blooming hotel wint de Zoover Award voor beste hotel van Nederland

28 januari 2020 | Thijs Jacobs

Eind 2019 werd blooming hotel, gevestigd in Bergen (NH), reeds verkozen tot Nederlands Meest Duurzame Hotel. Een fantastische prestatie op zich. En dat gasten dat waarderen werd wederom overduidelijk tijdens de jaarlijkse Zoover Awards voor accommodaties. In verschillende categorieën, van camping tot B&B en van appartementen tot hotels, werd uitmuntendheid geprezen en beloond. Algemeen Directeur van blooming bedrijvengroep, Mike Bosman, onderstreept de ingezette duurzaamheidskoers van het hotel.

Continu verduurzamen

Duurzaamheid staat al tijden hoog op het prioriteitenlijstje van blooming. Enkele jaren geleden begon het hotel met een eigen moestuin waar zo’n vijftig soorten groenten, fruit en specerijen worden verbouwd. Inmiddels composteert blooming ook het afval van diezelfde tuin, gelegen op Landgoed Het Hof dat wordt bestierd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast verblijden ze elke zakelijke gast met een hervulbare Dopper, brouwen ze zelf biologisch bier en verkopen ze een huiswijn die ze zelf hebben samengesteld met een Spaanse partner. Maar daar houdt het niet op. “Slapen doe je hier op een matras van COCO-MAT, de rietjes zijn van Straw Life en de toiletrollen van The Good Roll. We hebben bamboe tandenborstels, gebruiken geen mono-verpakkingen meer, leiden per jaar zo’n twintig mensen op en ga zo maar door" aldus Mike Bosman.

Het is te zien en te ervaren dat niet alleen de industrie duurzaam ondernemen omarmt, maar nu ook de gast. Met een jaarscore van 8,9 - en zo’n 60.000 overnachtingen per jaar  - laat blooming zien dat verduurzamen noodzakelijk is geworden. Een grote investering die uiteindelijk veel oplevert. En daar is de hedendaagse gast ook van op de hoogte.

Hoog in het vaandel

Bij blooming doen ze het niet aan het ‘groen-is-poen-gehalte’. Het willen blijven verduurzamen zit in het DNA. De panden waar blooming groep in huist, zijn van net na de oorlog en waren toebedeeld aan het opleidingsinstituut de Volkshogeschool. Hier werd het zaadje voor blooming gepland. Om mensen destijds weer een opleiding te laten volgen werd het ‘leren en logeren’ populair. De manier waarop de Volkshogeschool toentertijd handelde, is te herleiden naar het maatschappelijk verantwoord ondernemen, oftewel MVO, van nu. De groep vindt het belangrijk het hele team hierin mee te nemen. “Dus deze award zien wij als dank van de gast voor al onze medewerkers. Ons jaar kan nu al niet meer stuk”, vertelt Bosman.

Over een week sluit het hotel in zijn geheel voor maar liefst een maand om een grote verbouwing te realiseren. Zo zal er gebouwd worden aan een nieuw restaurant, brasserie en keuken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Coronacrisis
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

Toerisme Coronacrisis
NBTC: Boek- en zoekgedrag met 85 procent gedaald

NBTC, het marketingplatform voor toerisme in en naar Nederland, monitort de komende tijd relevante indicatoren die inzicht kunnen geven in het effect van de coronacrisis op het gedrag van bezoekers. Denk daarbij aan het zoek- en boekgedrag, maar ook het sentiment onder potentiële reizigers. ...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Columns
Column: Het post-corona tijdperk

Hoe ziet de wereld eruit in een post-corona tijdperk? Dat is een vraag die mij de laatste tijd erg bezighoudt. Vliegen we nog net zoveel als twee maanden geleden? Blijven er maatregelen bij evenementen boven de 100 personen? Hoe gaan mensen om met fysiek contact? Draagt een hostess achter de recepti...

Coronacrisis
Inschrijftermijn Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020 verlengd

De inschrijftermijn voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs voor de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland is verlengd als gevolg van de corona-crisis. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar kunnen nu nog tot en met 30 juni 2020 inschrijven. De uitreiking van de National...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: