Broodje verse roomkaas met gerookte zalm

1 januari 2016 | Jorien Slager

Een goed broodje smaakt niet alleen lekker, het ziet er bovendien erg appetijtelijk uit. Wanneer daarnaast de combinatie van dit alles bij uw gasten voor een verrassende ervaring zorgt, heb je pas écht eer van je werk. CuliTip garandeert als altijd die perfecte combinatie, deze keer met dank aan een bijzondere kaas...

Ingrediënten (4 broodjes):

4 volkoren bollen
1 spuitzak verse roomkaas bieslook à 400 gram
20 Peppadews (mild)
1 zak gemengde salade
½ bosje bieslook
2 eetlepels olijfolie
120 gram gerookte zalm
snufje gemalen peper en zout

Bereidingswijze

Bak de voorgebakken broodjes 4 minuten af in een oven die u heeft voorverwarmd op 180 graden. Als de broodjes zijn afgebakken deze even laten afkoelen en dan doormidden snijden. Knip met een kartelschaar een puntje af van de spuitzak verse roomkaas. Hierdoor creëert u een mooie gekartelde rand. Spuit nu de gewenste hoeveelheid roomkaas op het broodje (liefst op de rand van het broodje voor een mooie uitstraling). Was de gemengde sla, indien nodig, en maak deze droog. Maak de sla aan met olijfolie, peper en zout, en verdeel het geheel over de vier broodjes. Snijd de Peppadews in stukjes en strooi deze over de salade op het broodje. Leg 40 gram gerookte zalm op één broodje. Strooi wat grof gesneden bieslook over de zalm. Zet het broodkapje schuin op het bord. U kunt eventueel nog een gesnipperd rood uitje toevoegen.

Variaties:

U kunt het bruine brood ook vervangen door Ciabatta of Focaccia.

Bent u geen visliefhebber, gebruik dan parmaham.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Columns Longread
Etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo over gastvrijheid in coronatijd

Als horecaondernemer verkoop je gastvrijheid, maar juist het bieden van gastvrijheid stelt de branche voor grote uitdagingen vanwege de regels met betrekking tot het coronavirus. Anne-Marie van Leggelo, etiquette- en imago-expert, ziet dat ook: “Er heerst verdeeldheid in het land over hoe erme...

Interview Longread
Las Hotellas: "Kwaliteit zal nu boven komen drijven"

Githa van Vilsteren Githa van Vilsteren is sinds 2011 directeur van Landgoed De Wilmersberg in het Twentse De Lutte. Ze werkte voor haar carrière als hotelier onder andere als Manager Relatiebeheer voor War Child.  ...

Interview Branded Content
“We kunnen linnen gegarandeerd virusvrij maken”

Ook in wasserijen wordt er volledig volgens de richtlijnen gewerkt. Niets wordt aan het toeval overgelaten om zodoende het linnen volledig coronavrij in uw hotel te krijgen. Kimman is Director Corporate Accounts bij Blycolin, en als geen ander op de hoogte van de hoge eisen die hotels stellen aan li...

Longread
Wat te doen als jouw locatie kampt met ruimtegebrek

Het woord ‘anderhalvemetersamenleving’ gaat ongetwijfeld de Van Dale halen. Sterker nog, het zou zomaar eens het woord van 2020 kunnen worden. Gevoed door experts en de overheid realiseren we ons inmiddels dat onze maatschappij (voorlopig althans) ingericht moet worden als een anderhalve...

Accor Internationaal
Komen zakenreizen binnen 6 maanden weer op gang?

Uit nieuw onderzoek van Accor blijkt dat een derde van de zakenreismanagers in Noord-Europa van mening is dat hun zakenreisprogramma's binnen zes maanden zullen herstellen. Voornamelijk als gevolg van binnenlandse reizen. Internationale reizen zullen naar verwachting iets langer op zich wachten....

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: