Blog Shima Zeroual (9/12)

29 februari 2012 |
Blog Shima Zeroual (9/12)<

%{font-size:14pt}Voortgang% Nog twee maanden heb ik te gaan, voordat mijn onderzoek afgerond moet zijn. En natuurlijk ook mijn competentierapport, waarin ik laat zien dat ik er klaar voor ben om
af te studeren.

Geen appels met peren vergelijken
Ik liet in een eerder blog al weten dat Europeanen volgens Amerikaans onderzoek gemiddeld 77 minuten dineren. Ik heb daarbij niet goed gekeken naar het aantal respondenten op dat onderzoek. Deze respondenten zijn studenten van een universiteit in Amerika, 13 daarvan waren afkomstig uit Europa. Dat aantal van 13 studenten levert geen betrouwbare gegevens op, zeker niet als ze uit verschillende delen van Europa komen. Omdat er natuurlijk een groot verschil bestaat tussen de eetgewoontes in verschillende landen. Spanje en Nederland zijn bijvoorbeeld niet te vergelijken met elkaar.

Respondenten gevraagd!
Om mijn onderzoek niet te beïnvloeden kan ik helaas nog niks zeggen over de reeds ontvangen respons van de deelnemers aan het onderzoek. Maar ik kan nog wel heel wat respondenten gebruiken. Daarom zou ik graag aan u willen vragen of u mijn vragenlijst zou willen invullen, het duurt slechts 5 minuten.
Interview met Borreltijd Catering
Genoeg over mijn onderzoek, ik heb het genoegen gehad om Jade en Fleur van BorreltijdCatering te mogen interviewen. In mijn vorige blog liet ik zien wat andere studenten van de NHTV doen om af te studeren. Jade en Fleur hebben eerst een minor ondernemerschap gevolgd en zijn daarna begonnen met hun eigen bedrijf.
"Wat is er veranderd in de afgelopen paar maanden?"
Zoals in het vorige blog aangegeven was, waren we druk bezig met de website. Deze is inmiddels online en is te bewonderen op www.borreltijdcatering.nl. We zijn ontzettend blij met het eindresultaat en de leuke reacties die hierop gekomen zijn! De website ziet er fris en gezellig uit. Daarnaast is deze gekoppeld aan twitter(@borreltijdbreda en facebook("borreltijd-catering":http://www.facebook.com/pages/borreltijd-catering/100775520014075). We zijn nu verder nog druk bezig met de backoffice, de samenstelling van diverse pakketten en de verkoopprijzen hiervan.
"Hebben jullie al aanvragen binnen?"
We hebben al wat aanvragen binnen gekregen en zijn er heel blij mee. We zijn wel nog bezig om een kloppende offerte te maken. Doordat de exacte prijzen nog niet bekend zijn, is dat nog best lastig.

"Wat doen jullie voor promotie?"
Uiteraard is er de website en zijn er visitekaartjes. Wij bezoeken netwerkborrels om te vertellen over ons concept. We hebben nu een heel leuk verhaal dat we graag aan potentiële klanten vertellen. Jade gaat namelijk samen met een reisgenoot een culinaire trip naar Spanje en Italië maken! Het plan is om met een auto twee maanden lang met een tentje door deze landen te reizen op zoek naar de authentieke keuken van Spanje en Italië. Door niet toeristische dorpjes en hun eettentjes te bezoeken kunnen we hopelijk een nog diepere kijk krijgen op de keuken van lokale restaurants. Tijdens onze reis willen wij bloggen over onze bevindingen, en mooie foto’s en filmpjes over het eten in de verschillende streken en landen met onze potentiële klanten delen. Voordat wij medio september vertrekken, willen wij veel volgers creëren via onze website/facebook. Hier wordt namelijk ons blog aan gekoppeld. Wij hopen ons enthousiasme over te brengen op onze potentiële klanten en zouden graag willen dat zij ons inhuren wanneer we terugkomen. Het gaat om meer dan een smakelijk hapje of een goede wijn, want we kunnen dan ook vertellen over de origine van de keukens en het leven in Italië en Spanje.

"En, eindelijk afgestudeerd?"
Jade is in december afgestudeerd. Helaas is het competentie rapport van Fleur niet goedgekeurd. Inmiddels heeft zij het opnieuw ingeleverd. Wanneer de beoordeling positief uitvalt, kan zij in maart afstuderen door middel van een assessment gesprek.

"Hoe ziet de toekomst van Borreltijd Catering eruit?"
Borreltijd ziet de concurrentie op de markt. Vooral van gevestigde bedrijven met gevestigde namen die beschikken over veel middelen, vast personeel en dergelijke. Als beginnend bedrijf moeten wij op zoek naar samenwerking met goede partners. Het zou fijn zijn als we producten in grote aantallen kunnen kopen, waardoor we de hapjes per stuk goedkoper kunnen aanbieden.

Heeft u nog tips voor Borreltijd Catering of interesse in een samenwerking? Dan verwijs ik u graag door naar Borreltijdcatering.nl En de culinaire trip van BorreltijdCatering kunt u volgen op haar "Facebook-pagina":http://www.facebook.com/pages/borreltijd-catering/100775520014075
Tot de volgende keer, tot het volgende blog! En vergeet niet mee te doen aan mijn onderzoeksenquête
Groeten,

Shima Zeroual

Wilt u reageren? Stuur dan uw reactie naar de "redactie van Hospitality Management":mailto:redactie@uitgeverijps.nl?SUBJECT=Mijn%20reactie%20op%20blog%20Shima%20Zeroual. De contactgegevens van Shima Zeroual zijn bij ons bekend.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie Interview
Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"

Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werk bij de Rabobank is Barbara Baarsma hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij voorzitter van de Bankraad ...

Achtergronden
TheaterHotel De Oranjerie start met Dinner Theater Shows

Velen hebben het theater al te lange tijd moeten missen, maar daar komt verandering in! De Oranjerie gaat vanaf 2 oktober elk weekend een Dinner Theater Show organiseren. In een intieme setting op de bühne van de theaterzaal zorgt De Oranjerie voor een uniek en avondvullend programma. Terwij...

Interview Longread
Interview Pieter Elbers (KLM): "De fase direct na het vaccin is cruciaal"

Captain of industry Pieter Elbers (CEO KLM) en éminence grise Roberto Payer (Waldorf Astoria en Hilton Amsterdam) strijden tegen de gevolgen van de coronacrisis. Midden in die crisis ontmoeten ze elkaar in Amsterdam. De luchtvaart en de hotellerie wordt hard geraakt door de wereldwijde pandem...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Internationaal Coronacrisis
Coronacrisis: 5 grootste hotelketens ter wereld verloren 25 miljard aan waarde

De uitbraak van het coronavirus heeft elke sector over de hele wereld getroffen, maar de hotelindustrie behoort tot de zwaarst getroffen sectoren. Hoewel de hotels verhoogde veiligheids- en hygiënemaatregelen hebben genomen, en voorzichtig zijn heropend voor het zomerse reisseizoen, kan het her...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: