Blog Shima Zeroual (9/12)

29 februari 2012 |
Blog Shima Zeroual (9/12)<

%{font-size:14pt}Voortgang% Nog twee maanden heb ik te gaan, voordat mijn onderzoek afgerond moet zijn. En natuurlijk ook mijn competentierapport, waarin ik laat zien dat ik er klaar voor ben om
af te studeren.

Geen appels met peren vergelijken
Ik liet in een eerder blog al weten dat Europeanen volgens Amerikaans onderzoek gemiddeld 77 minuten dineren. Ik heb daarbij niet goed gekeken naar het aantal respondenten op dat onderzoek. Deze respondenten zijn studenten van een universiteit in Amerika, 13 daarvan waren afkomstig uit Europa. Dat aantal van 13 studenten levert geen betrouwbare gegevens op, zeker niet als ze uit verschillende delen van Europa komen. Omdat er natuurlijk een groot verschil bestaat tussen de eetgewoontes in verschillende landen. Spanje en Nederland zijn bijvoorbeeld niet te vergelijken met elkaar.

Respondenten gevraagd!
Om mijn onderzoek niet te beïnvloeden kan ik helaas nog niks zeggen over de reeds ontvangen respons van de deelnemers aan het onderzoek. Maar ik kan nog wel heel wat respondenten gebruiken. Daarom zou ik graag aan u willen vragen of u mijn vragenlijst zou willen invullen, het duurt slechts 5 minuten.
Interview met Borreltijd Catering
Genoeg over mijn onderzoek, ik heb het genoegen gehad om Jade en Fleur van BorreltijdCatering te mogen interviewen. In mijn vorige blog liet ik zien wat andere studenten van de NHTV doen om af te studeren. Jade en Fleur hebben eerst een minor ondernemerschap gevolgd en zijn daarna begonnen met hun eigen bedrijf.
"Wat is er veranderd in de afgelopen paar maanden?"
Zoals in het vorige blog aangegeven was, waren we druk bezig met de website. Deze is inmiddels online en is te bewonderen op www.borreltijdcatering.nl. We zijn ontzettend blij met het eindresultaat en de leuke reacties die hierop gekomen zijn! De website ziet er fris en gezellig uit. Daarnaast is deze gekoppeld aan twitter(@borreltijdbreda en facebook("borreltijd-catering":http://www.facebook.com/pages/borreltijd-catering/100775520014075). We zijn nu verder nog druk bezig met de backoffice, de samenstelling van diverse pakketten en de verkoopprijzen hiervan.
"Hebben jullie al aanvragen binnen?"
We hebben al wat aanvragen binnen gekregen en zijn er heel blij mee. We zijn wel nog bezig om een kloppende offerte te maken. Doordat de exacte prijzen nog niet bekend zijn, is dat nog best lastig.

"Wat doen jullie voor promotie?"
Uiteraard is er de website en zijn er visitekaartjes. Wij bezoeken netwerkborrels om te vertellen over ons concept. We hebben nu een heel leuk verhaal dat we graag aan potentiële klanten vertellen. Jade gaat namelijk samen met een reisgenoot een culinaire trip naar Spanje en Italië maken! Het plan is om met een auto twee maanden lang met een tentje door deze landen te reizen op zoek naar de authentieke keuken van Spanje en Italië. Door niet toeristische dorpjes en hun eettentjes te bezoeken kunnen we hopelijk een nog diepere kijk krijgen op de keuken van lokale restaurants. Tijdens onze reis willen wij bloggen over onze bevindingen, en mooie foto’s en filmpjes over het eten in de verschillende streken en landen met onze potentiële klanten delen. Voordat wij medio september vertrekken, willen wij veel volgers creëren via onze website/facebook. Hier wordt namelijk ons blog aan gekoppeld. Wij hopen ons enthousiasme over te brengen op onze potentiële klanten en zouden graag willen dat zij ons inhuren wanneer we terugkomen. Het gaat om meer dan een smakelijk hapje of een goede wijn, want we kunnen dan ook vertellen over de origine van de keukens en het leven in Italië en Spanje.

