Overname Extended Stay door Blackstone en Starwood

Auteur: Redactie
Overname Extended Stay door Blackstone en Starwood

De overname van Extended Stay America Inc. door Blackstone Group Inc. en Starwood Capital Group is goedgekeurd door de aandeelhouders van de hotelketen. Uit de voorlopige resultaten van de stemming blijkt dat een meerderheid van de aandeelhouders voor de deal van 20,50 dollar per aandeel was, zo lezen we in een verklaring die op vrijdag werd gedeeld.

De investeringsmaatschappijen stemden er in maart mee in om Extended Stay te kopen voor 19,50 dollar per aandeel, en verhoogden hun bod met 1 dollar per aandeel na verzet van zes aandeelhouders, waaronder Tarsadia Capital, die campagne voerden om de deal te blokkeren.

Tarsadia en enkele andere investeerders bleven zich verzetten tegen de deal ondanks de prijsverhoging, met het argument dat het verkoopproces gebrekkig was, de timing verkeerd was en de standalone vooruitzichten voor het bedrijf beter waren dan de waarde die werd geboden.

Crisis heeft geen grip op Extended Stay

Extended Stay, dat zich richt op bouwvakkers, hulpverleners en andere langetermijngasten, was grotendeels geïsoleerd van een historisch slecht jaar voor de wereldwijde logiesindustrie. De bezettingsgraad van de 563 hotels die het bedrijf bezit, bedroeg vorig jaar 73 procent, vergeleken met 42 procent voor alle hotels in de V.S.

Logiesverstrekkende bedrijven hebben inmiddels het grootste deel van de waarde teruggewonnen die ze verloren toen de pandemie het reizen stillegde. Een Bloomberg-index van vastgoedbeleggingstrusts die hotels bezitten is minder dan 6 procent gedaald ten opzichte van februari 2020.

Anderzijds zal het jaren duren voordat de vraag naar hotels zich herstelt. Het vrijetijdsreizen is deze zomer aan het terugveren omdat gevaccineerde Amerikanen hun verloren vakanties inhalen, maar een traag herstel van zakenreizen betekent dat de bezettingsgraad tot 2023 niet zal terugkeren naar het niveau van 2019, volgens STR, een bedrijf dat logiesanalyses uitvoert. Het zal nog langer duren voordat de kamerprijzen weer stijgen tot het oude niveau.

Blackstone blijft winst maken op Extended Stay

Blackstone wil ondertussen voor de derde keer winst maken met Extended Stay. De private equity-gigant kocht het bedrijf in 2004 en verkocht het drie jaar later weer. De vastgoedinvesteerder, die reizen heeft omschreven als een van zijn thema's met de hoogste prioriteit, maakte deel uit van een groep die Extended Stay in 2010 uit het faillissement kocht en het uiteindelijk naar de beurs bracht.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

 

Overig nieuws