Boetiekhotel en restaurant in hedendaagse woonwinkel

10 september 2019 | Thijs Jacobs

Interieurdesigner en meubelgroothandel Keijser&Co restaureert het Arsenaal in Grave en transformeert het tot een luxe Lifestyle Center, boetiekhotel, expositieruimte, restaurant en evenementenlocatie. Door het pand zal na jaren van leegstand een nieuwe wind gaan waaien.

Van Jan des Bouvrie naar Keijser&Co

Sinds mei 2019 zijn Aard Keijser en Lonneke van der Weyden – de eigenaren van Keijser&Co – eigenaar van dit monumentale pand dat voorheen het eigendom was van Jan des Bouvrie. Van 1999 tot en met 2006 was hij hier gevestigd met een hedendaagse woonwinkel.

Keijser&Co heeft zijn keuze op het Arsenaal laten vallen vanwege de centrale ligging (Gelderland, Noord-Brabant, Limburg en het Ruhrgebied), de authentieke uitstraling en de lange geschiedenis van het pand. Zij gaan het Arsenaal transformeren tot een levendig Lifestyle Center met een (inter)nationale aantrekkingskracht van zowel consumenten als bedrijven.

In het Arsenaal zullen 10 tot 15 bedrijven met diverse expertises uit hetzelfde segment elkaar versterken en een totaalbeleving bieden op gebied van lifestyle en wonen. Aard Keijser legt het concept uit: “Bezoekers vanuit binnen- en buitenland komen naar Grave om  inspiratie op te doen, om een bestelling te plaatsen voor de inrichting van bijvoorbeeld hun villa, hotel, kantoor, cruiseschip of vakantiehuis of voor alleen een nieuwe bank, bed, keuken, vloer of tuinmeubilair. Maar ze kunnen er ook terecht om bijzondere woonaccessoires, exclusieve sieraden en luxe geschenken aan te schaffen, zoals iconische kunstboeken. De beleving wordt compleet gemaakt met exposities van kunst en design en het restaurant met een terras in de binnentuin. Daarnaast is het mogelijk om op de bovenste verdieping van het Arsenaal in één van de acht kamers van het boetiekhotel te overnachten, die volledig zijn ontworpen en ingericht door de bedrijven die in het Lifestyle Center gevestigd zijn.”

Lifestyle Center, restaurant, boetiekhotel én evenementenlocatie

De horeca neemt een centrale rol in binnen het Arsenaal. Het restaurant zal aantrekkingskracht hebben op de bezoekers van het 4.500 m2 tellende Lifestyle Center, op gasten uit de directe omgeving en gasten die de horeca van het Arsenaal kiezen als een centraal punt om af te spreken voor zakelijke doeleinden. Ook het boetiekhotel en diverse evenementen zullen bezoekers gaan trekken naar het Arsenaal.

Ambitieuze horeca-exploitant gezocht

Aangezien de horeca een belangrijk onderdeel is binnen het Lifestyle Center, is First Mate Consultancy & Concepts ingeschakeld om de werving en selectie voor een horecaexploitant te verzorgen. Zowel het restaurant als het boetiekhotel en de evenementencatering vallen onder de verantwoordelijkheid van de exploitant. Geïnteresseerde horecapartijen kunnen zich vanaf 9 september 2019 aanmelden voor de informatiebijeenkomst op 7 en 9 oktober in het Arsenaal in Grave via www.firstmate.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Hoteltech
Annemarie van Gaal: "Ook de hotellerie kan nieuwe verdienmodellen aanboren"

Toen Wayne Gretzki, de wereldberoemde Canadese ijshockeyer, gevraagd werd naar de reden van zijn succes, antwoordde hij: “Ik skate naar waar de puck heen gaat en niet naar waar hij vandaan komt.” En zo is het. Veel ondernemers en managers borduren nog steeds voort op het verleden, op ...

Events Hoteltech
Programma HotelTech: Annemarie van Gaal, Jeroen Smit en nog veel meer

Het programma van HotelTech 2019, dat op 18 november plaatsvindt in Bunnik, is definitief. De namen zijn bekend en hierbij lichten we een tipje van de welbekende sluier op. DAGVOORZITTER Jeroen Smit Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en auteur van de boeken 'Het drama Ahold' en &#...

Fletcher Opening Hotelketens
Honderdste hotel voor Fletcher

Met de bouw van een volledig nieuw hotel in het Zeeuwse Burgh Haamstede, zet Fletcher Hotels de teller op 100 hotels in Nederland. Dit is in Nederland uitzonderlijk, nog niet eerder is er een hotelketen geweest met zoveel ‘unieke’ hotels onder dezelfde vlag en volledig in eigendom. Voor ...

Hotelketens
Eden Hotels omarmt Dutch Cuisine

Eden Hotels gaat als eerste hotelketen van Nederland het ontbijt verduurzamen op basis van de uitgangspunten van Dutch Cuisine. Vanochtend tekende Eden Hotels directeur Léon Dijkstra in Hotel Babylon in Den Haag de overeenkomst met Dutch Cuisine. Dit is het eerste hotel van Eden Hotels wa...

Awards Mensen
Leonardo Royal Hotel Amsterdam ontvangt  700e Green Key certificaat van Nederland

Het onlangs geopende Leonardo Royal Hotel in Amsterdam heeft vandaag het 700e Green Key certificaat uitgereikt gekregen. Het hotel in Amsterdam heeft met hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen het hoogst haalbare niveau weten te behalen, namelijk ni...

Awards Internationaal
Het Schgaguler Hotelwint de Hotel Property Award 2019

De 'Hotel Property Award 2019' ging dit jaar naar het Schgaguler Hotel in Castelrotto/Kastelruth, Zuid-Tirol. De prijs werd uitgereikt op de hotelforum-gala-avond op 9 oktober. Andreas Martin, directeur van hotelforum management GmbH, zei: "Aan de ene kant onderscheidt de prijswinnaar v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: