Britse hoofdstad verslaat New York

19 september 2013
Britse hoofdstad verslaat New York

In de eerste helft van 2013 was Londen de best bezochte buitenlandse hotelbestemming onder Nederlandse reizigers. Dit blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van Hotels.com. Vorig jaar stond de
Britse hoofdstad nog op nummer 4. Voor Nederlandse hotelgasten is Europa de populairste regio. In de top van de lijst staan dertien Europese bestemmingen en zes Amerikaanse steden. Dubai is de enige bestemming buiten Europa en de VS.

*Top 3*
Londen verdrong New York en Parijs naar de tweede en derde plaats tijdens de eerste helft van dit jaar. Zodoende veroverde de Britse hoofdstad de koppositie. In de eerste helft van 2012 mocht New York zich nog de best bezochte hotelstad onder Nederlandse reizigers noemen.

*Nieuwkomers*
De top van de door Hotels.com samengestelde lijst met best bezochte bestemmingen door Nederlandse reizigers kent drie nieuwkomers: Dubai op plaats 13, Keulen op plaats 16 en Dublin op de 20e plek. Dit ging ten koste van Stockholm, Boedapest en Kopenhagen.

*Stijgers en dalers*
Istanbul was de snelste stijger. De Turkse stad klom tien plaatsen, van de 20e naar de 10e positie. Brussel steeg zes plaatsen naar plek 12. De snelste daler was Miami, met zes plaatsen verlies naar plek 18. Milaan moest vijf plaatsen inleveren en eindigde op plek 19. Madrid en Antwerpen verloren beide vier plaatsen en kwamen uit op de posities 15 en 17.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws