Bezoekersaantal Horecava stabiel

16 januari 2015 |
Bezoekersaantal Horecava stabiel

Ondernemingslust en investeringsbereidheid, dat typeerde de 59e editie van de Horecava, dé vakbeurs voor horecaprofessionals. Uit onderzoek onder
bezoekers blijkt dat het optimisme in de markt zichtbaar is. Zestig procent van de bezoekers wil naar aanleiding van zijn beursbezoek zaken doen met exposanten. Er is ruim vijf procent meer directeuren/eigenaren en inkopers gekomen in vergelijking met de vorige editie. Daarnaast illustreerden ruim 150 innovaties, een groei van bijna dertig procent, de vindingrijkheid van de branche. Daarmee kunnen exposanten én beursorganisatie tevreden terugkijken op een succesvolle beurs. De Horecava werd gehouden van 12 tot en met 15 januari in Amsterdam RAI.

Stabiel
Terwijl het aantal bezoekers stabiel is, is het aantal bezoekende bedrijven toegenomen met acht procent. In totaal bezochten 55.570 horecaprofessionals de Horecava. Beursmanager Luuk Scholte van Amsterdam RAI: “Dit jaar hadden we nieuwe initiatieven om de passie voor het culinaire vak terug te laten komen. Bezoekers hebben aangegeven dit zeer te waarderen.”

Kennis
Met ruim 530 deelnemers van alle grote en kleine merken was Horecava 2015 een afspiegeling van de branche. Naast een uitgebreid aanbod aan noviteiten en primeurs, bood Horecava ook een breed platform voor hoogwaardige kennisoverdracht. Een belangrijke bijdrage werd daarin geleverd door het InnovationLAB. Op dit paviljoen kon de horecaprofessional kennis opdoen over nieuwe ontwikkelingen en innoverende producten.

Wedstrijden
De Horecava stond zoals gebruikelijk bol van de wedstrijden. Met het computerprogramma IBM’s Chef Watson won IBM Corporation, i.s.m. Bon Appetit - Institute of Culinary Education (US), de Horecava Innovation Award 2015. De publieksprijs ging naar Nextdeli uit Soest voor hun snack Bacon Bullet. Een overzicht van de winnaars van de diverse wedstrijden vindt u op www.horecava.nl/pers.

Horecava 2016
De volgende Horecava vindt plaats van maandag 11 tot en met donderdag 14 januari 2016 in Amsterdam RAI. De Horecava beleeft volgend jaar haar 60e editie.
______________________________________________________________

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: