemingsvrijheid en individuele stijl*
“Kasteel De Vanenburg heeft voor aansluiting bij Best Western Hotels gekozen om gebruik te kunnen maken van het wereldwijde netwerk en de expertise van ´s werelds grootste hotelmerk”, aldus Baan. “Daarnaast is de uniforme kwaliteitsuitstraling belangrijk voor ons hotel. Het kwaliteitssysteem en de daarbij horende jaarlijkse kwaliteitsinspectie waarborgen de professionaliteit van onze organisatie, waardoor gasten altijd kunnen vertrouwen op de hoge kwaliteit van onze faciliteiten en dienstverlening.” De meer dan 40 Best Western hotels in Nederland voeren de pay-off ‘Hotels met Persoonlijkheid’, waarmee het individuele en persoonlijke karakter van alle Best Western hotels wordt aangeduid. “Naast een eenduidig kwaliteitsniveau is de mogelijkheid om als historisch landgoed je eigen authenticiteit te behouden voor ons een belangrijke factor in de beslissing geweest.”

*Topsegment*
Het viersterrenhotel Kasteel De Vanenburg positioneert zich in het topsegment Best Western Premier. Best Western Premier is het exclusieve label van Best Western Hotels en vertegenwoordigt exclusieve en stijlvolle hotels in het vier- en vijfsterren segment. Best Western Premier hotels voldoen net als de hotels onder de andere Best Western labels (Best Western® en Best Western Plus®) aan strenge minimale servicestandaarden en kwaliteitseisen. Alle Best Western hotels wereldwijd bieden minimale standaard voorzieningen, zoals gratis koffie- en thee faciliteiten, gratis internet en uitgebreide ontbijtvoorzieningen. Als toevoeging op deze minimale standaarden bieden Best Western Premier hotels extra servicestandaarden zoals een full-service restaurant, premium bed- en badlinnen en nog veel meer luxe-items om gasten volledig in de watten te leggen. Alle Best Western Premier hotels dienen een unieke, stijlvolle uitstraling te hebben en gebruik te maken van de hoogste kwaliteit materialen voor inrichting en afwerking.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws