Blycolin bezorgt via City Hub

Auteur: Thijs Jacobs
14 maart 2018
Blycolin bezorgt via City Hub

Duurzaam bewassen textiel in een wolk van fijnstof afleveren bij een hotel in de binnenstad … dat klinkt heel tegenstrijdig. Sterker nog: het klinkt niet alleen zo, het is de wereld op z’n kop, vindt linnenverhuurder Blycolin. En dus pakt Blycolin dit in Amsterdam sinds kort anders aan. Het bedrijf werkt sinds 1 maart samen met City Hub en laat het linnen in de stad afleveren en ophalen via elektrische auto’s.

Het is een steeds groter wordende ergernis in de oude binnensteden: verkeersopstoppingen bij het laden en lossen, files en luchtverontreiniging. In steden als Utrecht en Amsterdam zijn al dieselvrije zones ingesteld om de CO2-uitstoot te verminderen.

Samenwerking met City Hub

Duurzaam vervoer sluit naadloos aan op de visie van Blycolin. Het bedrijf gebruikt al diverse zuinige auto’s, maar is altijd op zoek naar nóg duurzamer manieren van bezorging bij linnenverhuur. In Amsterdam kwam het bedrijf vorig jaar in contact met City Hub en ging na een pilot op 1 maart officieel de samenwerking aan met de mannen van City Hub. Gerard Gerritsen CEO van City Hub: ‘Gemeenten en bedrijven zitten te springen om hulp bij de stadsdistributie. Wij bedachten: als we dat nou eens gaan combineren! Vrachtauto’s met dieselmotoren veroorzaken fijnstof en zorgen voor verkeersopstoppingen. Daarnaast ontstaat het besef dat ook op het gebied van vervoer en opslag alles flexibiliseert. Je gebruikt het als je het nodig hebt.’

Kleine elektrische auto’s

Samen met partnerwasserij ‘t Heycop gaat Blycolin drie hotels in het centrum van Amsterdam voorzien van schoon linnen via dit elektrische transport. ’t Heycop brengt het schone linnen naar het distributiecentrum aan de rand van Amsterdam. Vervolgens rijdt een elektrische auto van City Hub het centrum in. Ook het vuile linnen wordt op deze manier opgehaald. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook heel efficiënt. Want City Hub kan met de kleine handige autootjes elk deel van de stad bereiken. Daarnaast bundelt het bedrijf een aantal leveringen. Zo rijden ze zelden met halflege auto’s.

Vergroening

Gerard is blij met de samenwerking met Blycolin: ‘Net als Blycolin zijn we altijd op zoek naar duurzame oplossingen. Het is prachtig dat we elkaar hierin hebben gevonden. Samen kunnen we het verschil maken.’ Aldus Marc van Boekholt CEO van  Blycolin: ‘Een perfecte match dus – want onze klanten vragen steeds vaker om ons te helpen bij de verduurzaming van hun bedrijf. Zo ondersteunen we elkaar bij de vergroening van onze business!’

Overig nieuws