Collectief ontslag bij Hotel Spaander

18 oktober 2012
Collectief ontslag bij Hotel Spaander

Hevige spanning bij het Best Western Hotel Spaander in Volendam. De Hein Schilder Groep, voor 75 procent eigenaar van de firma Hotel Spaander, heeft collectief ontslag aangevraagd voor al het personeel.

*Andere mening*
General manager, en voor 25 procent aandeelhouder, Marcel Rutten heeft zijn functie als hoteldirecteur al begin deze maand neergelegd. Oorzaak is een verschil van mening tussen Rutten en de Hein Schilder Groep over het toekomstig te voeren beleid van het hotel. Momenteel is men bezig om de vennootschap onder firma te ontbinden. Er wordt uitdrukkelijk naar buiten gebracht dat het hotel niet dicht of failliet is.

*Regeling personeel*
Voor de ruim zestig personeelsleden wordt een regeling getroffen bij het UWV en FNV Horeca. De Schilder groep is van plan om al het personeel begin 2013 weer op de loonlijst te zetten. Of dit werkelijkheid zal worden is afhankelijk van de wensen van een nieuw aan te trekken aandeelhouder.

*Vakbond tegen ontslag*
FNV Horeca is tegen een collectief ontslag. Waarom zouden de medewerkers moeten worden ontslagen, als het hotel een managementcrisis doormaakt, zo is de reactie. Hotel Spaander draait net als menig hotel in Nederland een minder florissant jaar, maar van een aanstaand faillissement is geen sprake.

~Frank Lindner~

Overig nieuws