Ciel Bleu heropent na metamorfose

26 september 2016 | Thijs Jacobs

Ciel Bleu Restaurant van het hoofdstedelijke Hotel Okura Amsterdam heeft een totale metamorfose ondergaan. Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant is volledig verbouwd. Architect Bert Verwey, wederom verantwoordelijk voor het krachtige, uitgebalanceerde en mondiale ontwerp, heeft zichzelf overtroffen met een concept waaraan uitgangspunten als ruimtelijkheid en harmonie tussen interieur en exterieur ten grondslag liggen.

Door het gebruik van ingetogen kleurtinten, indirecte verlichting en subtiele raamdecoratie wordt de aandacht van gasten nog meer op het kosmopolitische karakter van Amsterdam gelegd. Een ijsblauwe plafondhemel met een imposante wolk van Murano vormt de blikvanger van het interieur. Het lounge-gedeelte van Ciel Bleu, verscholen achter een berkenbos, is uitgebreid en speelt een prominentere rol in zowel het interieur als in de gastronomische reis die gasten maken gedurende de avond. 

Halvemaanvormige zitplaatsen zijn gecreëerd om een intieme dinerbeleving en het spectaculaire uitzicht over Amsterdam optimaal tot zijn recht te laten komen. De aan het restaurant grenzende salon die voorheen als privéruimte kon worden geboekt maakt nu een vast onderdeel uit van het restaurant. Door die zaal bij het restaurant te betrekken vergroot het aantal raamplaatsen.

Naast het interieur heeft ook het culinaire concept een make-over gekregen. Chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman laten zich meer dan ooit leiden door de behoeften van de (internationale) gast. Keuze-elementen worden achterwege gelaten, de gast wordt aan de hand meegenomen voor de meest optimale culinaire ervaring. Kokmeijer: “We merkten dat gasten te veel keuzes kregen voorgelegd, van het type olijfolie tot de plaats waar ze het aperitief wilden nuttigen. Dat hebben we teruggebracht; wij weten wat de beste keuze is en leiden de gast door de in onze ogen meest optimale gastronomische beleving.” 

Dat uit zich in een vastgesteld menu met kleinere gerechten dan voorheen. “Onze signatuur moet in drie happen te herkennen zijn. Grotere hoeveelheden gaan vervelen, wij zijn juist constant op zoek naar gerechten die visueel nieuwsgierigheid oproepen en die smaken naar meer.” Ook in de service zijn veranderingen doorgevoerd. Gastheer Pasquinel Kolk en zijn team maken op ongedwongen manier de gastvrijheidsbeleving compleet. De gerechten volgen elkaar in een vlotter tempo op, waardoor er in kortere tijd meer gerechten geserveerd worden. Ook is er meer aandacht voor de combinatie van spijzen met non-alcoholische dranken.

Over Ciel Bleu Restaurant

Ciel Bleu Restaurant, gevestigd in Hotel Okura Amsterdam op de 23ste etage, heeft sinds 2007 twee Michelinsterren en is aangesloten bij Alliance Gastronomique. In het restaurant zijn drie SVH Meesters werkzaam, t.w. Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer. Het restaurant heeft een aparte loungeruimte met open haard. De 'Chef's Table' grenzend aan de keuken is voor maximaal 10 gasten exclusief te reserveren. 'Starlight' biedt private dining opties voor gezelschappen van 10 tot 24 personen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M...

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: