Clubsandwich van focaccia

1 januari 2016 | Jorien Slager

Focaccia is een Italiaans brood uit de streek rond Genua. Het woord is afgeleid van het Latijnse ‘focus’ (haard) en verwijst naar de steenoven waarin het gebakken wordt. Typerend voor de smaak is de toevoeging van olijfolie of kruiden. In het assortiment Banquet d’Or van Vandemoortele bevindt zich sinds kort de Focaccia Artigiana – een smaakvolle focacciaschijf van 400 gram, waarbij ‘Artigiana’ staat voor ambachtelijk. In z’n authentieke ronde vorm is de Artigiana voorgesneden en volledig afgebakken, dus direct inzetbaar.

Ingrediënten (1 persoon)

2 Focaccia’s Artigiana (B622)
5 plakjes geroosterde beenham
olijf-tomaattapenade
honing-mosterdvinaigrette (Risso)
ijsbergsla
200 gram gerookte zalm
gemengde sla
preischeuten
dille
vinaigrette met olijfolie (Risso)

Bereiding

Laat de Focaccia’s Artigiana 45 minuten ontdooien. Bak ze gedurende 2-4 minuten op 190-200°C. Laat afkoelen en maak de twee helften los. Bestrijk de onderste helft van de eerste Focaccia Artigiana met de olijf-tomaattapenade en beleg met de ham. Garneer met ijsbergsla en Risso honing-mosterdvinaigrette en plaats er de bovenste helft van de Focaccia Artigiana op. Verdeel in acht gelijke stukken. Plaats de stukken op een mooie presenteerschaal. Beleg de tweede Focaccia Artigiana met de gerookte zalm en garneer met sla, dille en de preischeuten. Werk af met Risso vinaigrette met olijfolie. Verdeel ook deze Focaccia Artigiana in acht gelijke stukken. Plaats de focaccia’s bovenop elkaar; zo krijgt u een speels effect.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Amsterdam
Kimpton De Witt verbindt hotelgasten met #StayHuman project

Hoewel de wereld vandaag door technologie meer verbonden is dan ooit tevoren, kunnen we ons als individu juist onverbonden voelen tot elkaar. Kimpton gelooft dat oprechte connecties het leven van mensen verbeteren en dat er gelijkenissen tussen iedereen bestaan - ongeacht een achtergrond of levensve...

Hotelbouwplannen Amsterdam
Hotel Ammonite (Amstelveen) verkocht aan investeerder

De Zwitserse investeerder Echo heeft viersterrenhotel Ammonite in Amstelveen gekocht, zo lezen we op vastgoedmarkt.nl. Het hotel omvat 227 kamers en is de vierde aankoop van het Echo Fund, dat in 2019 werd gelanceerd. Er wordt verwacht dat de overeenkomst eind dit jaar wordt getekend. Echo Partn...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

Chefs Michelin
Bas van Kranen en Alain Passard slaan handen ineen

Internationaal gerenommeerd driesterrenchef Alain Passard (Arpège Restaurant) en chef Bas van Kranen (Restaurant Bord’Eau) slaan de handen ineen voor een exclusieve gastronomische samenwerking op zaterdag 16 november in Restaurant Bord’Eau waar zij een eerbetoon brengen aan gastro...

Internationaal
a&o Hostels introduceert self check-in service

Gasten van a&o Hostels, Europa’s grootste hostelketen, kunnen vanaf nu zelf kiezen hoe ze willen inchecken: op de klassieke manier bij de receptie, online via de smartphone óf ontspannen bij de self check-in terminal in de lobby. De eerste hostels bieden nu al alle drie de opties...

Personalia
WorldHotels presenteert nieuwe CEO

WorldHotels heeft vandaag aangekondigd dat Kristin Intress is benoemd tot de nieuwe Chief Executive Officer van het bedrijf. Met onmiddellijke ingang zal Intress Geoff Andrew, die terugtreedt om andere belangen na te streven, opvolgen. Intress was eerder CEO van het bedrijf en speelde een belangrijk...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: