Een kijkje in het nieuwste The Hoxton hotel; in West-Berlijn

Auteur: Redactie
Opening 9 mei 2023
Een kijkje in het nieuwste The Hoxton hotel; in West-Berlijn

The Hoxton heeft haar deuren geopend in West-Berlijn. Gelegen op slechts een steenworp afstand van de beroemde winkelboulevard Ku’damm van de hoofdstad, biedt The Hoxton Charlottenburg 234 kamers. Naast deze kamers biedt het hotel onder andere The Teahouse; een hoekcafé, House of Tandoor; een door Noord-India geïnspireerd restaurant dat familiegerechten en natuurlijke wijnen serveert en een open haard in de ruime open huislobby van het hotel.

Onder de nok van het hotel bevinden zich drie vergader- en evenementenruimtes rond een centrale Pantry Kitchen die samen The Apartment vormen.

Elk van de 234 kamers is gedefinieerd door Art Nouveau-vormen en expressieve ontwerpdetails, geïnspireerd op de klassieke structuren die het architectonische landschap van de buurt bepalen. Een gedempt kleurenpalet van verzadigde roze en groene tinten creëert een achtergrond voor vintage-geïnspireerde meubels en geschulpte hoofdeinden. Wandbekleding en houten visgraatvloeren zorgen voor een structureel tegenwicht ten opzichte van de zachte vloeibaarheid van de kamers, en deze tegenstelling strekt zich uit tot het badkamerontwerp waar blootgestelde metalen rekken worden geplaatst tegen een mauve betegeling.

Blauwe en groene tonen vormen het kleurenpalet van de lichte en luchtige lobby, die vol staat met mid-century meubels afkomstig uit Noord-Europa, op maat gemaakte tapijten en referentiële Bauhaus-kunstwerken.

De hotelgroep heeft al enkele nieuwe hotels op de planning staan. Zo opent The Hoxton Brussel op 22 mei en is de groep bezig met de opening van een tweede hotel in Amsterdam. De hotelgroep heeft een hotel aan de Herengracht en werd in 2022 de nieuwe uitbater van het Lloyd Hotel Amsterdam. 'The Hoxton, Lloyd' zal deze zomer voor het eerst de deuren openen. 

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

 

Overig nieuws