Bouw Hilton Schiphol van start

9 april 2013
Bouw Hilton Schiphol van start

De bouw van het nieuwe Hilton hotel op Amsterdam Airport Schiphol is officieel van start gegaan. Het nieuwe hotel vervangt het huidige Hilton op het vliegveld. Naar verwachting wordt
het hotel medio 2015 geopend. Volgens Maarten de Groof, executive vice president & CCO van Schiphol Group draagt het project bij aan de dynamiek van de zakelijke gemeenschap op de luchthaven.

*Hotel*
Het nieuwe Hilton wordt geplaatst langs de toegangsweg naar de terminal, tegenover het huidige Hilton. Tot het nieuwe hotel open is, blijft het huidige in gebruik. Een restaurant, bar, 433 kamers, 23 vergaderzalen en een ballroom voor zeshonderd personen komen in het nieuwe hotel, dat door een overdekte promenade een directe verbinding met de terminal heeft.

*Ervaring*
Met 337 hotels op vliegvelden heeft Hilton Worldwide veel ervaring op dit gebied. In 1959 opende zij als eerste het Hilton San Francisco Airport. “Hilton Amsterdam Schiphol Airport is een belangrijke internationale hub en we zijn enthousiast dat we een geheel nieuwe hotelervaring gaan verzorgen voor het toenemende aantal zakelijke en vrijetijdsreizigers”, aldus Jean Faivre, area vice president operations West & Zuid Europa.

*Ontwerp*
Het kubusvormige gebouw is ontworpen door het Nederlandse architectenbureau Mecanoo en kenmerkend hieraan zijn de afgeronde hoeken, ruitvormige raampartijen en diagonale lijnen. Het grote atrium, met een 35 meter hoog glazen dak, vormt het hart van het hotel. Het interieurontwerp is van Hirsch Bedner Associates uit Londen.

~Maud Vissers~


Overig nieuws