"En, eindelijk afgestudeerd?"
Jade is in december afgestudeerd. Helaas is het competentie rapport van Fleur niet goedgekeurd. Inmiddels heeft zij het opnieuw ingeleverd. Wanneer de beoordeling positief uitvalt, kan zij in maart afstuderen door middel van een assessment gesprek.

"Hoe ziet de toekomst van Borreltijd Catering eruit?"
Borreltijd ziet de concurrentie op de markt. Vooral van gevestigde bedrijven met gevestigde namen die beschikken over veel middelen, vast personeel en dergelijke. Als beginnend bedrijf moeten wij op zoek naar samenwerking met goede partners. Het zou fijn zijn als we producten in grote aantallen kunnen kopen, waardoor we de hapjes per stuk goedkoper kunnen aanbieden.

Heeft u nog tips voor Borreltijd Catering of interesse in een samenwerking? Dan verwijs ik u graag door naar Borreltijdcatering.nl En de culinaire trip van BorreltijdCatering kunt u volgen op haar "Facebook-pagina":http://www.facebook.com/pages/borreltijd-catering/100775520014075
Tot de volgende keer, tot het volgende blog! En vergeet niet mee te doen aan mijn onderzoeksenquête
Groeten,

Shima Zeroual

Wilt u reageren? Stuur dan uw reactie naar de "redactie van Hospitality Management":mailto:redactie@uitgeverijps.nl?SUBJECT=Mijn%20reactie%20op%20blog%20Shima%20Zeroual. De contactgegevens van Shima Zeroual zijn bij ons bekend.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Awards
World Travel Awards: Pulitzer beste hotel van Nederland

Pulitzer Amsterdam is uitgekozen tot het beste hotel van Nederland. De prijs werd voor de 26ste keer uitgereikt door de World Travel Awards tijdens de jaarlijkse ceremonie, dit jaar gehouden op Madeira. De World Travel Awards wordt beschouwd als één van de meest prestigieuze erkenninge...

Achtergronden
Juni-editie Hospitality Management: Hans Vugts hekelt stadsbestuur Amsterdam

In de juni-uitgave van Hospitality Management presenteren we je uiteenlopende onderwerpen en interviews. Op de cover zie je Hans Vugts, de man die eind 2019 afscheid neemt van de hotellerie. Hij stond de afgelopen veertien jaar aan het roer van Hotel Casa Amsterdam. Jeroen Oskam neemt ons mee naa...

Amsterdam Opening Culinair
Mediterrane gardenbistro Oriole opent deuren

Op 18 juni vindt de soft opening van gardenbistro Oriole - onderdeel van Sofitel Legend The Grand Amsterdam - plaats; dé nieuwe hotspot om naartoe te gaan voor Mediterrane gerechten in een easygoing sfeer. Via de ingang aan de Oudezijds Voorburgwal maken gasten hun entree in de uitnodigende g...

Amsterdam Hotelketens
QO Amsterdam behaalt ‘LEED Platinum’ certificaat voor duurzaamheid

In het voorjaar van 2018 opende QO Amsterdam: een hotel wiens filosofie draait om consistente duurzame keuzes in ontwerp, constructie en uitvoer – zonder te compenseren op de ervaring van haar gasten. Het was deze filosofie die het hotel als een van de eerste hotels binnen Europa de hoogst mog...

Amsterdam Achtergronden
Tatoeage voor gasten INK Hotel Amsterdam

Gasten van INK Hotel Amsterdam - MGallery kunnen hun verblijf vanaf 17 juni 2019 nog onvergetelijker maken met een echte tatoeage. Alle MGallery hotels wereldwijd stellen een 'Memorable Moment' pakket samen voor hun gasten: een bijzondere ervaring die past bij het hotel en de stad. De tatoea...

Hotelbouwplannen Amsterdam
Wordt Double Tree Hotel Centraal in Amsterdam verkocht?

De Chinese investeerder Anbang zou in gesprek zijn om één van de grootste hotels in het centrum van Amsterdam te verkopen aan de Franse verzekeraar AXA. Persbureau Bloomberg meldt dit. Ingewijden zouden spreken over een bod van 425 miljoen euro voor Double Tree Hotel by Hilton Amsterda...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: