Broodje verse roomkaas met gerookte zalm

1 januari 2016 | Jorien Slager

Een goed broodje smaakt niet alleen lekker, het ziet er bovendien erg appetijtelijk uit. Wanneer daarnaast de combinatie van dit alles bij uw gasten voor een verrassende ervaring zorgt, heb je pas écht eer van je werk. CuliTip garandeert als altijd die perfecte combinatie, deze keer met dank aan een bijzondere kaas...

Ingrediënten (4 broodjes):

4 volkoren bollen
1 spuitzak verse roomkaas bieslook à 400 gram
20 Peppadews (mild)
1 zak gemengde salade
½ bosje bieslook
2 eetlepels olijfolie
120 gram gerookte zalm
snufje gemalen peper en zout

Bereidingswijze

Bak de voorgebakken broodjes 4 minuten af in een oven die u heeft voorverwarmd op 180 graden. Als de broodjes zijn afgebakken deze even laten afkoelen en dan doormidden snijden. Knip met een kartelschaar een puntje af van de spuitzak verse roomkaas. Hierdoor creëert u een mooie gekartelde rand. Spuit nu de gewenste hoeveelheid roomkaas op het broodje (liefst op de rand van het broodje voor een mooie uitstraling). Was de gemengde sla, indien nodig, en maak deze droog. Maak de sla aan met olijfolie, peper en zout, en verdeel het geheel over de vier broodjes. Snijd de Peppadews in stukjes en strooi deze over de salade op het broodje. Leg 40 gram gerookte zalm op één broodje. Strooi wat grof gesneden bieslook over de zalm. Zet het broodkapje schuin op het bord. U kunt eventueel nog een gesnipperd rood uitje toevoegen.

Variaties:

U kunt het bruine brood ook vervangen door Ciabatta of Focaccia.

Bent u geen visliefhebber, gebruik dan parmaham.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Achtergronden
Welke beoordelingen ontvangen hotels en hoe uiten zij zich op social media?

Nog snel een vakantie boeken of dit najaar een weekendje weg in eigen land? Online ondernemersplatform Places.nl zocht voor u uit hoe hotels beoordeeld worden door klanten. En dat niet alleen: hoe presteren deze hotels eigenlijk op social media? Want wat is nou leuker dan foto’s bekijken om al...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Interview Longread
Michael Struck, Ruby Hotels: "Rotterdam staat op ons lijstje"

Ruby Hotels fonkelt aan het firmament van het Duitse hotellandschap en zal binnen niet al te lange tijd wereldwijd bekend zijn. Als we de drukke openingsagenda bekijken, zien we openingen in Londen, Frankfurt, Düsseldorf, Keulen, Helsinki, Zürich en enkele locaties in China op de planning....

Achtergronden Tech
Overname Winner Hotel Software door Mews

Mews, het snelst groeiende SaaS Property Management Systeem (PMS) voor hotels en hostels, heeft de grootste Belgische software-leverancier, Winner Hotel Software, overgenomen. De strategische samenwerking tussen de twee toonaangevende Property Management Systems draagt bij aan de uitbreiding van ...

Achtergronden Internationaal
Deze items worden door hotelgasten het vaakst gestolen uit het hotel

Het stelen van zeep of pennen lijkt voor veel hotelgasten onschuldig, maar sommige zijn zo brutaal dat ze tv's, piano's, matrassen of zelfs opgezette dieren uit het hotel dragen. Wellness Heaven heeft 1.157 hoteliers gevraagd welke items het meest worden gestolen. In het bijzonder zien we ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: