Bij Jef blinkt uit

17 april 2014 |
Bij Jef blinkt uit<

Nadine Mögling, gastvrouw en mede-eigenaar van het door Michelin bekroonde restaurant Bij Jef op Texel, is officieel SVH Meestergastheer. Nadine heeft daarmee de hoogste graad van vakbekwaamheid behaald in
de Nederlandse horeca. Sinds de invoering van de Meestertitel in 1987 is zij de achtste vrouw die deze titel heeft behaald. In Frankrijk reikte Pierre-Emmanuel Taittinger, CEO van het gelijknamige champagnehuis uit 1732, de officiële versierselen uit aan Nadine. Ter gelegenheid van haar bijzondere prestatie, kookte haar partner Jef Schuur als eerste buitenlandse sterrenchef op Château de la Marquetterie van de familie Taittinger.

Uitblinker
Restaurant Bij Jef in Den Hoorn van Nadine Mögling en haar partner Jef Schuur is sinds 2009 door Michelin bekroond met een ster en heeft hoge noteringen in de Nederlandse restaurantgidsen LEKKER, Grootspraak en GaultMillau. De laatste organisatie riep Nadine in 2011 uit tot Wijn-Spijsspecialist van het Jaar. Maar haar ambitie en het streven naar perfecte gastvrijheid werd ook opgemerkt door het vakblad Culinaire Saisonnier: Nadine werd in het voorjaar van 2013 onderscheiden met de D’Couvert-prijs voor beste gastvrouw of gastheer van Nederland en Vlaanderen. Ook maakte Nadine destijds haar opwachting als jurylid in het tv-programma Topchef van RTL met Robert Kranenborg en Julius Jaspers. Het paar is lid van het culinaire samenwerkingsverband Les Patrons Cuisiniers en QL Hotels, een internationale collectie van kleinschalige en authentieke kwaliteitshotels waar culinair genieten en overnachten één op één samengaan.

Inspireren
Het behalen van haar Meestertitel helpt Nadine, met het doorgeven van haar kennis en passie voor het vak aan de nieuwe generatie gastheren en gastvrouwen. Zij wil jongeren blijven inspireren om het beste uit zichzelf te halen. ,,Dit is niet alleen een persoonlijke erkenning, maar helpt ook in het bijzonder mijn beroep. In deze tijd is het erg moeilijk om jonge mensen te vinden met talent, die ook nog eens de ambitie hebben om in dit prachtige vak te willen (door)groeien en te blijven”, aldus Nadine.

Meesterproef
Nadine legde in november 2013 haar Meesterproef af onder toeziend oog van SVH Meestergastheer Maikel Ginsheumer (Wine Companions in Belfeld), SVH Meestergastheer én Wijnmeester Johan Kragtwijk (maître-sommelier Grand Hotel Karel V in Utrecht) en voormalig secretaris Meestertitels Carsten Klint. Zij werd een dag lang in haar eigen bedrijf door de commissie beoordeeld op meer dan honderd punten. Nadine slaagde cum laude en de commissie roemde haar oog voor detail, complete gastvrijheidsbeleving en de bijzondere wijncombinaties bij de gerechten van haar partner Jef Schuur.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Accor
Halfjaarcijfers Accor: 1,5 miljard verlies en 1000 banen weg

Accor draaide over het eerste halfjaar van 2020 een verlies van 1,5 miljard euro. Daarnaast vreest het Franse concern afscheid te moeten nemen van 1000 banen. Bij Accor werken ongeveer 18.000 mensen. De coronapandemie hakt er flink in bij het Franse bedrijf, waar hotelketens Novotel, Mercure en Ibis...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download: corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Column David Bakker
Column: Het onzichtbare leed

Er zijn weinig hoteliers die geen mening over Booking.com hebben. Aan het begin van deze coronacrisis verweet menig hotelier dat de boekingsgigant zich niet als partner van de hotellerie opstelde. Alle boekingen konden kosteloos worden geannuleerd, de hotels bleven leeg en van enige correspondentie ...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: