Binnenkijken bij hagelnieuw Pillows Maurits at the Park

Auteur: Redactie
Opening 27 oktober 2022
Binnenkijken bij hagelnieuw Pillows Maurits at the Park

Na een transformatie van vijf jaar opent Pillows Hotels op 1 november haar eerste vijfsterrenhotel: Pillows Maurits at the Park. Net als de andere hotels uit de Pillows Hotels collectie huist ook dit hotel in een monumentaal pand.

Foto's van het hotel zijn onderaan de pagina te vinden

Het voormalige universiteitsgebouw aan de Mauritskade 61 in Amsterdam ligt letterlijk ín het groene en levendige Oosterpark en verwelkomt naast 88 kamers en suites ook fine dining restaurant VanOost, Cafe Brasserie Spring, cocktailbar Fitz’s, een private guest lounge, een urban spa, een state-of-the-art gym en een rooftopbar met uitzicht op het park. “Het is geweldig om te zien hoe dit robuuste gebouw een tweede leven heeft gekregen”, aldus Loes Dingemans, CEO Pillows Hotels. “Er is vakkundig en met aandacht voor detail een heerlijke plek met internationale allure gecreëerd waar je je meteen welkom voelt”.

Gerenommeerd architectenteam

In samenwerking met architect Uri Gilad (Office Winhov; W Hotel, Amsterdam Museum en winnaar ARC Oeuvre Award) en interieurarchitect Paul Linse (Studio Linse; Rijks Restaurant, Royal Opera House London) werd het voormalig universiteitsgebouw uit 1908 getransformeerd tot een luxe hotel. Uri Gilad: “We hebben gekeken hoe het pand en de omgeving elkaar zoveel mogelijk versterken en daar vervolgens de indeling van de ruimtes op aangepast.” Paul Linse: “De bijzondere ligging in het park maakt de functie van het hotel divers: de brasserie met terras in het park bijvoorbeeld, is net zo goed een plek voor hotelgasten als voor passanten en buurtbewoners. Dat is ook als uitgangspunt genomen in het interieurontwerp.”

 In augustus dit jaar sprak Hospitality Management uitgebreid met general manager Jörgen Rijnaard over het hele traject. Het interview lees je hier.    

Pillows en kunst

In het interieur van de Pillows Hotels collectie speelt kunst een prominente rol. Zo ook in Pillows Maurits at the Park. De openbare ruimtes van het hotel zijn verrijkt met kunstwerken van vermaarde kunstenaars, waaronder Gustav Klimt, Pablo Picasso, Constant en Jasper Krabbé. In de hotelkamers hangen werken van kunstenaar Raphaël Hermans. De stukken zijn speciaal voor het hotel gecreëerd en geïnspireerd op het park, het hotel en lokale flora en fauna.

Restaurant VanOost 

In fine dining restaurant VanOost serveren chef-kok Floris van Straalen en zijn team ‘worldly cuisine’. Hierbij komt inspiratie van over de hele wereld samen in nieuwe smaken die worden bereid met lokale ingrediënten. “De verfijnde gerechten in combinatie met de indrukwekkende locatie, een ruimte met enorme raampartijen en vijftien meter hoge plafonds, maken het een ware beleving om hier te lunchen of te dineren”, vertelt Loes Dingemans.  

 In augustus dit jaar sprak Hospitality Management uitgebreid met general manager Jörgen Rijnaard over het hele traject. Het interview lees je hier.    

Spring Cafe Brasserie

Bij Spring Cafe Brasserie kan de gast genieten van ultiem comfort food van chef-kok Luigi di Benedetto. Op de menukaart vind je eigentijdse gerechten die zijn geïnspireerd op de Italiaanse en Franse keuken. De lichte brasserie is zowel toegankelijk vanuit het park als via het hotel en heeft een groot terras met zicht op de open volière. Loes Dingemans: “We hebben niet alleen voor onze gasten, maar ook voor de vogels een heerlijke plek in het park gecreëerd. Naast de volière en nieuwe aanplanting die perfect aansluit bij het park, vind je er ook feeders, vogelhuisjes en zangplaatsen.”     

Fitz’s Bar 

In het hart van het hotel vind je Fitz’s Bar. Voor het interieur is gebruik gemaakt van warme tinten en shutters die zorgen voor een intieme sfeer, zowel overdag als in de avond. In de bar waan je je in de jaren twintig waar iconen als Coco Chanel, Ernest Hemingway en F. Scott Fitzgerald niet zouden misstaan. De bar staat onder leiding van barmanager Nick Vrielink die zich onlangs als Nederlands kampioen kwalificeerde voor het IBA World Cocktail Championship in Rome.  

Over Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park

Pillows Maurits at the Park heeft 88 luxe kamers en suites en huist daarnaast verschillende horecagelegenheden zoals fine dining restaurant VanOost, Spring Cafe Brasserie, Fitz’s Bar en een rooftopbar. Voor hotelgasten heeft het een exclusieve guest only lounge The Living, een urban spa en een gym. Het biedt 24/7 roomservice, conciërge service en valet parking in de eigen ondergrondse parkeergarage en heeft met drie salons ruimte voor meetings, events en private dining. Via de nieuwe website van Pillows Hotels zijn de kamers te boeken. Pillows Hotels is onderdeel van International Hotel Management Group (IHMG).

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws